Plan Medical Card Tanpa Perlu Bayar Deposit

19:48:00

Students kebanyakan pasti sudah ada plan medical card masing2.
Family yang tanggung.
Tapi masih ada lagi yang belum miliki medical card masing2.

Kenapa medical card penting especially students?
Meh syam cerita kisah syam dulu time study.
Dulu syam pernah terlibat dengan kemalangan motor dengan kereta gov jpam.

Kalau melibatkan dalaman kaki..
Pihak U memang tak tanggung cost perubatan yang melebihi had yang ditetapkan.
Macam syam dulu rm50 je untuk 1 semester. Cukup untuk ubat demam.

Makanya, terpaksa pergi klinik kesihatan.
Dengan nangis2 sebab tak tahan sakit sangat kena stay lama sampai la giliran di panggil 
 (waiting period)..
Nasib la segala ubatan orang yang langgar tu bayar.
Tapi.. banyak ketidakpuasan berlaku di situ.
Kena tunggu lama walaupun uolls patah kaki.
Sanggup kaaa..
Kalau buat medical check up lagi da kena keluar duit sendiri.
MastaaAllah!
SEksanya  diri sendiri je tahu..


Makanya, sejak haritu.
Susah payah macam mana.
Perlu ada medical card sebab apa2 jadi pada kita..
Senang.
Mana3 hospital n klinik swasta berdekatan anda, ada kaunter khas untuk AIA.
Nanti bole donload apps AIA Locator.
Dulu time outstation dekat kedah, afia tak sihat tengah malam dalam kol 12 camtu.
Terus pergi PMC.
Tunjuk kad AIA terus dapat jumpa doktor.
Dalam 10 min je da settle.
Cepat kan..

Adik2 yang tak ada medical card lagi tu mohonlahh jangan dok berkira sangat nak kena bayar bulan2.
Jadi apa2 nanti.. Cost perubatan sekarang sangat tinggi.

Bila apply medical card AIA PUBLIC TAKAFUL ni.
Semuanya ditanggung beres segala cost perubatan siap dapat elaun setiap hari sepanjang stay dalam hospital.
And boleh pilih nak stay katil yg selesa and bilik yg selesa. Ok tak?
Tak perlu bayaran deposit pon.
Semuanya ditanggung oleh AIA PUBLIC TAKAFUL.

Mai dapatkan plan medical card masing2 dengan akak ok..
Alaa plan insurans medical carf paling murah serendah RM60 ikut umur yaa..


Nur syamsina
013.647.2677

Akak area puchong.
Area selangor and KL..
Nak mai jumpa pon bole..
Yang jauh kita calling2 ok..

With Love
Syam

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads