Harga HONDA CIVIC FC BARU Masa Kini 2016-2017 dan SPESIFIKASINYA

01:23:00

THE LATEST KERETA BARU di MALAYSIA..

HONDA CIVIC FC 



Ya Allah!
Syam banyak driving..
Lately, tengok kereta baru HONDA CIVIC..
Macam2 kaler..
Cantik sangat..
Bila time malam, lagi obviously nampak especially tang lampu tu..

MasyaAllah! Tersergam indah menyusur jalan raya..
Syam dengar mak ayah kawan2 semua pakat nak tuar kereta HONDA CIVIC baru ni..
Semua jatuh hati dekat lampu belakang dia yang unik and menawan tu..

Cantiknyer yang merah ni.
Menawan tau..

Paling rare..
Kaler ni..
Siapa2 yang nak beli HONDA CIVIC BARU..
Cari kaler ni ok..

HONDA CIVIC FC DARK GREY..

Syam bukan nak cerita about kaler honda civic yang memang menawan ni je..
Actually nak bagitahu spesifikasi HONDA CIVIC FC ni..

Size HONDA CIVIC BARU ni lebih besar dari biasa iaitu
1799mm lebar
4630mm panjang
1416mm tinggi
Jarak antara roda 2690mm
Tyre depan menggunakan pacuan roda dengan bahan api petrol..

Dekat bonet pula, lebih luas..
428liter and size tangki sebanyak 57liter petrol.
Suspension depan yang berkualiti dengan menggunakan MacPherson Strut dan Multi-Link bagi tyre belakang memberikan impak model generasi yang ke10 pemanduan yang lebih kemas dan padu masa kini..

Pembaruan yang utama kini pada model baru ni ialaha penggunaan stabilizer bar yang lebih besar dengan bushing bound untuk kawalan badan lebih menarik.Gravity CIVIC baru ini juga 14mm lebih rendah dan memberikan nilai CoG yang lebih baik untuk pengendalian pemanduan yang stable dan meyakinkan.

Car seat juga diberi pembaharuan dari segi keteguhan dimana ianya dikatakan 25% lebih baik berbanding sebelum ini kerana menggunakan besi kekuatan yang paling tinggi dan tebal.

Kejuteraan Honda berjaya memberikan tahap keselamatan yang lebih baik pada model baru ini walaupun disebalik kerangka yang besar dan keras tetapi masih dapat mengurangkan jumlah berat sebanyak 31 kg berbanding model sebelumnya.


Paling menarik apabila Honda akan menggunakan teknologi enjin dan transmisi terkini mereka pada model Civic baru ini. 

Enjin bersaiz kecil tetapi berkuasa besar dan dipadankan dengan gear automatik CVT melalui Earth Dreams Technology akan memberikan lebih kuasa dan kelancaran dengan penjimatan bahan api untuk lebih mesra alam. (lulus EPA LEV3-ULEV125/LEV3-SULEV30 emissions standards).

Namun begitu, kini tiada lagi dual tier panel meter tetapi digantikan dengan skrin TFT LCD baru pada panel meter (digelar sebagai Driver Information Interface) yang akan memberikan pelbagai informasi bukan sahaja takometer dan meter kelajuan digital, ia juga turut menyertakan informasi berkenaan sistem infotainmen dan sistem komputer perjalanan pada satu tempat.



Baca selanjutnya untuk tahu harga HONDA CIVIC BARU DI SINI!!!


NUR SYAMSINA
01110639385
FB : SINA SHAARI

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads