DIAMOND NIGHT AWARD APRIL 2016 : Bisnes Online paling Best from TLC

14:32:00

Alhamdulillah!
Macam tak percaya my sales target in this bisnes almost 720,000!!!
Yang paling best, Weolls dihargai n diraikan macam ni sekali..

Bestnyer jadi usahawan SHOM!!!
Event2 mewah semua ditaja..
Hanya pandai melaram and bawa diri je.. 

On 23 April 2016, Weolls usahawan2 SHOM yang dapat sales RM180,000, RM720,00 and Pemegang Tabung Kereta diraikan di Event Diamond Night..
Di Putrajaya International Convention Centre (PICC).

Alhamdulillah. Semuanya berjalan lancar.
My MUA Meru Zety Helmi
My Designer Azmihalim
My Accessories Look By_Odda

Memang meriah TLC Red Carpet Event tu!
BISNES ONLINE PALING BEST!!!
So, tak nak cakap panjang. Syam just nak share snapshot from the event!
Mana la tahu boleh jadi rujukan review tempat menarik untuk photoshoot di PICC kan..

Diamond Night Award 2016


First time make up ala2 Arab macam ni.. Tema Red Carpet.
Syam as a Housewife, Mompreneur n Mama Afia

If ada event di PICC, memang wajib pose dekat cermin ni.. 
Ramai yang tak percaya yang syam da ada anak..
Badan maintain RAHSIANYA, Pakailah PB konsisten..

Time ni malu2 sebab ada pak cik PROTON snap gambar syam juga.. Da kenapa kan...
Di depan lambang DIAMOND. Ramai Diamonds bakal naik pentas terima award masing2 nih!

TLC Red Carpet Event.. Memang macam retis uolls... Fefeeling jela.. Nak jadi retis tak layak..
Alhamdulillah di beri peluang macam ni. Bestnyer la niaga macam ni.. Niaga online je pun.. Kita dihargai macam ni sekali..

Diamond Night Award like Bella Award.. Perasan tak?

Gotcha! Kan da kata.. Macam retis pula.. Hat berjalan pon ada yg snap.. Kena always behave ni.. ngehngeh..


Kadang2 rasa tak percaya dah boleh berniaga online mcm orang2  lain. Selama ni duk tengok jer. Bukan apa, teringin jgk nak berniaga online, tapi mcm2 dalam kepala. Yang plg menakutkan ialah bab modal nak berniaga and bab jual2 ni.. Boleh ke aku ni menjual? 😂😂😂   

Tak sangka sampai mcm ni sekali TLC guide aku berniaga.. Detailnya mereka guide sampai rasa mcm "ini kalau bayar berapa RM lah ni!!!" Tapi nasib baik semua tu free of charge jer.. At least jimat duit utk coaching.. Hihihi dah la siap ada online coaching!!! Memang mudah la utk org yg buat part time mcm aku ni.. 😍😍😍

Alhamdulillah

Port paling penting bila nak bergambar dekat area PICC..
Suka dress ni. Dulu pakai dress longgar je.. Macam papan. But now da ada PB..

Merata la weolls bergambar.. Sabar jelaa.. Boleh review tempat2 untuk bergambar dalam PICC..
Posing dulu sementara tunggu usahawan2 lain. Weolls tak sabar nak amek award.!

Wajib juga bergambar depan eskalator terpanjang nih.. Bersama husband and wife. Depa ni cikgu n sama2 niaga dengan TLC ni. 

Sweet jer tengok pasangan suami isteri sama2 niaga.. niaga online pulak tu.. 

Kalau sorang dpt buat RM500 sebulan. 2 orang dah extra RM1,000 utk family. Wah!!! Tak susah niaga online ni, bukan kena buka kedai pun.. Bukan kena gaji pekerja pun.. Bukan ada modal hangus pun.. 😊😊😊 

Nak hrpkan diri sendiri set up kedai online, mmg tak lah!! 😂 thank u mentor sbb ajar cmne nak bukak kedai online!!! Heee tak sabar nak tunggu gaji ke 2 pulak!!!

Keuntungan 1 barang:

1 hari= RM20

2 barang sehari= RM40

Katalah kita boleh buat total 15 hari sbg part timer

So 15hari=RM600

Ish: 15 hari pot pet pot pet kat facebook instagram, dah boleh buat savings RM600 sebulan.

Hihihi hat penting, kite memang guide bagaimana nak niaga online. Kalau setakat amek barang tapi tak ada plan marketing, nak jual sebatang pen pon belum tentu boleh! Alhamdulillah!!! Yang dah PM kita nak jadi pengedar, sabar yer? Nanti kite reply awak awak semua!! 😍 😍😍

Gateway.. Real Red Carpet.. Katanya masuk TV3. Betul kah? Hebatkan event SHOM! Kita if nak bekerja.. Memang cari yang company strong betul tak? Sama juga meniaga. Alhamdulillah. SHOM tahun ni da 24 tahun.

Diamond Night.. My Day. Diamons Sales Manager n Double Diamond Manager.Syam surirumah pon boleh jadi Manager.. hehee

Car Fund Achiever. InshaaAllah.
Wanna create more2 people yang dapat Tabung Kereta juga!

Ada gaya model tak.. But me not a model. Me just a mompreneur.. heheh Jutawan PB!

Port paling cantik dalam PICC.. Shaping ada bila pakai PB.. So anyone yang nak kurus sebelum raya ni cepat2 hangpa cari PB ok!

Never expected life gonna be like this!
#bebasmasa #bebaswang #pencenmuda #retirerich

Uolls mesti tahu kan port ni kat mana.. Bila pakai PB, barulah confident nak posing macam manapon.. Ala2 Top Model tak? hehe

Rata2 yg tanya weolls cmne nak niaga online ni, memang sama je fear kite.. Takot nanti buat sekerat jalan.. Takot nanti tak terjual  abis barang.. Takot nanti tak ada org nak beli almaklom la kite ni bukan reti bercakap pon.. 😅 tapi nak jugak try2 niaga online.. Lega rasanya bila rupa2nya diajar nak berniaga online dgn cara buat customers cari kite.. Baru faham ade rupanya teknik buat orang cari kite!!! Hehe dari awal niaga til now, alhamdulillah tak putus2 orang nak beli sabun la, PB la, syampu la, kopi kurus la.. Allahu.. Patot la yg kerja gov pon berani letak jawatan yer sbb nak niaga online full time.. Rupa2nya ada caranya.. 

Haha harapkan kite ni, memang kelaut nak fikir sorg2!!! Nasib baik ada mentor yg duk ajar hari2!!! Terima kasih nah mentor2.. Heee 😬 😬 😬

 "Kenapa pilih meniaga sedangkan kan kerja gomen. Orang kata confirm2 dah berada pd zon selesa"

Alhamdulillah. Betul, mmg dlm zon selesa.. Selesa sgt smpi krik krikk tengah bulan dok 

hitung hari bila gaji sebab gaji yang ada dari Maybank ia datang kepada Maybank juga ia

kembali
😂
. Bila da kerja baru faham xmudah nak buat savings sebenarnya. Naseb dgn plan mampu 

mula yg TLC tawarkan bantu utk utk lebihkan savings dan siapkan diri dengan peluang 

kejayaan yg xpernah mimpi mampu milik. Allahuuu. . . Mudahnya bila kita sediakan diri

rela diajar, belajar dan terus mengajar. Lg banyak sedia memberi, lg banyak pulak yg 

Maha Memberi
😍😍😍

Bersama mentor yang bertanggungjawab guide syam from zero till now. 
TQ Mentor! Sayang mentor!😍 U always ada untuk weolls. Guide weolls tanpa jemu..
Tanpa mentor syam tak dapat semua ni. Tanpa TLC juga weolls tak niaga macam ni..

Dreams Do Come True. Work For It!!! 😂
Nikmat berniaga sebenar hanya di TLC!


. Hari bila berjumpa dgn ramai2 geng usahawan online ni, tekejot pon ada.. Toleh kiri engineer. Kanan doktor. Depan akauntan. Belakang surirumah. Kite ni cikgu (or ape2 je la keje dorg). Rasa mcm eh? Sorang2 datang dgn kereta mewah2 dah.. Tapi bila borak2 dorang cakap "tadekla.. I niaga bkn sbb tak cukup duit pun.. I niaga sebab kalau in this biz blh bagi extra 5,000 to me sambil2 je i buat part time, that 5,000 i boleh buat shopping ke, utk i buat tabung travelling dgn kids ke..or utk parents i ke..eh, ada lebih 5,000 sebulan, banyak tu u! Kita niaga online je!" 😳 😳 😳  teros rasa macam kerdilnya diri ni. Kita kalau dpt 5,000 gaji pon rasa dah cukup nau2 dah.. Terbuka la minda skang ni, yg org niaga part time ni bkn sebab mereka tak cukup duit tapi mereka suka ada lebih utk buat menda lain.. Hihihi dah ala2 niaga dgn geng2 pro plak biar pon kita tak pro lagi pon! 😂

"Tak naklah buat macam awak, ade jer sedara saya, kawan saya dah buat tapi tak jadi"

TAK JADI tu sangat subjektif!!! Kadang-kadang orang tu pernah jadi pun, takde pun perhati. Tapi at one moment sekali dia tak jadi hat tulah yang kita perasan kan? Pasai paaa? Pasal mida kita tangkap yang negatif dulu. Takut itu normal, risau tu perkara biasa sebenarnya nak mulakan apa-apa perubahan dalam diri. Kita doa nak rezeki dan jodoh yang baik-baik, tp lupa kita nak doa dibukakkan pintu hati utk terima rezeki dan jodoh yang Allah beri tu. 😂😂😂 Dengan TLC tak sempat fikir bukan-bukan, tiap bulan dok mikir nak bonus berapa, tahu-tahu cukup setiap 6 bulan meniaga, travel percuma. Cukup 3 bulan fokus naik pangkat, cukup 4 bulan capai sales, kereta kita company bayarkannn. So nak fikir tak jadi tu xsanggup. 😱😱😱 Usahalah, sekecil-kecil usaha pun tetap buahkan kejayaan tau!!!

Bersama suku rakan2 seperjuangan yang sama2 meniaga dgn tlc.. Semua dari background yg berbeza.. Ada surirumah.. Ada lecturer.. Ada pegawai di company oil n gas n ada juga cikgu2.. Tapi.. Weolls still ada impian yg sama.. ‪#‎timefreedom‬ ‪#‎bebasmasa‬ ‪#‎bebaswang‬ ‪#‎financialpower‬‪#‎retireyoung‬ ‪#‎retirerich‬.. If ada cara lain yg boleh capai impian tu semua why notkan.. Rezeki Allah itu luas.. Tak perlu buat kerja Dia.. Kita hanya percaya Rezeki dariNya n usaha.. Peluang juga adalah satu rezeki.. If weolls tak ambil peluang meniaga ni dulu.. Weolls takkn dapat result macam ni.. Alhamdulillah. If nak rasa nikmat berniaga.. TLC la tempatnya..

 Bila org offer utk niaga online, rasa was2. Sbb tak cukup masa lah, tak terkejar lah, rasa mcm balek keja tros nak tido jer. Sebabnya malas nak tgk2 fon dah. Agaknya pd masa tuh mmg la malas nak tgk fon sbb bukan duit masuk pun! 😂 😂  tapi kali ni, tgk fon, layan customers, boleh dapat slip gaji ke 2 setiap bulan!! Tu 1 benda buat sy buka mata nak niaga online dgn TLC! Sebab ada slip gaji! Gila kan??? Heeee untung la yg dah niaga dgn TLC, tiap2 bln sengih jer.. Nak buat loan rumah ke ape ke lepas ni lebih mudah dah kan.. 😄 
P/S: kita kalau nak niaga, biar lah yg beri manfaat secara menyeluruh dekat kita!

Bersama sebahagian adik2 cikgu..

."Possible ke kak utk saye dpt side income dari biz ni dalam 500-1000 kak? Buat lepas bayar duit kereta dah la.. At least saya tak keluar duit sendiri nak bayar kereta.. Jimat duit kak.."

Umur muda lagi. Tapi bab kira2 pandai betol berkira2 yer dek.. Tapi mmg betol pon kan? Kalau gaji 3,000, kalau kereta 500 tu dibayar oleh duit selain duit gaji, best jugak yer.. Sedap la sikit mata memandang, gaji masuk 3,000 tak la tros2 jadi 2,500 bila kena tolak bayar kereta, at least, duit tu boleh la buat saving sebulan.

Ish byk jugak, 500x12bulan=6,000 setahun. Kira ok lah. Duit emergency kita dah redi dah.. 😍 😍 😍 


Syukur sangat diberi peluang untuk nampak untuk meniaga sungguh2 dengan bisnes ni.. Bisnes ni da jadi satu career da.. Awal2 dulu.. Mak ayah tak bagi.. Tunang tak bagi pon meniaga.. Biasalah.. Memang masing2 bukan dari family yg berniaga n diri ni memang tak pernah pon meniaga.. Bukan apa.. Mak ayah, tunang, family sebenarnya tak faham bisnes ni macam mana.. Mereka risaukan kita je. Takut kena tipu la. Takut kita main2 la. Sebab mereka sayangkan kita.. Tapi dengan berkat kesungguhan diri ni memang betul2 nak meniaga. Nak bebas hutang.. Kita tetap juga teruskan bisnes ni.. Bukan untuk melawan or else.. Kita fikir kita buat ni semua bukan untuk orang lain pon. Untuk mereka juga.. Sometimes kita kena tetap pendirian dari pencuri impian kita.. Bayangkan if diri ni dengar kata2 mereka yang menghalang, pasti diri ni still gigih pergi kerja pagi2 buta menghadap jem, duit gaji still cukup2 makan je.. Alhamdulillah.. Pencuri impian kita sekarang lagi galakkan kita untuk terus berniaga.. 😊 ☺☺  

#PencuriImpian #topleaderscircle #BusinessOnline

 Rata2 yg tanya aku cmne nak niaga online ni, memang sama je fear kite.. Takot nanti buat sekerat jalan.. Takot nanti tak terjual  abis barang.. Takot nanti tak ada org nak beli almaklom la kite ni bukan reti bercakap pon.. 😅 tapi nak jugak try2 niaga online.. Lega rasanya bila rupa2nya diajar nak berniaga online dgn cara buat customers cari kita.. Baru faham ada rupanya teknik buat orang cari kita!!! Hehe dari awal niaga til now, alhamdulillah tak putus2 orang nak beli sabun la, PB la, syampu la, kopi kurus la.. Allahu.. Patot la yg kerja gov pon berani letak jawatan yer sbb nak niaga online full time.. Rupa2nya ada caranya..
Bersama cikgu2 yang nak bebas masa..

Barisan mentor TLC yg sentiasa mencurahkan ideas dlm membantu lebih ramai usahawan 

online.. Mcm tak percaya yang diri ini akan bersama TLC juga akhirnya!!! Yerlah, 

kumpulan bisnes online yg mendapat award sbg Icon Sohonita Malaysia, menyediakan 

platform coaching dan modul utk berniaga online/offline!!! Dah macam sekolah siap ada 

modul!! Rasa lega dan tak perlu pening kepala bila ada master trainers TLC yg sudi 

mencurahkan tenaga utk berikan yg trbaik kepada kami usahawan baru ni.. Alhamdulillah.. 

Semoga rezeki kita semakin bertambah2!!!


Tak pernah expect pon business online akan dihargai macam ni sekali.. Mula2 nak buat bisnes online ni fikir sebagai side income je. Biasa2 je.. Tapi xsangka boleh dapat award n yang paling tak sangka sekali.. Bisnes ni bukan bisnes online biasa2 je. Bisnes ni mana semua orang boleh capai sales puluh2 ribu n even ratus2 ribu pon.. Semua dihargai.. MasyaaAllah! Tak pernah lagi before ni dengar about bisnes online boleh dapat award.. Da macam ala2 artis pula dapat award.. Rasa makin seronok pula meniaga macam ni.. 💪 😄 #topleaderscircle #businessonline

"NAK BERNIAGA TAPI TAKDE MASA"

Cakap soal masa, memang tak pernah cukup. Tapi masa tuh ttp ada kalau kita nak... Carik perniagaan bermentor dan ada sistem. Itu palinggg jimat masa. Bersistem maksudnya ada modul yg boleh di copy paste kemudian siap! Itulah kelebihan usahawan TLC. Dalam sehari being part time, hanya fokus lebih kurang 2 jam sahaja. Follow terus step by step yg dah pun disediakan. Kami diajar bagaimana cara dan kita buat sama-sama. Bukan dpt modul tp study sendiri tau. Senangkan? Kalau fikir macam mana nak aktifkan kedai online setiap hari lepas tu buat marketing lagi, letih jugak. Kalau kena buat sendiri sorang2 memang memang stresss! Sebab tu terus je cakap takde masa. Baik meniaga dgn kumpulan. Dapat pulak team yg satu kepala. Memang mudahhh! Hepi je meniaga, seronok kemainn 😍😍😍!

"Awak boleh laaaaa...Awak pandaaaiiiii"

Padahal dia tak tahu kita dulu pon maca
m dia jugak!Untuk yang rasa "tak pandai",inilah sebabnya TLC sediakan platform yang 
adanya mentor untuk guide kite utk berniaga! Tugas kita, relakan diri belajar saja!Sebab mentor2 dah membuktikan jika mereka boleh, kite pun boleh! Tapi,kenalah follow step by step yang mereka ajar,ada system nya..bukan main buat jer..tapi ada  cara2nya yg akan diguide dan dibimbing oleh mentor2.Kita suka berniaga dengan orang yang tak pandai neh, sebab semua yang di ajar confirm dia TIRU sebijik Sebijik,mudah macam tuh.Kalau yang pandai,kita pun pening kepala sebab asyik nak tunjuk pandai pulak.

So hat kata "tak pandai" tuh biar TLC polish hampa jadi usahawan, yang bukan setakat tahu nak buat sales sahaja, tapi   
boleh jugak manage 1 kumpulan usahawan2.Jika dapat jana RM500 sebulan pun,seronok jer tiap2 bulan lepas lah bayar kereta tau!

Before ni hanya tengok2 je about bisnes ni dekat fb.. Sampai satu hari tu tergerak hati nak tanya about bisnes TLC ni... Ya Allah!!! Bila dengar je plan, strategi n modul2 yang disediakan TLC ni.. MasyaaAllah!!! Rasa menyesal tak tahu lebih awal sebab yela selama ni hanya tengok2 je.. Tengok lama lak tu.. Seriously.. Time tengok2 tu macam2 fikir.. Takut tak terjual la.. Fikir tak pandai meniaga la.. Malu nak cakap dengan orang la.. Macam2.. Tapi bila da dapat tahu TLC ni macam mana.. Ya Allah! Mudah sangat and sesuai dengan diri ni yang memang takut2 ni.. Plan yang disediakan TLC tu memang sesuai dengan semua jenis orang yang betul2 nak meniaga untuk duit lebih untuk bayar hutang n savings gemuk.. No wonder la ramai yang busy2 macam owner bisnes, lawyer, nurse, doktor, engineer, cikgu.. Semua da start meniaga dengan TLC.. Alhamdulillah.. Berada dalam bisnes yang betul n yang sesuai! 😊 

"Aku takutlah tak berjaya, aku semangat sekejap jer..lepas tuh hangat hangat tahi ayam"

Dak aih,tadi kata nak meniaga sebab nak bayar hutang lah..nak bina saving lah..kenapa bila berniaga sempat pulak nak jadi hangat hangat nya..bukan ke kalau dah mula tuh, tak sempat nak fikir lain dah..dok sibuk fikir bulan neh nak dapat bape, bape lama aku target nak settle loan kete, hujung tahun nanti aku nak ada saving berapa..serious tak sempat!Jangan dok tengok yang tak berapa nak menjadi tuh.Tengok yang tuh buat apa?Cuba Tiru yang menjadi jer lah!Yang jadi begitu mesti ada sebab,kita jer tak tahu..tak payah ambil tahu lah..tapi diri kita neh,kita nak jadi yang macam mana?Teruskan buat and make it worth.lagipun, tengok yang nak ajar awak tuh kalau dia dah berjaya, tak kisahlah kejayaan kecil pun tetap dia dah berjaya..awak ikut jela dia..pasti yang dia dapat awak dapat.


 Salah satu perkara yg di risaukan kalau niaga2 ni xkesah la online ke offline.. Kalau kene tinggal terkapai2 dalam bisnes! 😂 😂😂  mmg abis lah, xtahu nak buat cmne.. Yerlah mane lah tahu orang mulut manis saje cakap nak guide tapi tak guide2 pun.. Tapi ni ape cite yg mentor pulak susah payah cari kite nak download ilmu dkt kite ni?? 😳😳 aku pulak jadi tersedar, sebenarnya ade ramai je org yg dah berjaya kt luar sana yg nak bantu kite cuma atas kita lah nak sambut ke tak tgn mereka.. InsyaAllah, tgn mentor2 semua saya akan sambut dgn baik.. Rezeki mmg dari Dia tapi melalui mentor juga ilmu2 tu disampaikan.. Yg plg best bila mereka share ilmu pengalaman yg xkan kita dpt dkt mana2!!! Hihihi so terpaksa bisnes maju saje ke depan.. Syukur dan thank u mentor2!!!

Bersama CEO SHOM!

Semua start from ZERO to HERO..
Nak post apa dekat facebook, teringin nak customers cari kita, ish mcm pelik ja bunyinya.. Memang asalnya Tak tahu nak buat apa.. Tapi, Alhamdulillah, Allah memberi ilham kepada TLC utk menjadi platform kepada usahawan2 baru utk belajar berniaga dari A-Z.. Kita belajar sama2, usaha sama2, buat sama2, dan selebihnya, kita serahkan pada Dia..
Berniaga dengan hati yang tenang, memang kita boleh dapat.. 
tenang lah bila Allah beri kemudahan dari segi mentor yg berbesar hati coaching kita for free, kelas bimbingan bisnes, kelas asahan skills, event2 red carpet (kalau nak buat sendiri maybe makan ratus ribu ni 😂

  So kite just focus utk bisnes kite sahaja.. Tak pening2 kepala dah..

Subhanallah.. Mudahnya berniaga kalau macam ni peluangnya kan? \Mujur ada company yang kukuh and sediakan everything untuk kita..



Bersama barisan cikgu cikgi yang meniaga dengan ‪#‎topleaderscircle‬ secara partime.. Adik2 ni semua ‪#‎pewaris5angka‬ n setiap bulan pegang income meniaga 5 angka.. Bagi depa.. Alang2 niaga online, biar berbaloi dengan masa, usaha n background.. If niaga online boleh dapat 5 angka income why not kan.. And depa kata, bila berniaga at least yg memberi manfaat untuk org lain.. InshaaAllah! Niaga PB is the best!!! Sesuai sangat la untuk depa yg memang busy tu... 😄
 Nasib ada mentor ajar.. Storytelling, plan marketing, strategi, cara nak capai target n all semua mentor ajar. Bestkan. Tak payah pening kepala laa.. Patot biz dengan TLC ni boleh tahan even bertahun2 pon.. Hehe 


"Eh cmne ko bahagikan masa ko ek? Dgn niaga lagi,dgn fmly lagi, keje lagi. Sempat ke?"

Alhamdulillah sempat.. Sebab bisnes ni memang ikot kesesuaian kerja kita mcm mana.. Lagi pon 2 jam je sehari.. 2 jam sehari tu tidak la asek tenung henfon 2 jam straight. Tak la.. Hahaha aku pon xboleh kalau camtu! 😂 : dia ade timing2 dia jer.. And kalau kite x boleh jgk utk available ikot timing2 dia tu, ade jalan lain pulak.. Sebab tu doktor nurse yg jenis kerja syif pon start niaga online! Sebab mmg boleh buat, ikot cara yg sesuai dgn dorang.. Kalau cikgu lain, engineer lain, doktor lain, surirumah pun lain. Tak sama.. 😄 dasyat kan sebenanrya? 😳 masa memula tahu siap ada teknik bab timing lain2 ikot keja hakiki kita pon, dah rase mcm "sampai cmtu skali ka dorang ni ajar???" 

 Berniaga bukan sekadar semata2 untuk duit saja. Tapi merangkumi pelbagai aspek improvise diri..

Apa yang suka dengan bisnes TLC ni sebab mereka pentingkan pembelajaran ilmu meniaga yang berterusan. Memang sesuai sangat dengan diri ni yang memang tak tahu nak meniaga n memang tak ada ilmu meniaga pon. For me, if nak meniaga, better yang boleh jadikan ianya 1 career yang boleh tahan lama and kita sendiri boleh pegang masa kita sendiri. Time freedom. 😊 😊😊   Jika dengan meniaga boleh money freedom juga why not kan.. Semuanya dengan izinNya.. Namun, bisnes yang ada ilmu ni memang kita tahu kekal lama. Melainkan kita berkira2 nak dapatkan ilmu. 😗.. 

"Financially tak stabil, saya stress"

Kerja penat tiap bulan, sampai waktu gaji tolak sana tolak sini tinggal RM700, kalau RM700 bahagi pulak dengan 30 hari lebih kurang RM23 per day..perbelanjaan seharian kita berapa yer?cuba kira..stresskan?Financial bila tak stabil memang pening kepala especially bila dah ada anak.Menambahkan lagi tekaknan bila saving pun tak strong.Betul tak tiap malam sebelum tidur terfikir part neh.We deserve better life, bila ada lebih, saving pun jadi strong memang tak rasa tekanan bila nak berbelanja.
Mula kecil kecil dulu berniaga.Mulakan target kecil, berapa kita nak dapat bulan neh? part makan gaji,biarlah itu kita guna untuk bayar semua yang patut. 
Part berniaga neh kita bina sendiri setiap bulan berapa yang kita nak?Kalau usahawan TLC awak bagitau saje, permulaan bulan pertama berniaga berapa awak nak?kemudian memang mentor akan rangka kan gerak kerja yang bersesuaian dengan keadaan diri awak.Lets us take control of our financial,starting today key!

"2 JAM SEHARI, untuk yang suka online"

Kalau lah kita setiap hari browse thru internet tuh dah menjadi habit..ishhh sesuai sangat kan, apa kata manfaatkan peluang yang ada jana kembali pendapatan sebagai ganti duit yang keluar hari hari...kalau hari hari bole online, why not usahakan hari hari duit masuk pulak.Sehari 2 jam awak fokus buat, untuk yang part time kat umah pun dah boleh.


Beribu2 Usahawan2 SHOM di luar dewan. Belum masuk yang di dalam dewan..
Ramaikan.. Alhamdulillah. This is the right bisnes.


Excited terlebih katanya.. Tahun lepas tak dapat naik sebab berpantang. This time baru 

nak naik together with rkn kongsi n tlcians yg lain! Bukan apa.. Excited terlebih sebab first

 time jd cover page magazine.. TQ SHOM sebab hadiahkan ni and rantai emas! Suka 

sangat2!!! 

Dapatkan majalah Futuristik masing2 di Seluruh Malaysia..

For those yang ada impian sama macam kami..
Nak rasa peluang nikmat meniaga online..

TLC lah tempatnyer!

01110639385

With LOVE by SYAM..

You Might Also Like

1 comments

  1. Passive Financial Investment. Sekali Invest, Profit RM600,000.Duduk Diam-Diam Dapat Duit. Terbukti. 

    Assalamualaikum, 

    Channel dicipta untuk sesiapa yg berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) atau kurang. 

    Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
    Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. 

    Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

    Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama trader ini. 

    Berikut adalah catatan keuntungan trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

    Feb 2014 : 21.35% 
    Mar 2014 : 18.47% 
    Apr 2014 : 18.18% 
    Mei 2014 : 20.01% 
    Jun 2014 : 16.38% 
    Jul 2014 : 21.35% 
    Aug 2014 : 19.31% 
    Sept 2014 : 18.78% 
    Okt 2014 : 21.19% 
    Nov 2014 : 30.00% 
    Dec 2014 : 25.13% 

    Jan 2015 : 22.98% 
    Feb 2015 : 23.53% 
    Mar 2015 : 31.13% 
    Apr 2015 : 29.94% 
    Mei 2015 : 27.27% 
    Jun 2015 : 22.53% 
    Jul 2015 : 26.12% 
    Aug 2015 : 19.83% 
    Sept 2015 : 24.80% 
    Okt 2015 : 19.79% 
    Nov 2015 : 19.79% 
    Dec 2015 : 14.50% 

    Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

    Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

    Bagaimanakah RM 460 boleh menjadi sehingga RM 60,000 dalam 3 tahun? 

    ATAU 

    Bagaimanakah RM 4,600 boleh menjadi sehingga RM 600,000 dalam 3 tahun? 

    Unjuran Keuntungan Modal RM 460= USD100 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
    ============================= 

    Bulan 0 = RM 460 
    Bulan 1 = RM 529.00 
    Bulan 2 = RM 608.35 
    Bulan 3 = RM 699.60 
    Bulan 4 = RM 804.54 

    Bulan 12 = RM 2,461.12 
    BULAN 13 = RM 2,830.28 
    Bulan 14 = RM 3,254.82 
    Bulan 24 : RM 13,167.58 
    Bulan 25 : RM 15,142.72 

    ===================== 
    Bulan 36 : RM 61,260.74 
    ===================== 

    Unjuran Keuntungan Modal RM 4,600 = USD 1000 (15% Profit Est Setiap Bulan) 
    ============================= 

    Bulan 0 = RM 4,600.00 
    Bulan 1 = RM 5,290.00 
    Bulan 2 = RM 6,083.50 
    Bulan 3 = RM 6,996.00 
    Bulan 4 = RM 8,045.40 

    Bulan 12 = RM 24,611.20 
    BULAN 13 = RM 28,302.80 
    Bulan 14 = RM 32,548.20 
    Bulan 24 : RM 131,675.80 
    Bulan 25 : RM 151,427.20 

    ===================== 
    Bulan 36 : RM 612,607.40 
    ===================== 
    Ini formula berdasarkan Profit 15% setiap bulan yang dicatatkan oleh Trader Profesional ini:- 

    Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan membawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

    Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 

    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH)
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 
    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) 

    DAFTAR PERCUMA

    IGOFX KL 
    http://igofx.com/?code=357423
     

    Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

    ReplyDelete

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads