RUNNING MAN TV Show jadi kegilaan semua seluruh Asia

12:43:00



RUNNING MAN merupakan Variety Show Korea Selatan yang menjadi sebahagian TV Show dari Group SBS.
Siaran pertama pada 11 Julai 2010 dan sehingga kini 2016, dalam 6 tahun masih lagi di siarkan. Ianya satu2nya program variety show yang paling lama di siarkan.
Rancangan realiti RUNNING MAN ni menjadi kegilaan orang di seluruh Asia.
Running Man diklasifikasikan sebagai 'urban acytion variety' di mana genre yang di show di persekitaran bandar.
Means, weolls boleh lihat tmpat2 perlancongan yang menarik, tempat yang indah seluruh Korea.
Selain itu, Running Man juga pernah berlangsung di Thailand, China, Taiwan dan Dubai.

Program reality yang paling famous ni, terdiri daripada 7 members iaitu Yoo Jae Suk, Gary, Haha, Ji Suk-Jin, Kim Jong-Kook, Lee Kwang-Soo and Song Ji-Hyo.
Running Man members ini diberikan mission untuk diselesaikan atau permainan ikut yang disediakan.
The winner di setiap episodes akan di berikan reward sebagai kenangan.

MasyaAllah. Seronok kan team members Running Man ni. Main je kerjanya.
Tapi bukan calang2 tau yang terpilih untuk Running Man ni.
Masing2 ada karakter tersendiri yang boleh tarik perhatian penonton seluruh Asia.
No wonder la orang tergila2kan setiap members of Running Man.
Syam memang setia dengan Running Man sejak awal siaran lagi. Sebab syam suka rancangan reality Family Outing dulu.
Seronok sangat tengok rancangan Running Man. If tengok dari episode awal, seriously, pecah perut asyik gelak je. 


YOO JAE SUK

Dikenali juga sebagai Yoo-ruce Willis, Yoo-mes Bond, Grasshopper and Ddakji-King.
Jae Suk ni syam merupakan main host program ni and Jae Suk senang rapat dengan team members and semua orang sebabkan dia ni sebagai MC International yang digemari ramai.
Syam suka Jae Suk ni sebab dia ni funny, menceriakan keadaan, sometimes serious in competition walaupun lemah in certain things contohnya di tempat tinggi and bila di kejar dengan Kim Jong Kook.



GARY

Dikenali sebagai Peaceful Gary, Mr Gary, Monday Boyfriend and Squid.
Actually Gary ni unpredictable.
Apa yang syam suka sebab Gary ni gentle, sometimes blur2 sangat and quiet clueless, sweet, caring, sometimes dia cekap in game and nampak relax je muka dia. Yang pasti, tak pandai nak menipu.
So sakat and scandal with Song Ji Hyo.



HAHA

Dikenali sebagai Haroro, Roro, Kid, Octopus and Spagetti.
Haha ni kecik je orangnya, sweet n suka confess his love dekat female guests. Syam suka Haha ni sebab dia funny dengan dramatik2 expression dia. Memang over dramatik la. 
Salah seorang pemain yang lemah tapi sometimes menang bila di beri mission personal.
Sangat penakut kat tempat tinggi and sebarang aksi terjun2.
Sometimes bole jadi betray juga dia ni. 



JI SUK JIN

Dikenali sebagai Race Starter, Big Nose and Impala.
Suk Jin ni classy orangnya. Orang lama. Banyak action dia gaya orang lama tapi dia boleh suitablekan dirinya dengan member2 yang jauh lebih muda darinya.
Pemain paling lemah due to usianya.
Senang kalah and pernah menang sekali dua je dalam mission yang diberi.
Senang kena tipu.



KIM JONG KOOK

Dikenali sebagai Sparta, Tiger, Commander, Coach-Kook and  Mr Capable.
Pemain paling kuat, paling digeruni due to his muscle body. 
Setiap mission, player yang lain mesti nak jatuhkan Kim Jong Kook dulu.
Strategies dia semua jadi, smart tactics dia buatkan dia selalu menang. Selalu gunakan brains and brawn dalam every mission and tak mudah kena tipu tapi lemah dengan female guests.
Sometimes act as cute, sometimes act as coach and sometimes act as tiger.



LEE KWANG SOO

Dikenali sebagai Kwang-Vatar, Giraffe, Icon Bad Luck, Goddes of Variety and Betrayer Kwang Soo.
Dramatik sangat. Pemain paling muda, selalu kena sakat, tak boleh dipercayai, sometimes saja2 dipinggirkan, selalu kena buli, sangat tak puas hati dekat Jong Kook, suka betray orang.
Apepon dia memang suka sorak dengan fans dia. Peminat ramai.
Focus RunningMan mostly pada dia sebabkan suka betray orang.
Ada karakter dia tersendiri yang funny.



SONG JI HYO

Dikenali sebagai Blank-Ji, Ace, Monday Girlfriend, Gold Ji Hyo and Goddess of Luck.
Satu2nya female member dalam Running Man.
Paling banyak menang mission especially yang libatkan reward yang ada gold.
Paling strong and cekap untuk menang dalam setiap mission.
Very proud of her sebab dia strong and boleh kalahkan the most team members of Running Man.
Sometimes blur2 tapi bijak.
Mahir dalam meneka sesuatu, mencari something and capabilities untuk menangkap orang.
Tak mudah kena tipu and sometimes garang.


Sekarang bulan ogos 2016, Running Man da ada 313 episodes.
Harap lepas ni Running Man akan terus disiarkan. Sebab bagi syam, TV SHOW yang inilah as my entertainment show. Ubat ketawa paling berkesan.
Even my kakak before ni, tak layan pon reality show. Sekali layan Running Man, da jadi obses da.

Syam always minat and support team RUNNING MAN.
Boleh ke RUNNING MAN buat show dekat Malaysia erk?
Mana la tahu kan one day.


Siapa minat RUNNING MAN.
Meh nak tengok sikit..
Kalau ada aktiviti untuk RUNNING MAN FAN roger2 la syam ye.
Mohon share2 la yea.
Just for fun!

NUR SYAMSINA
01110639385

With Saranghae,
sYaM

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads