Kepelbagaian Haiwan di Zoo Melaka

07:09:00

Uollss hari ni I nak update video time melawat zoo melaka aritu!!
Dah lame tak pergi..
So time cuti-cuti panjang & cuti sekolah, bawa la Afia pergi jalan Zoo kat Melaka
So sebelum pergi I suh Mr Hubby check dulu price tiket.

Seronok Afia dapat tengok macam2 jenis binatang kat sana.

Mula-mula je masuk ada burung kakak tua menyambut kitorang..siap boleh ajuk-ajuk afia menjerit..haha
Lepas tu Antara binatang first korang boleh nampak ialah Rhinoceros or panggilan melayunye badak sumbu.
Besar gila uollsss.


Lepas tu first time I tengok tapir dekat-dekat.
Dia siap buat bunyi lagi...
Soo mesti tak semua tau kan macam mane bunyi Tapir...
Bole buat lagu what does the Tapir Say..dring dring dring dinggg!!!


Next stop tengok Giraffe!!
Puas tercari2 mane jalan nak tengok Giraffe or Zirafah..
Banyak kandang macam kosong jer..
So dapat jugak la tengok Zirafah..
Bapak tingginye..

Ada yang makan bercouple

Cheetah!! Harimau Bintang!


Part paling best ....monyet!
monyet ini akan berlari-lari seolah mahu menerkam ke arah kite tapi brek mengejut lepas tu menonggeng ke arah kita..hahaha...kelakar je



Here`s the video of my the overall animal in the Zoo


You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads