WINTER TRAVEL TIME : PREPARATION TRAVEL KE OSAKA!!!!

03:41:00

MANA NAK CARI WINTER COAT? WINTER BOOTS PULA MACAM MANA??
MANA NAK BELI BARANG2 WINTER NIHH?!!!!

Haaa actually tu la persoalan syam mula2 aritu..
Kemain banyak tanya kan..
Soo syam mula la research sikit dekat mana nak beli barang winter..
Merata tau pergi cari..
Sebab nak dapatkan harga yang paling murah...
Almaklumlah.. Barang2 winter semuanya mahal2..
Kena pandai pilih la yea..

First time syam nak travel ke negara yang tengah winter nih! Tu macam kalut sikit!
Almaklumlah travel free jer tau dengan TOPLEADERSCIRCLE..
Haa hanya fikir nak pakai baju apa jer nanti..
Tak payah nak sibuk2 fikir nak tidur mana.. Nak makan kat mana..
Nanti nak naik apa sampai sana..
Sebab semuanya ditanggung bereh!!!

Sooo pening2 sebab nak bawa barangan winter laaa..
Nama je first time kan..
So bila da survey..
Dapatlah juga barangan winter yang murah dekat Malaysia ni..

Ni antara barangan yang penting for winter time yang syam bole share..
Syam beli boleh tahan murah la setelah buat beberapa survey..

1. WINTER COAT


Syam bawa 2 winter coat yang normal and 1 bubble jacket..
Winter coat ni syam beli online je.. 
satu beli dekat LAZADA..
Satu beli dekat ig.. type je #wintercoatmalaysia..
! winter coat beli online tak sampai seratus pon..
Ada je jual yang cantik2..
Syam saja cari dekat online sebab suka winter coat yang peplum..
Nampak trendy sikit..
Nak lagi ok cari dekat website www.winterclothes.com.my
Tapi mahal sikit la campur shipping..

Winter coat online ni biasalah nipis sikit..
So kalau pakai winter coat nipis make sure inner tebal ok..
Mahu menggigil menggeletar nanti sampai sana..

Syam bawa sekali 1 heavy jacket.. Just make sure as backup mana tahu suhu lagi sejuk ke kan..

Nilah bubble jacket..
Syam lebih suka winter jacket biasa..
Nampak la style sikit..
Yang ni mak mertua syam bagi..
so uolls boleh la try cari murah dekat kedai Kok Kong..
Macam2 kaler winter coat ada dekat kedai tu..

2. THERMAL / LONG JOHN

Yang ni memang barang penting sekali.. Thermal tshirt ni syam beli online je. Setakat ni yang paling murah RM55.. 
Uolls nak tebal lagi sikit and murah uolls cari dekat kedai Kok Kong tulah. Macam2 kaler ada..
Syam beli 2 helai jerr..
Yang ni bole juga cari dekat Uniqlo.. Tshirt HeatTech.. Tak pasti pula berapa harganya..

3. KNITTED TOPS

Syam ada 2 helai knitted tops.. Satu jenis yang macam shawl ni haa.. Ala2 Red Indian and satu lagi yang biasa lengan pendek sebab nak pakai dengan inner..
Memang cantik knitted tops nih..
Tapi tak boleh pakai dekat Malaysia ok..
Syam beli dekat Universal Traveller..
Mahal sikit lah dalam RM139.20 dapat offer RM110.20

4. MUFFLER/SCARF 


Dua2 scarf ni syam dapat murah dekat kedai Terranova, Sunway Piramid. Fuhhh!!!.. Dua ni hanya RM15 je syam dapat dekat kedai tu. Banyaklah winter coat and knitted tops yang murah2 dekat situ. Yang berbulu2.. Semua ada.. Tak sampai RM80 pon..

Scarf ni penting untuk tutup leher ok.. Yang bertudung pon mesti endup akan pakai juga scarf ni..
Nanti sejuk kejung pula badan..

5. GLOVES


glove ni syam beli dekat Universal Traveller. Memang mahal sikit la dalam RM69.90
So uolls carilah glove dekat Kok Kong ok.. 
Nak beli dekat online pon boleh pastikan tahu size..
Better cari yang boleh touch screen phone.
So tak perlu buka2 glove da nanti dekat sana..

6. SOCKS


Syam beli dekat DIY je socks tu.. Murah, tebal.. dua pasang ni dalam RM5..
Boleh juga beli yang wool socks dekat DAISO..
Penting pakai stokin dekat sana untuk elak cramp ok..
Yela.. sejuk sangat nanti tak dapat tahan..

7. SKINNY/JEGGING


Skinny ni best tau sesuai untuk travel tempat sejuk. Syam beli ni senang untuk elak sejuk juga. Dalam seluar tu dia siap da lapisan kain bulu. Yang ni syam beli untuk time tido je.. Takut kesejukan malam nanti..
Syam beli online je.. RM55..

8. WINTER BOOTS

Syam beli winter boots ni dekat Times Square dengan harga rm69. Ada kedai lagi murah dekat Kenanga Mall. Tapi size paling besar 36 je. Harga boots situ RM30 ke bawah..
Syam bawa 2 boots. Satu lagi ankle boot syam beli online je harga RM30.. 

9. ACCESSORIES

Boleh juga beli ear muffs dekat DAISO murah. Syam tak beli lagi. Yang ni tak perlu tak apa. Tapi bawa jela. Mana tahu nanti telinga berdengung sebab sejuk sangat..

Lepas tu yang penting kena ada lip gloss and lotion. Almaklumlah.. Cuaca sejuk ni buat kulit cepat kering..
So kena jaga juga ok..
Syam guna vaseline je..


Syam suka guna kaler lotion white ni seriously kulit tak cepat kering.
Syam pernah guna time dekat cameron highlands..

Lagi satu barang wajib ada ialah thermal pad.. Sebab nanti sejuk sangat boleh la dok panaskan diri..
Pegang je thermal pad ni..
Letak la dalam boots ke.. Dalam kocek winter coat ke..
So warm la sikit tangan and kaki kan..

Syam pakai yang bra thermal pad untuk susu baby. Beli dekat kedai baby la..
Uolls boleh dapatkan small thermal pad dekat kedai Kok Kong ok..



10. LUGGAGE

Luggage cari yang bersesuaian banyak mana kita bawa. Macam syam travel free je. Bawa la besar mana memang free jer..
So syam beli luggage yang kain nylon ni. Bolehlah tahan sebab lepas ni syam kena selalu melancong free da..
Tak boleh da nak pakai luggage yang peti tu.. Sebab nanti takut pecah..
Hukhuk nanti dekat airport orang main campak je luggage..
Kali ni syam beli berbaloi sikit..
28' inci syam dapat dalam RM150..
Beli dekat Kenanga Mall Ground Floor. Dia satu2nya kedai boleh deal sampai murah n puas hati!

Cantik tak luggage Syam! Suka suka...

Ok lah.. Jangan lupa bawa baju tshirt lengan panjang banyak2 juga ok.. 
Tak sabarnyer nak fly ke Osaka!!!!!
22 Februari until 27 Februari..

Ok next trip pula ke Beijing!!!
Anyone nak free travel dengan TLC boleh cari syam ok..
Terhad 3 seats saja lagi...
Direct whatsapp..

01110639385

JOM TRAVEL FREE!!!!

Share2 la kalau info ni berguna untuk uolls yang suka travel ok!

You Might Also Like

1 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads