Diari Mama Afia : Pilihan Baju Raya 2016

01:25:00

RAYA tinggal SEMINGGU je lagi!!!

Macam mana persiapan nak raya uolls?
Sedih syam.. sebab yela.. Seminggu juga lagi Ramadhan nak tinggalkan kita..
Sambil2 siapkan preparation untuk raya sambil2 tu kita banyakkan lagi ibadah..
Inshaallah pahala lipat kali ganda..
Jangan lupa sama2 cari malam LailatulQadar yea..
Jangan buat2 tak ingat lak..
Mana tau Ramadhan terakhir untuk kita tahun ni..

Ok.. Cakap about persiapan raya..
Korang da beli ke belum baju raya? tema apa raya tahun ni?
Syam nak share pilihan baju raya tahiun 2016 ni dekat korang..
Banyak betul baju cantik2 lately ni kan.
Rambang mata.
Macam nak beli semua je..Raya pertama sampai raya ketiga syam akan beraya di Kampung Paya Jauh, Temerloh. Kampung sebelah husband..
Lepas tu 3 hari beraya dekat BUkit Rambai Melaka pula..
Jemput mai raya k..
Inshaallah dekat Temerloh nanti.. Menu wajib ada raya nanti.. Rendang Tok, Sate, Ketupat Pulut, Lemang, Lontong, Ikan Patin Masak Tempoyak..

Berbalik semula tujuan asal entry ni.. Syam nak share baju raya yang jadi pilihan hati raya tahun ni..

PILIHAN BAJU RAYA

untuk raya pertama

Syam tema coklat cream + purple..

Syam dengan afia buat tempahan baju from QOMA BUTIK.
Masyaallah.. Memang rambang mata. Cutting n design dress2 n baju2 dari QOMA BUTIK ni memang menepati citarasa syam yang suka cutting lain dari yang lain..
Nanti lepas raya syam buat entry untuk snap picture real.. syam n afia amani pakai baju from QOMA BUTIK ni.. Sedondon la..


Untuk encik hubby kita cari jubah la. Katanya nak pakai jubah. So kita cari kaler coklat terang sikit untuk dia. Dia tak suka kaler lembut2..
Jubah ELRAH untuk lelaki. Memang nampak sado.
Kalau encik hubby pakai ni kompem tak nampak babat boroi dia tu..
nampak sado je..heheehhe.. takmo marah ye... 

Raya pertama.. Bajet baju kitorang bertiga dalam RM500

baju raya kedua

Raya kedua tema purple lembut..
Syam pakai baju kurung from MINAZ..
Syam pilih yang Daisy Peplum tu..
Sebab syam suka design peplum dia..


Cantikkan.. Macam ala2 butterfly pula design peplum depan tu..

Untuk afia amani syam pilihkan dia dress kembang je.. Nak pakai baju kurung takut dia panas lak nanti..
So syam cari dress betul2 kembang. Memang ngam dengan dia sebab punggung tonggek cik afia ni..
Hehehhee.. Nanti syam belanja gambar ootd cik afia kita k..


Lebih kurang macam ni baju cik afia kita.. Tapi lagi kembang rasanya..
Hehehehe... Syam beli dekat kedai baju baby dekat IOI MALL..
Papa afia lak.. Mama belikan tshirt berkolar kaler purple gelap. Papa takmo kaler soft..
Layankan jela.. Janji tema sama..
Syam beli tshirt untuk cik hubby dari PARKSON je. Senang!
Bajet untuk baju raya kedua kami bertiga dalam RM370.

baju raya ketiga

Syam hanya pakai BLOUSE FISHTAIL from kedai di WARTA BANGI je..
Pakai dengan PALAZZO ATITA BOOT CUT..


Raya ketiga ni tema peach kaler..
Santai2 je..

Untuk afia, syam pilih baju blouse biasa n jeans kaler merah polka dot beli dekat PADINI je.
Murah. Sebab tengah ada SALE RAYA!



Lebih kurang macam ni..
Untuk encik hubby tshirt biasa je..
Beli dekat PADINI gak..

Bajet semua ni dalam RM250.

raya keempat

Tema corak2..
Kaler lembut je. Syam and afia kaler Pink n encik hubby tshirt kaler white..

Syam pilih dari MINAZ. Lavender series peplum..
Suka sangat design peplum macamni.
 Untuk afia amani.. Mama pakaikan dress printed bunga lembut..

Dress kembang ni syam beli online je. Senang!

Bajet raya keempat lebih kurang dalam RM350..

Syam ada juga belikan baju raya untuk ibu ayah, mak n abah..
Ibu n mak, syam beli jubah dubai, HOUSE OF ABAYA.. Sehelai RM75-RM150..
Untuk ayah n abah, syam belikan tshirt berkolar masing2 dalam RM50-RM100..

Macam tak percaya je.. Total bajet untuk baju raya syam bertiga da mencecah lebih kurang RM1500..
FUHHH!!!!! Mana tak lari bajet. Rambang mata tengok baju raya design terbaru dari butik2.. 
Belum tengok dari LEEYANARAHMAN.CO.. Kompem syam beli je lepas tu tak tahu nak pakai bila..

Belum lagi kirakan duit raya untuk bagi anak2 buah n parents.. Bajet dalam dalam RM600 juga tu..

So.. nasib la kita meniaga tak bermusim..
So topup balik banyak2 dari meniaga ni..
Kita buat duit raya dalam RM10,000 baru boleh belanja RM2000..
Sedap la sikit..

Jangan lupa raya nanti sediakan diri dengan  perisai kalis lemak PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE.
Suapaya badan lebih nampak anggun menawan pakai baju raya masing2 tanpa nampak lemak bersepah2 berbonjol2..
Alaaa.. Bajet dalam RM6/sehari..selama setahun 4 bulan..

OK.. Nantikan next entry..

RIANG2 RAYA 2016 PHOTOSHOOT!

Anything roger2 syam ok..

NUR SYAMSINA
01110639385

Spread your LOVE dengan share entry ni.. =D

WITH LOVE
syam




You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads