TOPLEADERSCIRCLE : Percutian Percuma Ke Osaka, Kyoto dan Kobe!!!!!

23:02:00

Konnichiwa!!!!!
Sejak balik dari Jepun ni asyik nak berbahasa jepun lak...
Best juga belajar bahasa asing ni kan..
Walaupun mulanya berbelit lidah...

Ya Allah!!!!!!!!
Jepun memang best giler!!!!!!!
Negara No1 Kecanggihan Teknologi dan juga budaya they all yang penuh manners..
Orang2 jepun buat syam jatuh hati tak nak tinggalkan jepun tau!
Toucjhing sangat!!!
Kejap lagi syam share kenapa ok..

Syam nak share our journey bila dapat travel free nihh!!!
Bukan apa..
Keseronokan dia tu lain dari pergi travel pakai duit sendiri tau!!!!
Almaklumlah FREE kan.. Everything is FREE..
Termasuklah Hotel 5 stars, tiket flight pergi balik.. Makanan.. Tiket masuk ke UNIVERSAL STUDIOS JAPAN!!!
Ohh my!!!!!!! Sampai elaun pon diberi sebanyak RM200 seorang bersamaan dengan 6000 yen!!!
Heaven la weolls bercuti kan! Tak payah pening kepala!! Hanya fikir nak pakai baju apa jer kat sana amd bawa diri jerrr!!!!!!

THE JOURNEY TO JAPAN IS BEGIN

On 22 Februari 2016, start 830 malam weolls da kena berkumpul da dekat KLIA sebab nak checkin luggage before naik flight 11 malam..


Da macam kanak ribena da.. baru dekat KLIA lagi nihhh!!!!


Perjalanan dari KLIA ke Kansai Airport ambil masa lebih kurang dalam 6 jam gitu...
Before beradu weolls di santapkan dengan makanan yang lazat.. Ala dinner.. and then weolls tidur.. Keesokan weolls dikejutkan sejam before sampai untuk breakfast...
Sampai dekat Kansai Airport dalam pukul 6am. Da terang benderang da..

First day


Weolls salin baju dekat airport and then terus gerak ke Kyoto.. Dalam sejam lebih baru sampai...
Sejuk sangat dekat sana!!! Time ni about 4 degree laa...
Still boleh tahan lagi...


Kebanyakan they all ni suka tanam pokok bongsai.. Evben atas kedai.. Cantikkan..
Tak ada dekat Malaysia tau!!!

 Salah sebuah kedai yang unik senibinanya..
Nampak classic sangat..
Sedap je mata memandang..


Yang paling suka the view around depan shop.. Simple tapi sejuk mata memandang..
Nampak macam tutup je kedainya actually buka..
They all amalkan budaya kedai macam rumah..

Tengah tunggu Geisha la nihhh dekat Gion Street..
Tapi tak muncul2..
Nak tahu Geisha tu apa kejap lagi syam cerita..

Kedai yang unik macam ni pon ada dekat sepanjang Gion Street..
Suka sangat tengok.. Almost every shop weolls ambil gambar tau!!!
Sejuk pon da tak ingat daa..


Melawat temple2 classic di Kyoto.. Kalau macam kita Melaka bandar bersejarah for jepun.. Kyoto adalah bandar2 tinggalan sejarah.. Banyak bangunan klasik..

Temple they all memang besar2.. Memang tak pernah nampak besar2 macam ni dekat Malaysia..
Pengalaman menarik kan datang ke negara orang..

Lepas da berjalan2 sekitar Gion Street.. Weolls nak lunchie di salah sebuah restoran ownernya melayu beragama Isalam yang menetap di sana..


After da kenyang.. Weolls dijamu pula dengan persembahan gadis2 jepun yang sangat comel berpakaian kimono dan yukata... Ya Allah!!! Comel sangat macam muka animae jerr... Geram!


Persembahan ni sekejap je dalam 15 minit dekat Kimono Collection Shin Shop..

Lepas tu weolls di bawa ke Kiyomizu Temple.. Memang kena mendaki nak naik ke puncak temple.. Weolls actually da lenguh2 kaki sebab pakai boot yang tinggi.. So uolls nak ke sini pakai flat je ok..
Banyak tangga nak kena mendaki..
Tapi weolls naik juga..
Tak terasa sangat laa penatnya sebab sepanjang naik tu ada kedai2 sovenirs and kimono...
Bolehlah cuci mata..
Memang terlalu ramai sangat orang dekat sini..
Ramai pelancong sebenarnya..
Mostly they all berkimono..
Boleh sewa dalam RM150-RM200 (4000yen)


Cantik tak Kiyomizu Temple ni..
View dekat puncak temple lagi cantik..
Awesome sangat!!!

 Penat mendaki..
Relax kejap bawah pokok sakura yang hanya ada ranting je..
Hujung bulan Mac baru sakura berputik selama seminggu jer..
Very exclusive flower!!

 Sample pokok sakura ada dekat Kiyomizu Temple..
Sempatlah bergambar..
Kena mendaki tangga lagi..


 Most of them yang berkimono nih semuanya pelancong juga yang sewa kimono dekat shop bawah..
Ada dari korea and ada dari jepun barat..
Arigato gozaimas sebab amek gambar sama..

Tangga dia macam ni.. So tak adalah rasa penat sangat plus cuaca sejuk sangat!!!
Kaki nak rasa cramp pula..

And then lepas da penat berjalan n bergambar.. weolls di bawa makan ke Bento Shop...

Satu box Bento tu harga dalam RM200 seorang.. Mewah sangat..
Katanya Bento paling sedap...!!!
Daging dia n kuah memang manis.. They all suka makanan manis2 time sejuk2...
Dekat sini pukul 5 petang je da gelap n shop akan tutup jam 8 malam..
Sana lewat sejam dari Malaysia..

Lepas kenyang barulah checkin dekat Imperial Hotel!!!
Hotel paling mewah lebih kurang RM1500 per malam..

Room dekat Imperial Hotel Osaka...
Memang mewah..
Belum lagi ambil gambar dekat sudut lain...
Ok time to rest!!!

Second day



 Breakfast free di hotel mewah Imperial Hotel Japan..
And then weolls gerak ke Universal Studios Japan!!!
Excitednyer!!!

Wajib bergambar depan Universal Studios Japan..

 Tiket masuk weolls pon free ok!
Harga dalam RM300 lebih..

 First masuk JAWS.. Memang adventure sebab ikan jaws follow weolls naik boat..
World of fantasy..
Tak boleh amek gambar dalam ni..

 Dekat harry potter da!!!!
Kena beratur dulu ok..
Dalam 40 minit..
So beli makanan before beratur..

 Before ke Hogwarts University weolls lalu Hogwarts Town..
Memang real sangat!!


I am Hogwarts staff..
Memang everything dalam Harry Potter memang real ada dekat sini!!!
Serious seronok sangat!!
Da macam betul2 dalam movie Harry Potter lak..

 Weolls da naik 3D HARRY POTTER!
Syok habis la!
Memang best dapat jumpa harry potter!
Everything is real dalam tu!!!

 Macam tak sangka dapat sampai ke Harry Potter nih!!

 Wajib try Butter Beer yang Harry Potter minum tu ok..

 Lepas tu weolls main 360 Roller Coster of Hollywood Dreams..

 Wajib beli Pop Corn Caramel Minions ni ok..
Hanya dijual di Universal Studios Japan..

 Nak melaram ke.. Macam budak2 pon orang tak hairan..
Fantasy World katakan..
Spiderman ni tak sempat nak naik..
Malas nak beratur..
Dia ada bagi masa berapa lama kena beratur..

 With my mentor..
Haaaa comel tak weolls..
Best sangat2...
Enjoy jerr...
Ni memang extreme gayat!!!
Try la naik!!!

Before balik singgah kejap dekat Hard Rock Cafe Japan depan Universal Studios Japan je..

Wajib beli souvenir dekat sini.. Walaupun mahal..
Nasib dapat angpau 6000 yen = RM200..
Thanks SHOM!

Petang sejuk menggigil sangat2..
Baru terasa kelaparan yang amat!
Dinner dekat turkish meal di shinsaibashi street...
Nazaar Restaurant..


Sedap sangat!!!!
Lepas tu balik ke Hotel..

Third day

Weolls ke Osaka Castle!!!!
Cantiknyer pemandangan sekitar Osaka Castle nih..
Lagi cantik if dipenuhi Sakura Flower!!!
Tapi belum musim lagi..
Baru berputik..


Happy sangat dapat tengok Osaka Castle depan mata sendiri..
Before ni tengok gambar je..


Bergambar dekat benteng Osaka Castle yang besar tu!!!


Lepas tu weolls ke Shinsaibashi Street!!
Wajib perhi sini sebab syurga shopping tau!!

Da sampai Glico man ni maksudnya uolls da sampai ke Shinsaibashi Street..
Tahniah!!!!

 Crowded sangat..
Tapi tak terasa rimas sebab sejuk...
Syam tak shopping sangat walaupun ada kedai yang murah2..
Malas nak berjalan..
Panjang sangat street dia..

Syam hanya try makanan dia yang famous2 n sedap2 tu kat sana!
 Nak try cheesecake yang super lembut tu..
Wajib try dekat PABLO CAFE!
Sedap sangat!!!!

 Ni cheesecake egg tart..
Crunchy tepi2 dia n tengah2 lembut sangat!!!
Tahan untuk 6 jam saja!

 Cheesecake marble dia yang superbb lembut..

 Crunchy Pie yang buat orang terliurk!!

 Lepas tu weolls try Takoyaki Octopus dia..
Seriously sangat sedap...
Takoyaki dia besar!!!!
Octopus dia letak sekor setiap takoyaki..
Memang sampai menjilat jari!!
Sedap makan panas2 time sejuk2... FUH!!!
Giant Crab ni berlambak dekat sini so jadi affordable la hehhe
Seriously isi crab yang teramat sedapppppp!!!!
rasa nak makan lagi jerrr!!!
Katanya dekat Cyberjaya ada...
Nanti nak try giant crab ni!!!!
Memang fresh! di tangkap dr aquarium and di bakar depab weolls..
Marveollous!!!

Da kenyang jadi malas nak berjalan untuk cari souvenir..
Maaf yea kawan2..

Lepas tu weolls check in ke Portopia Hotel di Kobe pula and ready nak bersiap untuk dinner..
Syam tak pakai Kimono or Yukata pon..
Hanya animae dari watak Soul Walker..

Dessert malam tu..
Nanti syam upload gambar kemudian k..
Sebab macam2 aktivit ada malam tu and comel3 je semua sebab pakai kimono and yukata..


Lepas dinner gigih meredah kesejukan untuk beli Meiji Coklat and makanan..
Jauh jugalah jalan kaki..
Sebab tak tahu kedai yang buka dekat mana..
Dapatlah jumpa Family Mart..

Balik hotel and then tido..

Fourth day

Weolls jalan2 di sekitar Kobe pula!!!


Ke Menara Kobe..

 Finally weolls tawan Kobe Tower!!!
Sejuk sangat walaupun jam 9 am..

 Weools ke Masjid Kobe pula!!
Serriously cantik sangat Masjid ni!!!

 Keunikan senibina Masjid Kobe memang lain..


Bergambar depan Kitano Master Garden..
Ada artis jepun shoot dekat sini..

 Lepas tu ke Premium Outlet Sanda Kobe..
Dapatlah grab Michael Kors Purse sebijik..
Sejuk giler time ni..
-1 degree ok!

Dinner weolls melantak dekat Aarathi Restaurant..
Makanan arab yang kari dia teramat sedap!!!!!!
Weools repeat jerr!!!
Sejuk campur lapar memang makan banyak!!
Nasib owner baik hati!!!
Syok makan free!!
Request je tambah banyak kali pon..

Ok weolls balik hotel untuk berkemas pula luggage2..

Last day

Pagi2 da ke Kansai Airport. Perjalanan dalam sejam lebih dari Kobe..

 Nak balik da!!!
Masing2 jadi double luggage ok!
SEjuk sangat!!!
Japan is the best!!!
Budaya they all buat weolls fall in love!!!!


Bye bye Osaka Kobe Kyoto!!
Bye bye Japan!!!!
Flight jam 11am sampai Malaysia jam 5 petang!!!!

If uolls suka melancong..
Why not kan if boleh melancong free..
Feel dia lain sangat2!!!

MasyaAllah!!!

Dalam TLC weolls free travel dua kali setahun!!!

01110639385
Nur Syamsina
Business Coach

You Might Also Like

2 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads