Pengalaman meniaga dengan HAIO : Mama Afia's Story

10:48:00

Assalamualaikum..

Ramai yang tertanya2. Syam da tak meniaga produk hAIo lagi da ke?
Hehe.. actually syam still meniaga killer products HAIO seperti PREMIUM BEAUTIFUL CORSET, MARINE ESSENCE, EZICLEAN, HERBA MAHARANI, MIN KAFFE dan juga MINYAK JTX GOLD. 








Products HAIO semua power2. Banyak testimoni yang menggunakan products HAIO even syam sendiri dalam rumah kebanyakan menggunakan products HAIo. Memang tak dinafikan. Kalau bab meniaga barang HaIo memang mudah sebab products memang power2 belaka and ramai turut menggunakannya..

So, anyone yang nak meniaga bole la meniaga di bawah company HAIO since HAIO adalah company yang kukuh da 25 tahun kot.. Kalau nak meniaga mestu cari platform yang strong kan. Lagi mudah jika HAIO sendiri da lahirkan beribu jutawan seluruh Malaysia, Singapore dan juga Brunei.

Jadi, terdapat la banyak group2 di bawah naungan HAIO sendiri. Cuma, syam nak nasihatkan.. anyone nak meniaga dengan haIO of course la paling penting kena guna products2 yang nak niaga tu (even mana2 bisnes pon seller kena guna dulu baru feel nak niaga)..

Ini antara tips dan sedikit nasihat syam for those yang nak meniaga dengan hAIO..

1. Pilih leader yang kena dengan jiwa.. yang boleh uolls anggap sebagai family sendiri dan memahami diri uolls. Uolls boleh kaji through build relationships. Sesi suai kenal katanya..

2. Cari group yang betul2 boleh bantu uolls, mentor yang bagi free personal coaching, betul2 ajar, online or offline, yang ajar ikut situasi uolls and yang ada strategi marketing tersendiri yang kena dengan diri uolls.. banyak group yang ada leader hebat2 ni antaranya TOPLEADERSCIRCLE, MMG, CLA, SMART TYCOON GROUP, dan banyak lagi.. Boleh search saja.. Nak group yang gempak, yang happening, motivation dr leader yg tinggi, pakaian lelawa semuanya, grand and high class go through je group TOPLEADERSCIRCLE. Confirm feeling macam retis, aura naik semerbak dan pasti gempak!


3. Uolls nak meniaga mana2 pon pasti kena ada modal. Kalau tak ada, tak payah niaga. Jadi dropship je ye. So siapa nak niaga matlamat dia impian pasti besar. Tapi tak semestinya modal kena besar. Uolls try dulu yang modal kecil ikut kemampuan uolls la. Yang pasti ikut kemampuan diri. Jika uolls sejenia blur2 tak tahu langsung bab niaga better start dengan modal kecil dulu. Jangan ikut nafsu nak ambil modal besar pula ye. Belajar niaga dengan modal kecil dulu. Jangan tamak and termakan dengan bonus yang besar tu tau! Modal besar tu jika uolls jenis giler2 buat, komited, cepat pick up, ada keinginan besar and sejenis buat apa yang diajar n focus. Baru bole buat modal besar. Uolls kenal diri uolls makanya uolls kena tentukan sendiri modal uolls. Kalau bole jangan libatkan loan tapi if uolls jenis giler2 buat macam syam kata tadi, its ok. Tapi da kena belajar bab management. Management apa? Jap lagi syam explain..


4. Uollsnak meniaga. Uolls mesti ada 3 benda ni. Iaitu semangat, komited dan konsisten. Kalau uolls on off ke apa. Tak payah la sibuk niaga. Pi jadi dropships je senang. Tak bazir duit or buang masa je. Uolls juga kena ada ilmu. Ilmu produk, ilmu marketing, ilmu power close and semua tu boleh belajar direct dengan mentor or leader n also by own laa. Kena ada usaha mencari ilmu. Tak boleh harapkan upline semata2.. namanya bisnes. So uolls kena jaga bisnes uolls sendiri. Mentor tu sebagai tenaga pengajar dan memberi semangat je. If tak ada modal, kena cari modal tak kesah banyak mana pon. Even rm100 pon ok.. janji kemahuan itu tinggi. And JANGAN SESEKALI CARI FUNDER. Kelak akan menyusahkan diri sendiri!



5. Hati kena kental. Nak niaga HAIo ni or anything ke.. Hati kena kuat. Sanggup berkorban masa, tenaga, wang. Ada KESANGGUPAN dan tiada ALASAN. Sanggup belajar. Sangguo buat apa saja yang di ajar mentor. Uolls da kena start surround diri dengan orang positive. Orang meniaga untuk baikkan semangat uolls. Kalau tak, habislah. Penyakit M menguasai diri. Bila da M mula la on off makanya tak jadi. Bila tak jadi, jangan salahkan mentor. Sebenarnya diri sendiri malas nak belajar n tak sanggup dan banyak pula alasan. Itu normal. So ada perangai macam hangat2 tahi ayam, uolls tak layak meniaga HAIO.




6. Kebanyakan yang meniaga ni tak jadi la fail la sebab manageme t fail. Pengurusan kewangan kelaut, pengurusan masa tak betul, pengurusan perniagaan haprak. Once da start niaga kena la pandai manage. If tak pandai kena belajar sampai pandai. Bukan sekadar belajar niaga. Manage file2, buku log debit credit kena ada, jadual diari pon kena catit, nota mesti ada WAJIB! Bab pengurusan kewangan kena manage. Lagi2 baru nak meniaga. Nak senang pi cari finance consultant. Tak pon cari syam je hehe.. inshaallah bila lepas da study dengan kawan chinese about pengurusan kewangan.. kewangan family makin stable walaupu  duly banyak hutang.. hihi alhamdulillah..



7. Focus. Income pastikan kena naik. Bulan 1 contoh dapat rm1000. Bulan 2 rm2000 ke. Janji ada kenaikan. Tak kesah pon jenis slow. Yang pasti jangan cepat mengalah, konsisten je buat n dont stop! If u stop sekejap memang susah nak mula balik..

8. Bila da bermodal, jangan sesekali keluarkan modal lagi. Melainkan pusing modal. Atau keluarkan modal sikit2 saja jika perlu. Jangan melebibi had kemampuan. Kadang2 tak semua strategi yang leader keluarkan sesuai dengan uolls. Makanya kena selidik dulu ikut kemampuan masing2. Jangan sampai menyusahkan diri semata2 nak kejarkan sesuatu atau bonus besar gedabak. Jangan tamak!

9. Kesilapan itu biasa. Gagal sekali tak bermakna gagal selamanya. Buat la konsisten n if da jadi leader. Kena belajar bab leadership n kena buat strategi sendiri untuk conduct team sendiri. 

10. Jujur. Kunci kepercayaan buat customers n orang sekeliling even strangers pon hehe..



Syam suka meniaga products HAIO n suka di bawah naungan team TOPLEADERSCIRCLE. Sepanjang 3 tahun meniaga dengan HAIO ni syam da kumpul dalam RM60,000. Syam sejenis yang blur yang amat, slow learner and susah nak follow leader sebijik2 (tak tahu kenapa tp im trying hard).. sebab tu baru terkumpul rm60k je..Banyak benefit meniaga HAIo ni selain bole dapat i sentif bonus besar, boleh dapat pergi trip free beramai2 satu team meriah! Tapi, disebabkan satu kesilapan dari syam sendiri. Musnah segalanya. My leader pon remove syam dari group. Because i need my space untuk solve my problem,.makanya tak boleh da buat tanpa mentor. So i stop. And now, i dapat lagi banyak ilmu (mostly about finance management, savings, stability). Ada hikmah allah bagi ujian sebenarnya sebab Allah nak bagi syam banyak ilmu about finance stability.

Moral of the story, apepon kita buat, inshaallah if kita yakin, and percaya rezeki allah tu luas, rezeki tu sendiri akan senang datang kat kita. Never limit your mind, your efforts and your capability.

So, nak besarkan savings epf acc 1 uolls bole join Unit Trust with me under RHB Investment Management Sdn bhd nett profit 10-15%.. Anyone nak sign up plan persaraan swasta atau bekerja sendiri boleh apply PRS sebab sya, ada borang official dari PPA. Or anyone nak tahu product2 yang ada about RHB Asset Management boleh direct je syam. Lagi satu, anyone nak dapatkan rebate percuma untuk bayaran loan and bil bulanan uolls pon direct je dengan syam, inshaallah syam akan bagi servis terbaik dan mana yang syam tak pasti syam akan selidik dulu.. 



Thanks sebab sudi baca my story!
Boleh make friends with me and give opinions dekat komen or by personal ok! 😊

Nur syamsina
013.647.2677

With love
Syam

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads