TOPLEADERSCIRCLE : Perniagaan Online Tanpa Modal

14:39:00


TOPLEADERSCIRCLE by @nsyamsina

Tahun 2016, tahun kegawatan ekonomi.
Kebanyakan orang yang ingin memulakan perniagaan online sebagai side income. 
Lebih2 lagi pada musim kegawatan ekonomi sekarang disebabkan kos hidup yang meningkat.

'Rata2 ramai yang ingin memulakan perniagaan online tanpa modal.
Namun.. Uolls kena tahu dan faham konsep dan istilah perniagaan tanpa modal ini.'

Kenapa?!
Sebab maybe impak dari perniagaan online tanpa modal ini akan buatkan uolls down di sebabkan untung yang terlalu sikit uolls jadi tidak bersemangat dan penat bermarketing saja tanpa orang bertanyakan about produk uolls hari2.

Takut2 finally, uolls terpaksa membungkus perniagaan online uolls.

Istilah perniagaan online tanpa modal

Jika tak ada modal, maka tidak ada la barang or produk. Betul tak?
Selalunya perniagaan online tanpa modal ini di panggil DROPSHIP.

Di mana meniaga sekadar hanya dapat duit keuntungan daripada barang yang di jual. Barang2 tersebut dapat daripada suppliers.
Selalunya yang menjadi DROPSHIP ini, tidak di beri tunjuk ajar cara macam mana nak mulakan perniagaan online. 
Kebanyakan mereka yang dropship ini lebih cenderung kepada independent and hard selling.
Keuntungan atas sesuatu barang juga sedikit. Jika uolls jual banyak maka banyaklah keuntungan uolls.

Uolls bayangkan satu produk uolls dapat untung RM10.
If sehari jual sebotol. Uolls da dapat dalam RM300 sebulan.
Hasilnya tidaklah memuaskan unless uolls betul2 pandai berjimat, pandai manage wang and kos hidup uolls rendah tanpa komitmen.

Macam syam sendiri, syam pernah jadi agent dropship.
Ya Allah!! Uolls bayangkan.. Nak tulis ayat macam mana pon syam tak tahu. Sibuk tiru orang yang dropship juga. Tapi result tak sama.
Tak ada orang pon yang tanya. Hari2 syam promote still juga tak ada orang tanya sampai syam give up.
Yang sebenarnya mengkayakan orang atas adalah konsep dropship.

Selain dropship..
Perniagaan online tanpa modal maybe dalam bentuk service..
Contoh uolls membantu buat sales marketing or pengiklanan about produk orang lain.

or..maybe..

MONEY GAME...
Nauzubillah..
Haram tu,..
Minta dijauhkan dari perniagaan melibatkan wang saja..

That is why syam kata..
Any perniagaan online.. Even perniagaan ada kedai di luar sana sekalipon.. Rata2 memang perlukan modal. Sama ada modal kecil atau modal besar yang membezakan sesuatu perniagaan.
Perniagaan berkedai memang perlukan modal yang sangat besar. Lebih ratusan ribu.

Perniagaan online hanya perlukan modal kecil saja.
TOPLEADERSCIRCLE memang menyediakan platform untuk usahawan baru yang ingin mulakan modal kecilan saja..

Jangan salah faham!!!
Sebab kenapa yea modal sangat penting..?
Haaa syam nak explain sikit sebabnya..
Simple je if faham konsep perniagaan ini..

Cari modal, ambil produk and then belajar menjual dengan teknik berkesan. So, modal dapat balik.
Sebenarnya modal itu sementara saja, itupon duit customer je. Tak ada modal sebenarnya dalam perniagaan online TOPLEADERSCIRCLE ni.. ZERO MODAL.
No modal hangus, no stock bawah katil or dalam stor, no rotate modal..


Bila perniagaan online dengan ada modal tak kesah la modal kecil or besar, kita boleh ambil barang or produk. Produk ini da jadi satu keperluan untuk kedai online kita. Samalah macam kita buka kedai dekat luar. Jika tak ada barang. Da nak jual apa? 
Simple konsep right?!

Bila ada barang, sebenarnya lagi mudah untuk jual.
Customer lebih yakin bila barang ada di depan mata.
Ni semua more pada psycology je lebih2 lagi meniaga online..

Cuba tengok!!!
Orang lebih terliur, geram, and they all memang nak beli dengan kita bila kita ada produk. 
Ramai akan bertanya and cari kita. 
Produk apa tu? Untuk apa? Macam best je!

Sebagai contoh.. Ada dua kedai.
Kedai A dan Kedai B.
Keda A lebih banyak barang berbanding Kedai B. So, orang akan memilih untuk masuk ke Kedai A..
Haaa gitu...

Haaa da namanya perniagaan online..
Bila da ada barang, kita set up kedai online kita cantik2 pula..

Kalau ahli TOPLEADERSCIRCLE ini serba serbi di ajar. Sebijik macam Irfan Khairi ajar. 
Yang membezakan di TOPLEADERSCIRCLE, mentor ajar secara PERCUMA saja!!!!

Kebanyakan usahawan tidak tahu plan marketing, strategi dan cara nak menjual dengan teknik yang berkesan (soft sell).. Most of them hanya mengikut orang lain meniaga.. Sebab itu result tidak sama.

Jika tidak dapat kuasai teknik menjual dengan betul dan tidak ada ilmu meniaga onlne yang berkesan, memang masalah besar untuk pergi lebih jauh dan nuntuk bertahan lama.

'Jika nak jual sebatang pen yang berharga rm3 pon susah jika tidak tahu cara menjual dengan teknik yang betul dan berkesan. Right?!'

Untuk belajar marketing di luar sana pon perlukan modal juga. Ini dinamakan modal hangus. 
Bayangkan jika uolls belajar dengan Dato Azizan Osman. Untuk personal coaching dengan bekliau 1 sesi je da kena bayar dalam RM17,000.!!! 
Kalau dengan Irfan Khairi pula tak tahu la berapa puluh ribu yang di ambil untuk 1 sesi.

Sebab tu la..
TOPLEADERSCIRCLE..
Menyediakan platform yang mudah untuk bantu anak melayu meniaga dan kuasai marketing online secara PERCUMA!

Dengan modul yang tersedia ada ikut background masing2, modal yang flexible, mentor yang master akan guide, personal coaching anytime anywhere free je!!!

 Suku daripada family TOPLEADERSCIRCLE seluruh Malaysia..
Time ni weolls melancong free di Ho Chi Minh Vietnam..

 Inilah Kak Salha Zain. Funder TOPLEADERSCIRCLE.
Icon Sohonita tau mentor kita ni..
Nak jumpa kak salha depan2 boleh sangat setiap rabu malam di Dolomite Business Centre.

 TOPLEADERSCIRCLE kan provide personal coaching free. 
Syam kalau boleh hari2 nak jumpa mentor syam ni.
Kak Nur ni salah seorang TLC Master Trainer.

Sales mencanak2.. Semua ni nak pos ke Johor Bahru, Sabah, Kelantan dan Kuala Terengganu...
Syam yang busy dengan anak pon boleh meniaga dengan TLC.
Kan da kata, Syam suka meniaga dengan TLC sebab mudah dan flexible..
Mentor guide kita dari A to Z sampai jadi...

Bagi syam la..
MODAL PERNIAGAAN tak kiralah online ke tak..
MODAL paling penting sekali ialah
KOMITED, FOKUS dan BERSUNGGUH dengan Perniagaan kita.

MODAL done
PRODUK done
MARKETING done
Barulah dapat MODAL balik!

Bagi syam, perniagaan online bersama TOPLEADERSCIRCLE la yang paling mudah sebab da ada sistem, modul, plan and strategi. Hanya follow saja mentor ajar sebijik2..
Bisnes dengan TLC nilah sesuai sangat dengan orang yang malas dan tak ada masa macam syam..

If uolls ada kawan2 yang inginkan side income yang bermentor FREE mohon share nok!
Sharing is caring kan..
Boleh komen di bawah untuk tambah pendapat.
Or more details about perniagaan online bersama TOPLEADERSCIRCLE, boleh direct reach nombor ini ok..

0111 063 9385

Hope info ini serba sedikit dapat memberi manfaat pada usahawan baru yang tercari2 perniagaan online yang sesuai as side income...InshaaAllah..

Love,
SYAM

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads