Bagaimana nak gandakan duit simpanan?

00:06:00


Banyak cara sebenarnya nak beranakkan duit..
Lagi2 duit savings kan..
Kalau boleh takmo simpan saja2..
At least dapat untung or dividen, barulah semangat nak menyimpan or menabung..
Betul tak?

Apa yang boleh and selalu orang beranakkan duit..
Kena belajar bab ni..
Lagi2 for those yang masih blur2.. Ragu2 or confuse tak tahu nak menyimpan dekat mana..
Nak gandakan duit simpanan, macam2 cara boleh. Pastikan halal dan bukan money game..

1. Tabung Haji

Ini of course almost semua orang ada... Nilai dividen setahun Tabung Haji berikan ialah 8% paling tinggi. 
Kalau giliran lambat lagi.. Syam suggestkan simpan kat sumber yang boleh dapat banyak terus..

2. Amanah Saham Berhad (ASB)

Yang ni sama juga dengan Tabung Haji dividen setahun paling tinggi 7-8% saja..
Memang susah and leceh nak keluarkan. Kena pergi ke pejabat pos atau mana2 bank tertentu.
Ada yang sanggup buat loan untuk masukkan dalam ASB.
Better not ok.
Ibarat tutup lubang gali lubang gitu..
Better cari pada sumber lain yang dividen lebih dari 10% kalau nak buat loan..

3. BSN

BSN dengan ada rebate yang besar untuk simpanan yang banyak dan ada hadiah eksklusif untuk yang simpanan paling banyak seperti kereta mewah dan rumah banglo..

4. CWA

CIMB simpanan ni dividen agak tinggi boleh mencecah sehingga 21% paling rendah 9%.
Ikut rate semasa..
Syam ada juga simpanan ni.. 
Tahun 2016 ke 2017 dividen tak tinggi sangat maybe duit jatuh..


5. Meniaga

Kena cari bisnes yang betul2 menguntungkan and ikut kemampuan.
Better yang meniaga sistem network.
Yang ada mentor lagi bagus.
Tapi..
Jangan sesekali buat personal loan lebih dari RM10,000.
Never!
Kalau uolls mampu boleh pergi jauh and uolls banyak link..
Boleh teruskan personal loan yang tinggi.
If not, JANGAN!!!!!!!!!!!

Biarlah start dengan modal yang sedikit tapi komitmen yang tinggi.
Memang boleh berjaya.
For those nak tahu basic marketing personal fb, fb page, instagram and blog.
Direct whatsapp syam..
Syam ajar 1 pakej semua tu RM50 only..

Untuk meniaga.. Siapa yang tak nak jual produk fizikal (konon malas nak pergi stokis ulang alik, malas nak mengepos) and tak nak maintain kena punch sendiri setiap bulan.. Kalau tak mampu.. Better buat bisnes MYMI1.. Untuk students bole, surirumah oleh, yang bekerja, budak2, warga emas, yang da pencen ke.. Sesuai sangat buat bisnes MYMI1 ni yang flexible..

Hanya bayar bil rumah atau topup saja.. Haya guna sendiri saja..da boleh dapat passicve income yang kedabommm!!!

Bayangkan.. ada 5 pakej je..

1. Rm420 register.. Total dapat dalam 16 bulan RM675
2. RM1120 register.. Dalam 20 bulan dapat balik RM2040
3. RM4445 register. Dalam 21 bulan dapat balik RM7940
4. RM11,550 register.. Dalam 21 bulan dapat balik RM25,260
5. RM21,000 register.. Dapat balik dalam 23 bulan RM54,150

Ok tak?



Yang best dapat balik duit dalam bentuk topup and boleh cashkan.
Ada macam2 cara boleh cashkan..

1. Boleh bayarkan bil orang lain.
Selalunya saya akan minta kaan2 atau kenalan untuk bayar bil dengan saya.. Saya bagi 2% diskaun. So terpulang masing2..
2. Saya open untuk orang beli topup dengan saya.. topup 10 bayar rm9. topup 30 bayar rm27. topup 50 bayar rm46..
3.Dengan registerkan ahli baru.. 
4. Cashkan ke bank. Tapi yang ni rugi sebab kena gst 5%. Bank memang cas dr usd ke rm. And paling rendah oleh cash rm900


Macam mana pula nak gandakan duit lagi dari MYMI1?

Beli saham MYMI1.
Ramai orang cina kaya berjaya and ada simpanan sampai cucu cicit and 7 generation dia still boleh kaya..
Rahsianya.. They all bijak beranakkan duit dengan beli saham..

Syam ada RM21,000 syam egister pakej VIP  MYMi1.. 
Akan datang Syam dapat RM54,150..
Ada lagi duit RM21,000 syam tak simpan dekat bank..
Syam beli saham MYMi1 yang sekarang tengah naik giler2..

Bayangkan bila 21,000 akan dapat RM54,150.. (18,050 TC)..

Sekarang beli saham contoh la 1 unit 0.50usd (tak sampai lagi 0.50 skrg murah lagi 0.48 usd).
1 unit saham bersamaan 75TC..

So berapakah unit saham kita ada?
18050TC/75TC = 241 unit..
1 unit = 100 sahres
So, kita ada 24100 shares..

Tahun 2018 baru jual saham Masa tu saham nilai 4.2usd..
Baru bole jual..

24100 shares x 4usd = 96,400usd
Rate tahun 2018 nak tukar ke RM ialah dalam 4.2..
So, total dapat 2018.
96,400usd x 4.2usd = RM404,880..

Banyak kan..
Macam tu je duit beranak..
Kenapa syam and kami semua confident saham MYMi1 confirm naik mendadak smpai 2018..?
Boleh baca DI SINI..

Syam suggestkan kakak2 abang2 pak cik mak cik yang nak pencen ke.. Untuk kembangkan duit dengan MYMi1..
Tak rugi pon..
MYMi1 ada saham OTC and naik Nasdaq..
Apa2 terjadi, memang boleh bayar pada pengguna..

Boleh tengok saham MYMi1 da didaftar di sini..
www.sec.gov.my
SEARCH EDGAR : Mi1

And MYMi1 ada insurance sendiri..
So tak perlu risau..

Bagaimana untuk register?
Tak kesah seluruh malaysia..
Syam boleh jumpa untuk explain details face to face..
Itu lebih baik..

Boleh call direct ke.

013. 647. 2677

@

emel ke

nursyamsina90@gmail.com

with love
syam

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads