Resepi kek coklat kitkat sedap, mudah dan menarik : Dapur Mama Afia

07:17:00

SIAPA BIRTHDAY BULAN DISEMBER?

Kita geng! hehehe..
Syam dulu suka sangat buat kek and bagi family and jiran2 try tau..
Tapi tak sanggup nak buat banyak2 and jual sebab penat.
Penat nak kemas..

Banyak jugalah syam google, and share2 resepi kek dengan kawan2, geng mak2..
And ada juga dari you tube..
So bila kita combine2 jadi more interesting pula kan..

So kat sini, siapa yang tak mampu nak beli kek mahal2.
Kita buat kek biasa2 je, ak perlu bake pon, harga lebih rendah dan boleh dapat kuantiti banyak and mudah je nak buat.
Yang pasti, sedap habis!!!

Anyone nak buat kek birthday ke, kek hantaran ke, kek wedding or any events..
Boleh la try ni k.. Syam belanja resepi kek special ni!
Mohon terliurk!

RESEPI KEK COKLAT KITKAT SEDAP by MAMA AFIA

Bahan2 yang diperlukan..

Bahan base:
Beberapa keping coklat kitkat diblend or dihancurkan (kasar) / Any biskut / Any coklat
Melting butter
Beberapa batang kitkat untuk hiasan

Bahan kek:
400ml heavy cream
1 cawan melted coklat (syam guna beryls sebab ada sweet2 buah sikit rasa coklat)
1 sudu plain gelatin yang direndam dengan air suam
300g whipped cream

Cara2 nya :

Buat base kek dulu.. Coklat kitkat diblend sekali dengan melted butter.
Lepas tu ratakan dalam loyang kek.
Susun batang kitkat di keliling loyang (as benteng/wall) and then sejukkan dalam 4 jam.

Untuk kek, masukkan sekali semua heavy cream, melted coklat, plain gelatin and whipped cream.
And then kacau sebati sampai jadi gebus dan likat.
Lepas tu masukkan dalam loyang tadi.
Sejukkan beberapa jam.
Lepas tu bole hiaskan dengan hirisasn coklat biasa and coklat putih.
Syam guna cadbury.
Nyums2!!!

Memang sedap giler..
Makan 1 loyang ni sorang2 pon tak muak..
Sebab syam love sangat coklat kitkat..
Boleh try juga coklat lain ye..

Mohon baca lepas tu try and nanti boleh share dekat syam dekat ruang komen ok.
Syam nak bagi special gift pada siapa yang da buat and share gambar..


Happy Birthday to me..
Ingat tau.. My birthday on 5 Disember...
Tak dapat hadiah cukuplah ada yang bagi kek sedap giler..
Syam suka kek coklat je..

Mohon share ye mommy2 adik2 kakak2 semua!
Muahx ciket!

Nur Syamsina
0111 063 9385
nursyamsina90@gmail.com

with love
SYAM






You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads