Tips Licinkan Kulit Muka Cara Semulajadi, Jimat dan Berkesan!

05:28:00

WAJIB KONSISTEN!

Haaa rahsia ni la yang jarang orang tak rajin nak buat, malas tapi NAK CANTIK!
Betul tak?

Uolls nak kulit licin, muka bersih wajib konsisten..
Bila konsisten, semua cara memang inshaallah confirm berkesan buatkan kulit muka uolls licin.

Jadi, senangla syam nak share tips licinkan muka cara semulajadi yang jimat ni if uolls rajin nak konsisten..
Confirm jadi!

1. Masker tomato

Uolls blend kan tomato n masuk dalam bekas n sejukkan.
Tiap bangun pagi, or sebelum tidur.
Sapu dekat muka n biarkan 10 minit lepas tu bilas dengan air suam. Buat hari2 selama setahun. Inshaallah uolls akan rasa perubahan. 
If malas nak tepek uolls bole buat masker tomato dalam bentuk cube ice. Senang. Sapu je n gosok dekat muka..

2. Masker timun

Uolls buat sama cara dengan step di atas.

3. Tepung Beras

Ini memang cara tradisional. Memang berkesan. If rajin buatla tepung beras campur air biasa n lepas tu tepek dekat muka dalam setengah jam n bilas. Kalau tak rajin, ambil je bedak sejuk. Kan senang!
Yang pasti konsisten ye setiap malam.

4. Vitamin C

Terpulang uolls nak minum, nak makan or nak tek.
Vitamin C selalu ada dekat buahan seperti orange, grape, betik, strawberry.. Nak blend monum hari2 ke terpulang. Kalau malas, telan je vitamin c yang dijual di farmasi tapi mahal laa..

5. Halia

Halia potong ke ik2 sesiap n rendamkan dalam air sejuk.
Biarkan semalaman dalam peti, esok bole tepek bila2 free. Biarkan 15 minit. Nak ok lagi tambahkan macu asli ok.
Kalau tak, boleh juga buat air halia n minum suam tiap pagi. Jika badan banyak angin, akan affect pada kecantikan kulit juga. huhu
Rajin2 la mendetox badan setiap hari k!

6. Air beras

Tiap kali cuci beras, air basih beras tu jangan dibuqng. Sebaiknya simpan dalam bekas tertutup n sejukkan. Tiap bangin pagi n before tido bole la basih muka dengan air basih beras ni. Air basih pulut pon elok. Boleh try setiap hari ok. Ini petua orang dulu2 n memang menjadi!

7. Serbik kayu manis

Kalau rajin, hiris, blend atau tumbuk kayu manis untuk dapatkan serbik kayu manis. Kalau beli da siap serbuk tu takut da campur dengan barang kimia lain.

Sapu dekat tempat bekas jerawat, bintik2, parut2, and segala cela dekat muka.. Inshaallah buat tiap malam tiap hari.. Lama2 kulit licin je bila bangun pagi..

Jadi, konsisten la buat sampao bila2 even muka da. antikon. Inshaallah nampak leboh awetmuda. gitu!
Jom sama2 buat. Syam pon baru nak start. Uolls tau ada cara lain semulajadi boleh la share dekat komen ye.

Aritu syam ada terjumpa sorang pak cik ni, ntah borak2 camne tetiba dia share petua2 orang dedulu.
Katanya salah satu cara orang dulu buat untuk kulit cantik tapi dirahsiakan sebab berkesan sangat n segan. Katanya, spender wanita yang da basih baru lepas keringkan bole gosokdekat muka yerus. Dia kata orang dulu2 punya tips la. syam pon tak tahi. Boleh percaya ke. Siapa berani buat? Betul ke ni?
Nak tahu jafi ke tak boleh try.
ok selamat mencuba!
sharing is caring!

with love,
syam

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads