Plan Savings Berhibah dengan Perlindungan

05:41:00


Assalamualaikum.
Harini penuh wall dengan status BRIM TAK LULUS.
Haaa masing2 da planning dengan duit BRIM nak buat bayar hutang laa.. nak shopping laa.. 
Nak bercuti laa.. and ada yang nak buat bayar yuran anak2..
Ada yang nak bayar sewa rumah.. bayar roadtax la..
Pasti kecewa benda yang diharapkan tak dapat kan.
Ok laaa..



Syam sekarang ni nak suggestkan kakak2 abang2 dato2 datin2..
Untuk buat plan simpanan bersama AIA PUBLIC TAKAFUL under plan A-Life Signature i (ALSi)
Ramai yang berebt nak masuk plan savings yang ni.
Nak tahu tak kenapa?

Bayangkan..
Dengan plan savings berhibah ni dapat perlindungan dari RM500,000 sehingga RM1.5 juta..
And the profit tu memang 6 angka.. Sehingga umur 70 ke 80 tahun.
Tapi, buat simpanan hanya dalam certain masa saja.. Ok la tu..

Contoh macam client sorang ni..


Abang sorang ni nak buat plan savings untuk family sekali perlindungan.
Yang best plan savings A Life Signature i ni..
Pampasan dia termat la tinggi.
Means perlindungan yang tinggi..
Sebanyak RM500,000..

Boleh ambil berapa tahun yang nak ikut umur..
SinceMr Eddy ni muda lagi..
So bulanan hanya RM412.50 je and tahunan RM4950.
So, mr Eddy pilih buat savings selama 20 tahun tapi boleh makan profit 70 tahun.
Haa plan pencen sekali tau..
If anything happen to him,
Contoh la hilang upaya kekal dan tak mampu nak bekerja. AIA PUBLIC TAKAFUL bagi pampasan RM500,000!

Ini yang syam cakap tak ramai rakyat Malaysia ada Reserve Tanks..
Ok meh syam explain sikit..
Apa kepentingan Reserved Tank ni..


Andai kata jumlah gaji sebulan RM3000. Maka, tahunan total dapat RM36,000 tak termasuk bonus dan OT and macam2 lagi.. Dan andai kata nilai savings bulanan RM500. So, setahun da ada savings total RM6000. So kiranya selebhnya dari duit gaji (RM30,00 setahun) dihabiskan hanya untuk Liabilities (hutang, bil2, yuran sekolah, facilities dan belanja).

Jika ditakdirkan satu hari, anda da tak boleh dan tak mampu untuk bekerja lagi,
means anda da tak dapat income gaji bulanan dan sekarang anda hanya harapkan sabings untuk survive betul tak?
Agak2 dengan savings yang anda ada, boleh ke anda survive untuk bayar semua liabilities anda?
Jika anda tidak ada Reserved Tank?
Adakah anda mampu survive untuk bayar semuanya dan menanggung family anda?

Sebab itu, syam cakap tak ramai ada reserved tank ni..
Reserved Tank ni iaitu Plan Savings Berhibah yang mempunyai nilai pampasan serendah RM500,000 (nilai pampasan boleh pilih antara RM500,000 hingga RM1.5 juta)..

Bayangkan, If anything happen pada Mr Eddy dan tak mampu bekerja..
Mr Eddy dapat pampasan RM500,000.
Agak2 boleh survive tak dengan jumlah pampasan banyak tu untuk tampung family dan liabilities semua?
Haaa fikir2 kan..

Sebab sekarang ni ramai yang buat plan savings tapi tak tahu ada perlindungan ke tak.. If ada berapa jumlah yang dapat..
Dan berapakah nilai profit yang dapat..
Jika apa2 berlaku, adakah family dan hutang2 semua terjamin dan terbayar?

Jangan disebabkan ramai yang memilih platform yang sama, anda semua yakin dengan platform savings tu.
Kena study dan adakah benar2 terjamin savings anda bila anda sudah tak mampu untuk bekerja lagi..

Kita sendiri bukan tuhan untuk menentu tahap kesihatan dan keselamatan kita.
Apa yang boleh kita buat adalah perlindungan yang terjamin dan selamat..

Ini total profit Mr Eddy..
Buat plan savings RM4950 setahun selama 20 tahun iaitu pada umur 47 tahun.
Tapi dapat profit savings sehingga umur 70.
Total savings semua dapat RM232,600..
Profit masuk tahunan berkala.
Dan boleh keluarkan seberapa banyak yang nak janji tinggalkan RM1000 atau RM10,000 dalam account.. Tempoh matang boleh keluarkan selepas setahun..



Yang best.. Jika tamat tempoh policy semua dan nak keluarkan semua savings, AIA PUBLIC TAKAFUL add 20% lagi iaitu RM46,520..
Total profit pencen if tak usik,
dapat la dalam RM279,120.
Ok tak nak survive if uolls da pencen..
Duit pencen selamat.
Duit savings selamat.
Siap ada perlindungan untuk family jika uolls da tak mampu atau da tak ada..
Thats it!

Yang best plan ini juga boleh dijadikan sebagai insurans rumah anda..
Haa bawa je policy ini untuk pihak bank check.
Da jimat dekat situ..

Tengok syam plan kan untuk ayah berpencen..
Memang agak mahal sebab ayah ambil 5 tahun punya plan.
So tahunan mahal.
Tapi, duit tu tak burn pon..
Ok la kan..
Profit dapat sehingga umur 80..
Pampasan RM500,000..


Tahunan RM41k.. Bayar sehingga 5 tahun saja.
makan profit sehingga umur 80.
Total profit termasuk mature booster profit yang 20% AIA bagi.. Total RM397,080..
Sebenarnya bayar 3 tahun saja so tahun ke 4 dan ke 5 boleh tolak dari savings profit je..
Profit still banyak juga hehe..
Yang pasti perlindungan tinggi..

Lagi best, contoh nilai pampasan RM500,000,
200% dari nilai sum covered tu akan diberi jika apa2 terjadi atau kemalangan semasa mengerjakan Umrah dan Haji.. Iaitu RM1 juta..
300% diberi dari nilai sum covered(RM1.5 juta) jika terjadinya kemalangan menaiki kenderaan berjadual (seperti kapal terbang, kereta api, bas) dan termasuk lif awam..

Itu yang specialnya Plan ALSi ni..
Ramai yang berebut,
ramai dato2 datin2 artis2 biz owner sukakan plan savings ni..

So, anyone yang MAMPU, mohonlah adakan juga RESERVED TANK masing2 untuk family dan anak2 dan untuk future kita terjamin nanti.
Inshaallah..

Syam akan buatkan quotation dan berikan service yang terbaik untuk uolls semua..
Direct contact syam..

NUR SYAMSINA
013.647.2677

www.wassap.com//60136472677

Jangan lupa mohon share plan savings terbaik sekali perlindungan tinggi terjamin selamat under AIA PUBLIC TAKAFUL ini dekat saudara mara, pasangan baru kahwin, pasangan baru dapat anak, mak2 ayah2 dan kawan2..

Next syam akan share Plan Education untuk anak2 uolls.
Plan yang paling selamat, terjamin dan tanpa perlu berhutang.
Yang pasti, education untuk anak terjamin..

sharing is caring..


with love
SYAM

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads