Plan Medical Card dan Saving Terbaik Malaysia

10:02:00


Assalamualaikum..
Lama tak bersiaran kan..
Ok la..
Syam actually baru je balik dari melawat anak kawan syam.
MasyaAllah. Kesian. Usus bengkak and terpaksa operate.
Yang sayunya sebab anaknya baru umur 3 tahun.
Masih kecik lagi..

Yang syam sedih..
My friends ni baru nak apply medical card untuk anak dia tapi cost operate and hospital insurans da tak boleh tanggung da la.
Kesian dia, terpaksa stop kerja nak jaga anak sakit.
Bila da stop memang la company da tak boleh nak bagi panel kan..
Kalau bagi pon, tak semua cost operate yang ditanggung sebab dia ikut position kita di company and berapa lama berkhidmat.
Cost operate pon mencecah RM50,000..
MasyaAllah! Kesian adik Hazif..

That is why syam nak bagitahu ni..
Actually, plan medical card and insurans ni, kita memang PERLUKAN semasa KITA TAK PERLUKAN.
Sebab, bila da terjadi apa2, siapa yang nak tanggung if tak ada any insurans or plan apa2?

Ini antara plan MEDICAL CARD TERBAIK  di semua hospital swasta..
Kalau tak percaya boleh tanya kebanyakan doktor2 di hospital swasta..
They all akan suggest kan AIA TAKAFUL..
Sebab apa ye?

MEDICAL CARD AIA PUBLIC TAKAFUL TERBAIK SEBAB?

❤ kEMUDAHAN SWIPE CARD
❤ TIADA KO-TAKAFUL
❤ PERLINDUNGAN SEHINGGA 100TAHUN
❤ TIADA HAD SEUMUR HIDUP
❤KAUNTER KHAS AIA

Bayangkanlah. Uolls nak masuk hospital tak perlu kena deposit pon (certain kes macam yg tempoh matang kad tak sampai lagi itu kena deposit tp claim tak sampai seminggu siap). Lepas tu da stay hospital siap dapat elaun lagi rm100-150.. bole minta plan tu. And then.. lepas nak keluar hospital tu tak perlu bayar pon. Xperlu isi  borang apa2.. hanya swipe kad aia and then dapat la bill confirmation aia public takaful tanggung sepenuhnya  cost sepanjang di hospital swasta.. best giler! No need pay n claim later pon. Yang setonok AIA public takaful boleh tanggung oversea juga.. cuma certain negara jela. Bole tengok aia locator untuk tahu hospital berdekatan dengan anda. Servis pantas sebab ada kaunter khas aia. Just tunjuk je kad aia.. keyin nama n terus masuk jumpa doktor n bole masuk wad if ada kes teruk.. so many benefit laa. Tak tahu nak cakap apa. Siapa hat kaya bole savings tu bole try plan aALSI. MasyaAllah kompem bole jutawan hanya buat savings dalam tempoh yang singkat.. Contact ME if need quotation. 😍😊😘 

UNTUK PLAN MEDICAL CARD A-PLUSMEDBOOSTER-i

HAD TAHUNAN SEHINGGA RM1.5JUTA
HASSLE-FREE (SWIPE CARD UNTUK KEMASUKAN HOSPITAL PANEL)
☎ HAD TAHUNAN YANG TINGGI BERMULA RM100,00 HINGGA RM1.5JUTA
☎ TIADA KO-TAKAFUL
TIADA HAD SEUMUR HIDUP
KAUNTER KHAS UNTUK KEMASUKAN HOSPITAL
☎ PERLINDUNGAN SEHINGGA 100 TAHUN
TIDAK BERKONGSI HAD TAHUNAN

Plan medical card :

웃 INDIVIDU serendah RM69 sebulan

PASANGAN serendah RM135 sebulan

FAMILY serendah RM340 sebulan (ibu, ayah and max 4 anak)

*tertakluk pada umur dan jenis pekerjaan (refer quotation)

PLAN PERLINDUNGAN LENGKAP BESERTA PELABURAN (A- Life Link-i)


Recently,
syam pergi fitting PREMIUM BEAUTIFUL dekat adik sorang ni..
Dia cerita yang grandpa dia ada simpanan yang banyak pon dalam account A..
Tapi, bila grandpa da tak ada, savings tu tak dapat dikeluarkan oleh mana2 waris pon.

Haaa.. Nak buat savings pon kena ada protection.
If any happen to you, adakah duit savings tu automatik dibekukan atau boleh diwariskan ataupon ada sebarang perlindungan?
Pernahkah uolls terfikir atau tak terfikir?

MANFAAT A-LIFE LINK AIA ni...

♜Pampasan Kematian / Hilang Upaya Kekal
- Menyediakan harta / aset mudah cair kepada waris melalui proses HIBAH.
- Menyediakan Perlindungan pendapatan jika berlakunya HILANG UPAYA menyeluruh.

♜ Simpanan & Pelaburan
- Melipat gandakan hasil caruman anda melalui dana patuh syariah yang disediakan di AIA Public Takaful

♜ Bonus Ulang Tahun
- Peningkatan 1% dari jumlah perlindungan asas yang di ambil setiap tahun bermula dari tahun kedua sehingga mencapai 120% jumlah dari perlindungan asas.

MANFAAT TAMBAHAN (RIDER)

- Manfaat Kad Perubatan ( Plus Med, Plus MedBooster )
- Manfaat Penyakit Kritikal ( Plus Early CriticalCare, Plus MultiCriticalCare )
- Manfaat Kemalangan ( Plus Total AccidentShield, Plus AccidentShield )
- Manfaat Elaun Hospital ( Plus HospitalIncome Extra )
- Manfaat Khusus Wanita ( Plus Venus, Plus VenusExtra )
- Manfaat Pengecualian Pembayaran (Plus WaiverExtra )

PLAN PERLINDUNGAN NYAWA & KEMALANGAN BESERTA PELABURAN ( A-Life Signature-i)

Manfaat Plan :



Melindungi masa depan dan gaya hidup orang kesayangan anda!

100% jumlah di lindungi atau nilai akaun akan di bayar sekiranya brlaku kematian atau hilang upaya menyeluruh kekal.

200% jumlah dilindungi atau nilai akaun akan di bayar sekiranya berlaku kematian disebabkan kemalangan atau kematian semasa menunaikan Haji atau Umrah.

300% jumlah dilindungi atau nilai akaun akan di bayar sekiranya berlaku kematian disebabkan kemalangan semasa menaiki kenderaan awam.


Ganjaran yang bernilai apabila matang!

♫ Terima 100% dari nilai akaun setelah kematangan sijil

♫  Pendorong kematangan, penambahan 20% nilai akaun



Pilih berdasarkan keperluan anda!

✿ Fleksibiliti untuk memilih tempoh perlindungan dan tempoh bayaran caruman


Had tanpa pemeriksaan perubatan yang tinggi!

✚ Perlindungan setinggi RM1.5juta tidak memerlukan pemeriksaan kesihatan



Tingkatkan perlindungan anda!

★ ☆Lindungi diri anda daripda penyakit kritikal dengan faedah pilihan :
➽ A-Plus CriticalCare-i
Membayar faedah sekaligus apabila disahkan menghidap penyakit kritikal
➽ A-Plus Waiver-i
Mengetepikan caruman setelah disahkan menghidap penyakit kritikal



Penyelesaian yang patuh syariah!

☻ Memenuhi keinginan anda untuk perlindungan patuh syariah

☻ Memenuhi matlamat kepentingan anda dengan instrumen-instrumen pelaburan islam


So, pandai2 lah buat pilihan sendiri ikut kemampuan dan kehendak masing2 untuk cari plan yang terbaik untuk diri, family dan aset2 anda!

If nak dapatkan financial consultancy daripada syam,
service untuk tengok quotation masing2 boleh direct whatsapp syam ok..

NUR SYAMSINA
013.647.2677

WITH LOVE
syam

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads