Cara Tingkatkan Sales dengan Facebook Online

21:44:00


Assalamualaikum..
Hye..
Lately ni syam busy sebab banyak mengajar orang yang nak belajar online.
Masih ramai lagi yang tak tahu ye dengan menggunakan Facebook.
Anda semua boleh tingkatkan sales from zero to hero.

Bila anda semua da tahu teknik marketing yang betul dengan hanya menggunakan Facebook.
Syam yakin.
Anda tidak akan menghadapi kesusahan untuk buat sales dengan Facebook.
Tak kesah la anda semua jual barangan berharga ke, yang bernilai tinggi ke, harga murah ke.
Jualan kosmetik ke, dropships ke.. servis ke or anything.
Pasti senang untuk buat sales jika sudah faham teknik yang betul.

Kali ni..
Syam nak bongkarkan rahsia macam mana syam boleh target hit sales mencecah RM500,000 dalam group dan juga sales RM100,000 personal dalam masa sebulan sahaja!
Semuanya menggunakan platform Facebook saja.

FACEBOOK PERSONAL

Nak meniaga online mesti nak target orang untuk beli produk kita kan..
So mesti la kena ada followers ramai..
Macam mana nak tarik followers ramai?

Dengan BUKTI.
Bukti seperti aktiviti bisnes.. bukti kejayaan uolls.. bukti testimoni sendiri and bukti ramainyer beli dengan uolls.
Kalau tak ada macam mana pula?
Time ni kiranya tak salah la nak Fake it Until u Make it!

Dan apa benda kena update seharian..
Kita meniaga online ni, sama seperti meniaga buka kedai.
Kalau tak update konsisten macam mana orang nak masuk ke kedai kita.
Tak yakinlah nak masuk betul tak?

Kena ikut cara Safiey Illias update sebab da terbukti berjaya and macam mana dia yang biasa2 boleh jadi femes kalahkan artis gitu..
Dalam seharian kena update ikut waktu orang selalu online, if not, ibarat syok sendiri and sia2 je tak ramai yang tengok status anda tu.
Penat karang ayat panjang2 hehehe...

8am
Update la 1 post ke say good morning, mendoakan orang, positive vibes.
Orang suka tengok bila kita sealu update macam ni. Syam pernah sorang adik ni mesej suka tengok status syam positive2 je.. Haaa itu cara nak tarik followers.
time ni penting update sebab jalan jem orang nak pi kerja, so time ni mesti ada yg online takpon yang baru sampai ofis..

9-11am
Time ni waktu memang ramai orang online. Sebab nak breakfast.
Update la 2 status.
Update 1 about bisnes or produk.
Buat ayat yang tarik emosi orang (soft sell) bukan hard sell..

Contoh soft sell:

Ya Allah!!! Tiba2 ramai mesej nak tanya kita pasal #setkalislemak. Baru je update 1 testimoni akak sorang ni pakai terus body terbentuk cantik kebabom kemas jer! haa mesti ramai nak tahu teknik kurus shaping lawa dalam masa 3 saat kan.. No wonder la dapat mesej bertubi2. Sat na nanti kita balas satu persatu. kita cari 5 orang lagi untuk kita bantu untuk dapatkan shape cantik kemas dalam masa 3 saat... direct ke 01xxxxxxx

contoh hard sell:
Patot ramai beli set korset kita ni, ni haaa tengok testimoni ni. akak ni guna korset ni je. terus kurus. siapa nak kurus macam akak kita ni pm kita laju2 k. pm sekarang tau kalau tak rugi..

Lepas tu lagi 1 update la status about makanan ke. breakfast apa..
Kalau anda makan nasi lemak, ambil gambar cantik2.. takpon ambil je gambar dari Pinterest. Download je apps ni kat handphone..
Macam2 ada and gambar lelawa dalam Pinterest ni.. type nasi lemak. haaa situ banyak gambar cantik2.
Bila gambar cantik, terang, kemas and lawa kompem ramai suka.


Kita pon suka tengok kan.
Kompem terliurk tengok gambar nasi lemak korang tu.. so sekaligus meramaikan orang untuk like n follow kita.

If busy, update la 3 status campur2 terus sebelum busy.

1-2pm
update dua status..
1 aktiviti bisnes.npergi pos ke.. gambar barang ke.. cod ke.. appointment..
1 about makanan lunch ke, about selfie ke.. ootd ke..

"Tengah hari ni sempat lagi pos berkaton2 ke sarawak, jb and kedah. Makin lama makin ramai nak #setkalislemak nihh, kemain order sekali berkaton2 kan"

4pm
update simple2 je..
contoh tengah panas2, anda semua pi update aiskrim yang sejuk tu.
perghhh kompem ramai terliruk and like.
caption macam ni..


"Bestnyer kalau dapat makan aiskrim tengah panas2 ceng ceng nihhh!!!"

5-7pm
update la 2 status campur kalau rajin.
1 pon bole..

Time ni orang balik kerja penat, so kita tarik la dengan gambar yang relax tenang takpon something yang lawak kelakar ke..

"Bestnyer balik kerja petang2 penat terus dapat pergi sini. Fuhhh!!! Legaaa..."


9-10pm

update la 2 status
1 pasai dnner ke..
1 lagi pasal bisnes produk appointment belajar marketing.
Bila tunjuk semua tu baru orang yakin, ehh dia ni pi belajar marketing la.
Mesti power.
Nak beli dengan dia laa..
Haa gitu..
BUKTI tu..

kol 10.30-11pm

Dreams..
Update good night ke..
Update doa ke..
Update apa idaman korang..
Contoh kereta ke..


"semoga bangun esok pagi, kereta depan rumah bertukar jadi ni.. hehehe good night korang. Jngan lupa doa k.. selamat bermimpi"

Dan penggunaan hashtag pon penting sebagai trademark.dan boleh gunakan di semua status kita walaupun tak ada kaitan dengan status..

contoh macam syam selalu guna #diarimamaafia #mompreneur #lemakexpert #pbexpert 

penggunaan hashtag kena betul ye..
nak update panjang2 buat macam ni..

#SayaPenggunaMaryKayTegar

haaaa gitu..

Itu saja..
Buatla konsisten hari2 tanpa jemu.. Jangan harini rajin update esok da tak rajin.
Kalau camtu tak payah meniaga laa hehehe..
Busy macam mana da memang kena manage..
Pasang la alarm kalau bole untuk ingat if siapa yang tak biasa.
If uolls peniaga yang aktif update syam yakin ramai akan nampak uolls. uolls lebih menyerlah dari yang lain..

FACEBOOK PAGE

Facebook page senang je buat..
Buat la banyak2 pon..
Tapi..

Ken run Facebook Ads.
Ini berbayar tp ta perlu banyak pon.
RM3/per day pon da boleh dapat target.

Yang pasti target kena betul dan boleh hit.
Kena try and error juga..

Yang ni tak boleh nak explain dekat sini.

So, anyone nak dapatkan khidmat belajar page personal..

RM20 saja, syam ajar sampai faham and sampai uolls dapat hit..

Direct contact syam ok untuk sesi personal coaching..

013.647.2677


Sharing is caring..
semoga lepas ni sama2 konsisten maka sama2 dapatlah sales mencanak2..


with love,
syam

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads