Dapur Mama Afia : Resepi Mudah Ayam Goreng Marined Lemon

19:37:00

Assalamualaikum..
Konnichiwa..
Kakak2 da masak ke?
Tak tahu nak masak apa?
Macam syam sendiri la hari2 fikir nak masak apa kan..
So kat sini syam nak share resepi ayam goreng lain dari yang lain..

Haritu ayam ada try buat..
Ya Allah!! Memang sedap..
Afia selalu kirang sikit makan ayam goreng tapi yang ni dia suka sangat..
Kalau papa ada aritu confirm berebut..
Memang sedap..
Sampai menjilat semua jari..

Try laaa
Mesti anak2 pon suka..

CHICKEN FRIED/GRILLED MARINED LEMON



Bahan2

4 ketul chicken thighs (terpulang la nak bahagian mana2 pon)
1/4 tsb chili flakes (syam guna dominos punya)
3 biji garlic
1 biji lemon
1 tsk perahan lemon
1 tsb daun parsley
1 tsb honey
2 1/2 tsb lemon juice
Beberapa serbuk black pepper and lada sulah
1/4 serbuk paprika (syam tak ada gantikan serbuk kari sikit je)
Secubit garam
2 tsb olive oil
Sebagai hiasan letak la kekacang sikit or badam or bijan

Cara2

Campur semua bahan and perapkan dengan ayam..
Perap dalam setengah jam..
And then gorfeng or bakar..
Hiaskan la dengan kekacang and perahan lemon sikit and hidangkan..

YUms2...
Memang sedap sangat!!!!
Afia makan 2 ketul tau..

Selamat mencuba mummy2 yang bosan n tak tahu nak masak apa..
Kelainan sikit..
Ayam ala2 france katakan..

Nur Syamsina
Mompreneur
Jutawan PB
Business Coach
01110639385
@nsyamsina

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads