Life Hack : 10 Rahsia Menggandakan Duit dalam KWSP/EPF

07:37:00


2017.
Merupakan tahun ekonomi almost gawat dan kejatuhan ekonomi inilah sedikit sebanyak memberi impak yang besar buat rakyat Malaysia. Lagi2 bila mata wang Malaysia jatuh tahun ini dan disebabkan hal itu yang membuatkan kenaikan harga barang keperluan dan minyak masak and petrol juga naik.

Jadi, makin ramai rakyat Malaysia sekarang disarankan untuk buat part time atau buat 2 3 kerja untuk menyara hidup sejak cost hidup makin meningkat.
Dan..
Digalakkan untuk menyimpan untuk masa depan dari pelbagai sumber.
At least 1 family ada 3 4 sumber simpanan kewangan.
Atau setiap individu at least ada 2 backup sumber simpanan.
Contohnya, family A ada buat simpanan ASB, Tabung Haji, RHB asset management dan juga plan savings sekali insurans.

Sekarang ni, banyak sumber simpanan kewangan yang dipercayai, ada insurans dan dijamin selamat.

For those yang baru menjinakkan diri untuk menyimpan.
Bole dapatkan perkhidmatan finance management.
Boleh juga panggil syam.
Inshaallah syam boleh bantu as consultant. Sejak da belajar dengan sifu chinese ni, kewangan lebih stable.
And ada kiraan di mana family financial management akan lebih stable, lebih terjamin..
So, tak ada istilah tak cukup or kena korek2 duit simpanan.

Star of the year.. hihi

Talking about savings.
Syam yakin, kebanyakan and almost all yang bekerja mempunyai account EPF atau KWSP masing2 sebagai plan pencen masing2 dan backup kewangan family.
Setiap EPF pasti ada 2 account.
30% akan masuk ke account 2 EPF which is digunakan sebagai backup account untuk housing loans, bayar tabung pinjaman pendidikan, bayar hutang, medical dan sebagainya. Account ke 2 EPF ni boleh digunakan dan dikeluarkan bila masa perlu.
70% akan masuk ke account 1 EPF which is more pada investment. Tapi, sayangnya, hanya boleh digunakan dan dikeluarkan selepas pencen which is after umur da mencecah 55 tahun.

Persoalannya di sini, sanggupkah uolls bertahan untuk menunggu umur pencen baru boleh menggunakan account 1 untuk beranakkan duit or buat bisnes?
Jika untuk plan pencen, adakah anda rasa berbaloi tunggu berpuluh tahun lama baru dapat sejumlah profit untuk digunakan setelah pencen?
Adakah profit yang dapat nanti cukup untuk digunakan sewaktu pencen?



Bagaimana cara nak jadikan account 1 EPF boleh digunakan untuk gandaan kewangan yang lebih besar dan terjamin?

Ini jawapannya..

Dari profit asal 5.8% di EPF uolls dapat kini uolls boleh upgrade profit ke 10-15%!!!

Hanya menggunakan service RHB ASSET MANAGEMENT Investment je bole..

Bagaimana ye tu?
Berapakah profit yang anda dapat?
Makan masa berapa lama anda boleh menggandakan wang simpanan EPF KWSP anda?

Antara sumber investment with the profit percentage setahun yang selalu digunakan rakyat Malaysia :

Savings current account - 1%
FD - 3%
EPF/KWSP - 5%
ASB - 7%
Tabung Haji - 8%
Unit Trust - 10-15%
Stock Market/Share - 400% and certain Bankrupt !

Apa yang syam nak explain dekat sini, syam nak talk about unit trust yang mempunyai percentage profit yang banyak dari kebanyakan sumber yang lain.
Dan syam nak tekankan dekat sini perbezaan EPF dengan RHB ASSET MANAGEMENT.

Bagaimana RHB ASSET MANAGEMENT boleh jadikan account 1 EPF KWSP flexible digunakan pada bila2 masa and profit average agak tinggi?

Let me show perbezaannya..

Ramai yang nak menggandakan wang simpanan masing2 tanpa perlu meniaga dan tanpa duit hilang macam tu saja..


Let say la ada RM81,000.. dan anda nak gandakan wang simpanan anda double. Makanya menjadi RM162,000..
Berapakah tempoh masa yang diambil untuk gandakan wang simpanan anda menjadi RM162,000?

EPF vs RHB

Mengikut Rules 72 (yang ditetapkan oleh pihak financial management Malaysia) :

EPF - 5% profit

72/5 = 14 tahun

vs

RHB - 12% average profit

72/12 = 6 tahun

Jika di beri pilihan,

anda nak wang simpanan anda berganda dari RM81,000 ke RM162,000

Anda nak pilih tepoh yang lama ke atau yang singkat?

Nak yang 14 tahun atau dalam masa 6 tahun saja?

Fikir2 kan...

Di jamin selamat 100% dan lebih keuntungannya untuk plan pencen anda?

Jika ada sesiapa yang tiada EPF, boleh buat investment by cash atau by ansuran tolak direct gaji ikut pada kemampuan masing2.
All is flexible. Janji anda ada pelbagai sumber kewangan dan wang simpanan anda terjamin!


Bagaimana cara untuk dapat info lebih lanjut mengenai RHB ASSET MANAGEMENT ini?
Dan bagaimana nak sign up RHB ASSET MANAGEMENT supaya account 1 EPF boleh active untuk digunakan pada bila2 masa tanpa tunggu umur 55 tahun?



Segalanya terpulang pada anda.
Untuk dapatkan financial consultant, nasihat kewangan peribadi anda dan juga untuk mengetahui lebih lanjut mengenai RHB ASSET MANAGEMENT, 
boleh direct contact syam. Inshaallah syam akan sedaya upaya beri service yang terbaik mengenai ilmu finance syam ada..



NUR SYAMSINA
013.647.2677

SEMOGA SAMA2 BOLEH BUAT PILIHAN YANG TERBAIK!
Untuk family financial yang lebih stable, masa depan yang cerah dan terjamin!

RHB ASSET MANAGEMENT fo all!
Dato'2 datin2 manager2 VVIP2 staff2 new employees and business owner!

Anyone adik2 akak2 abang2 yang nak jadi part time or full time financial konsultan sebagai extra passive income, juga boleh direct pada syam ok!

Pilihan yang bijak untuk masa depan yang cerah!
Kewangan yang stable menjamin kehidupan yang lebih baik!

Better late than never.
Sharing is caring

with love,
syam

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads