Cara Tradisional Elak Kulit Kusam dan Jeragat

08:16:00

Assalamualaikum.
Syam na share cara nak elakkan kulit kusam dan jeragat.
For those kawan2 yang pernah kenal syam.
Syam memang akan ada masalah kulit yang sangat ketara.
Selalu muka naik jerawat.
Leka tak jaga sikit je terus naik jerawat.
Selalu cuci muka pon still naik bintik2 halus dekat muka.
Buatkan muka syam tak sekata, kusam dan berparut.

Lately ni, ada yang tegur syam.
Muka syam tampak lebih sihat dan bermaya even takpakai bedak satu habuk pon.

Muka tanpa sehabuk bedak or foundation.
Hanya pakai celak dan lips balm.
No edit.

Dulu memang selalu kena perli muka berjerawat.
Orang takut nak dekat.
Haaaa alhamdulillah
muka da kembali sihat setelah lakukan beberapa cara tradisional ni secara konsisten.

CARA TRADISIONAL ELAK KULIT KUSAM DAN JERAGAT

1. Susu tambah dengan madu

Since syam ni memang jenis malas nak makan supplement bagai.
Makanya terpaksa rajinkan diri bersihkan muka before tidur.
Dan buat amalan ni.
Muka da bersih.
Sapu wajah dengan campuran susu dan madu (3sudu besar susu segar + 1 sudu kecil madu).
Lumurkan pada wajah.
Biarkan selama 30minit-1 jam.
Lepas tu bilas.
And then tidur.
Buat tiap malam.

2. Gel lidah buaya

Sapukan gel lidah buaya pada wajah sekitar 15 minit kemudian bilas.
Sebab kan malam before tidur nak letak susu madu.
Makanya syam lumurkan time mandi.
Tiap kali mandi lumur je.
Syam guna pure gel lidah buaya.
Lepas tu da pakai baju siap2 semua baru bilas.
Buat sekerap mungkin.

3. Masker yogurt, pisang dan lemon

Lenyek sebiji pisang, 10 sudu yogurt dan beberapa titis lemon.
Kemudian sapu pada wajah selama 15-20minit.
Kemudian bilas dengan air.
Kulit akan jadi lembut halus mulus.
Try la.
Syam buat ni time weekend je tiap pagi sabtu dan ahad.


SELAMAT MENCUBA YE!

Cukuplah dapat kulit muka yang sihat.
Syukur alhamdulillah..

Selamat Mencuba ye!

Untuk paid review :

Direct

013.647.2677

with love
syam

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads