Apa itu Sistem MYMI1?

09:03:00


SISTEM PEMBAYARAN BIL MYMI1 MALAYSIA



Apa itu Sistem MYMI1?

Mymi1 atau Mi1 adalah sebuah syarikat yang diberi nama Mi1 Global Sdn Bhd telah ditubuhkan pada tahun 2015.
Model perniagaan ini sangat unik dan berevolusi dan ianya berbeza dengan perniagaan tradisional.

Siapakah pengasas MYMI1?

Pemilik Mi1 International adalah DR KC LIM , seorang yang berpengalaman dalam industri topup dan mulakan perniagan sendiri iaitu International Topap pada tahun 2010 secara kecil-kecilan.
 Apabila Mymi1 mendapat permintaan yang tinggi , beliau membuka 3 cawangan besar dengan modal yang puluhan juta di:

MALAYSIA
MI1 GLOBAL SDN. BHD.
B-7-8, Block B, 8th Floor Menara KIP, No.1 Jalan Sri Utara, Off Jalan Ipoh, 68100 Kuala Lumpur, Malaysia.

INDONESIA
PT MI ONE GLOBAL INDONESIA
Gedung Wisma Mitra Sunter, Tower B,
Room 701, Jl. Yos Sudarso Kav 89.
Boulevar Mitra Sunter. Jakarta Utara
Indonesia

THAILAND
MI GLOBAL THAILAND
184/231 Forum Toer Building 33 FLOOR, Ratchadaphisek, Huai Khwang Sub-Dist, Bangkok 10310.

Adakah Sistem MYMI1 di daftarkan under BANK NEGARA MALAYSIA?
Apa jaminan supaya tak kena tipu?

 Mymi1 merupakan Produk Maya yang menjadi keperluan. 
Orang niaga produk keperluan macam gula, beras, barangan kesihatan, barang gudang besar2,  tak kena block dengan BNM pun, sebab ada PRODUK. 

Produk Mymi1 adalah TC iaitu Topup Credit yang boleh digunakan untuk beli prepaid dan bayar bil-bil postpaid,TNB,ASTRO,UNIFI dan TM.
Mymi1 bukan  Skim Piramid atau Money Game.Mymi1 ada syarikat iaitu Mi1 Global Sdn Bhd dan Mi1 Telco Sdn Bhd. Boleh baca DI SINI
Ibupejabat syarikat ada  di KIPTOWER.

Sejak bila pulak syarikat yang ada Produk perlu mintak kebenaran dengan BNM?

Lagi satu cuba anda suruh BNM tanya dan siasat maybank, cimb, rhb dan banyak lagi online bank yang jual prepaid online ada tak kelulusan BNM ? 
Mana surat kebenarannya ? Kenapa tak papar surat kebenaran BNM dalam sistem online bank bank tu. Konsepnya sama saja dgn Mymi1.

Mymi1 telah dapat sijil dari Lembaga Kebajikan Pelindung dan Kebajikan Pengguna Malaysia. MYMI1 under LPKPM

jika anda di tipu ..sila buat aduan...
Boleh isi borang aduan DI SINI

Adakah Sistem MYMI1 merupakan company Pelaburan?
Bagaimana ia berfungsi ikut Plan Pemasaran yang disediakan?
Bagaimana syarikat bayar keuntungan kepada ahli?

Sistem Mymi1 bukan pelaburan. Ia perkongsian keuntungan dengan syarikat yang telah berniaga dalam industri telekomunikasi semenjak 2010.

- rakyat malaysia berbelanja membayar bill/prepaid melebihi usd100juta sehari , indonesia lebih usd1billion sehari.

- syarikat boleh dapat 10%-15% dari syarikat telco=maxis, celcom, dll dari pembelian credit secara pukal.

Contoh:
 Jika pembelian credit setiap hari rm10juta maknanya syarikat boleh dapat keuntungan dari pembelian credit maksima rm1.5juta dan diedarkan ke lebih dari 200 merchant/kedai talipon jual topup.

Keuntungan ke-2 = jika kita guna system mymi1 maka telco beri lagi keuntungan kpd mymi1 sama seperti 7eleven/petrol pump iaitu 4%-10%.

- jadi mymi1 sebenarnya untung purata 4%/days dari pakej kita ambil dan diberikan balik perkongsian keuntungan kepada kita 3%-4% dalam masa 10 hari.

- maka kesimpulannya syarikat mymi1 untung purata 30%-40% setiap 10 hari dan diberikan balik kepada kita dalam bentuk topup credit 3%-4% setiap 10 hari.


Bagaimana MyMi1 boleh bagi keuntungan yang tinggi pada penggunanya sehingga 158%?

Bila anda beli satu pakej dalam mymi1 sebagai contoh Pakej Diamond(RM4445).


Mymi1 akan laburkan duit tersebut ke dalam telco-telco.

Katakanlah dalam satu hari terjual habis RM4445 tersebut dengan keuntungan 4%.
Jadi keuntungan sehari ialah 4% X 4445 = RM177.80.

Begitulah hari-hari seterusnya sehingga 10 hari, maka 177.80 X 10 akan dapat RM1778.
Apa yang boleh difahami di sini ialah Syarikat akan membayar 3-4% keuntungan sehari syarikat kepada ahli bagi setiap 10 hari dan akan berterusan sehingga 60 kali.

Ikut pakej Diamond dalam MYMI1,
3% keuntungan syarikat  sehari average RM129..
Rm129  akan di bayar setiap 10 hari sebanyak 60 kali.
RM129 x 60 = RM7740..

Dapat pula RM201 once uollsregister ikt pakej diamond ni..
Maka total dapat RM7941..
Sebab itu, jadi banyak keuntungannya..
Macam ini contoh kiraan company boleh bagi keuntungan tinggi.
Dari RM4445 boleh jadi RM7941 selama setahun 8 bulan..

Pernahkah uolls tanya syarikat TELCO atau bank2 lain contoh kiraan keuntungan yang they all dapat hasil topup pukal?

Apakah Bukti MYMI1 merupakan Bisnes yang Real?
Adakah MYMI1 Bisnes MLM?

Setiap hari company memang rolling duit dengan cepat dalam pembelian Topup Credit / TC dari TELCO TELCO YG JADI MERCHANT PARTNER dalam Mymi1.

Setiap telco ada harganya untuk sign mou merchant tu.
Semua ada hak persetujuan pembelian pukal dengan telco ni dan ada yang perlu dibayar sehingga 1 juta.
Company berhabis RM 5 juta untuk beli Reload Credit secara pukal untuk 4 negara (Malaysia, Indonesia, Thailand dan Singapore) dan setiap hari company akan topup balik ikut jualan harian dan  Company fokus telco yg repeat sales tinggi setiap hari. 

Kalau company Mymi1 jalankan bisnes dalam gelap takkan telco yang besar-besar nak terima. 
Mereka ada penasihat undang-undang sendiri (kalau tak percaya boleh  direct contact HQ).
 Sebab kita deal dengan company telco yang besar-besar. 
Sesuatu agreement akan legal sekiranya semua yang asas tentang company legal. 
Maknanya jika telco setuju berbisnes dgn Mymi1,Ini menunjukkan Mymi1 ni OK. Bisnes yang sah.

Jika tidak benar. Mohon lampirkan BUKTI.


Ingat senang ke nak dapat kebenaran untuk jual topup dalam sistem online kalau tiada "mou" dgn setiap telco untuk beli credit secara pukal. 

Dan kenapa Mymi1 pernah postponed untuk masuk Singapore dulu? 
Sebab tiada persetujuan semasa perbincangan dengan telco sana dengan bayaran yang dikenakan terlampau tinggi untuk 1 telco.
Tapi kini Telco Di Singapore telah bersetuju untuk bersama Mi1 Global Sdn Bhd.



Konsep pemasaran syarikat adalah Unilevel Marketing(ULM) dan bukan MLM. Ini bermakna sesiapa yang rajin menaja akan mendapat semua bonus dan upline tidak mendapat apa-apa sekadar mata pv sahaja. Siapa di atas siapa di bawah tidak penting. Anda buat anda dapat. Mudah dan adil kan?
Nak more info

013 647 2677

MYMI1 ni Patuh Syariah Islam ke?


Ia patuh syariah dan hukumnya harus dari segi
1-Gharar/tidak pasti= ia pasti kerana anda akan dapat product reload credit utk membayar bill, sama seperti kita beli credit talipon.
2- riba/dividen , mymi1 adalah mendapat perkongsian keuntungan dari syarikat dan dibayar dalam bentuk product topup credit.
3- Maisir/perjudian. - mymi real project topup credit/bukan ikut nasib

Kenapa apabila beli topup dikedai or celcom tidak tanya hukum dan adakah patuh syariah ke celcom?

Mymi1 - ada product, productnya topup credit. Dan kita diberikan perkongsian keuntungan dari syarikat setiap 10 hari bagi yg pasif dalam bentuk topup credit.(adalah barang perkhidmatan).

Dari segi Syariah adalah - HARUS.

Let's Talk about Syariah in Business 👍

Kalau kita belajar tentang rukun perniagaan.. Mesti ada 4 rukun.. 
1) Penjual
2) Pembeli 
3) Produk / Perkhdmatan 
4) Ijab dan kabul / Akad 

Penjual dalam Mymi1 adalah syarikat.Pembeli adalah kita. 
Produk yg mymi1 sediakan adalah produk maya. Macam yang syam nak explain dekat entry before ni produk terbahagi kepada dua iaitu produk fizikal dan produk maya.. 

Produk fizikal adalah yg boleh di sentuh, rasa, makan, lihat dan lain2.. Contoh : Produk kesihatan, Talifon bimbit, baju dan lain2.. 
Yg kedua adalah produk maya iaitu produk yg wujud tetapi xblh di sentuh.. Hanya boleh di gunakan sebagai perkhdmatan.. Contoh : Facebook, wechat, whatsapp, instagram dan lain2..

Ijab dan kabul atau akad ini berlaku sekiranya penjual dan pembeli membuat satu urusniaga tanpa paksaan.. Contoh : Awak pilih pakej dan bayar mengikut harga pakej yg telah di tetapkan dengan rela hati tanpa paksaaan dan saya terima pembelian awak.. 

Sekiranya dalam perniagaan cukup rukun2 perniagaan. maka sesuatu perniagaan itu berlandaskan syariah.. Inshaallah..

KESIMPULANNYA

Mana2 bisnes especially bisnes online yang bernetworking, ada produk, ada servis..adalah BISNES LOGIK.

Yang akan menjadi HARAM apabila cara bayaran yang digunakan dan orang yang meniaga tidak jujur dan amanah. Itu yang MENENTUKAN.

Semoga sama2 dapat elakkan dari unsur2 HARAM..
Inshaallah..

DAFTAR MYMI1 ANDA SEKARANG!!!!!!!!
0111 063 9385

LOVE
SYAM

Anda mungkin juga ingin melihat entry ini:





You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads