BOND WITH TLC 2015 : Menu Sedap di KUALA LUMPUR GOLF CENTRE CLUB (KLGCC)

00:46:00

BOND WITH TLC

Alhamdulillah..
Selesai Dinner tahunan TLC di
Kuala Lumpur Golf Centre Club (KLGCC)..
Seriously first time Syam ada dinner di tempat yang sangat grand..
Da macam ala2 artis tau feeling dia..
Almaklumlah.. Syam ni biasa2 je..
Sekadar surirumah berkerjaya in TLC..

Semalam.. Bertemakan Bond Girl..
Baju rekaan from designer and make up putrajaya by Ita Zeh..

Syam payung satu gambar OOTD semalam before ke dinner TLC..


Ini for the second time syam make up dengan Ita Zeh ni.. Memang puas hati..
Request je nak make up style macam mana..
Boleh lihat the zoom MUA by Ita Zeh dekat Facebook ok..

https://www.facebook.com/zaetazae/videos/10208442139590854/?theater

Back to the main entry..
Syam sangat berpuas hati dengan our Event Planner by @dearazalea..
If uolls nak buat event, birthday party ke, aqiqah ke, or anything event.. 
Syam suggestkan from DEARAZALEA ni..
Nanti usha Instagram they all ok..



Syam nak review sikit menu semalam di KLGCC..
Bukan apa.. Sebab Syam rasa puas hati dengan menu sedap di KLGCC..


Syam and Mr Bond da lapar da tu. Nak tunggu semua menu di bawa masuk. Ada 9 menu..
Perut da berbunyi da lagu MARRY ME ni.. hehehe.. Da ready untuk  makan nonstop..

MENU SEDAP di KLGCC


Weolls sangat enjoying our foods.. Bayangkan sampai our beloved Mentor Icon Sohonita Malaysia, Salha Zain speech pon weolls tak boleh nak fokus. Bau2 first menu yang menusuk kalbu sudah di hidang di atas meja..

1. Four Combination Hot and Cold Platter

Menu ini gabungan 4 jenis hidangan yang semuanya seafood. Kerabu sotong masam2 pedas, udang butter, crab ball masak serai dan fish ball kukus with kupang sos tiram..
Yummy.. Soo delicious..


Biasalah nampak dalam gambar sikit je kan. Yang lain da habis di bedal. Sebab lapar sangat..

Sambil2 makan..
Sambil tu weolls di hiburkan oleh my beloved artis..
MARK ADAM @markadam1079..
Lagu MARRY ME..


Ya Allah... Before ni Mark Adam nangis tengok KLCC 2 jam.. Now weolls TLCians nangis tengok Mark Adam at KLGCC 20 minit..
Some story about Mark Adam.. Syam ada update di Facebook syam..

Nur Syamsina

https://www.facebook.com/sina.shaariTLC/videos/1143490045670090/?theater

2. Braised Eight Treasure Seafood and Abalone Broth

Ya Allah.. Menu yang ni.. Syam tak sempat nak ambil gambar..
Menu ni paling luar biasa sedap..
Sampai Syam sorang habiskan satu mangkuk..
Memang patotlah abalone mahal.. Selain susah dapat.. Tapi abalone broth ni memang sedap sangat.. Please.. Next time nak kena cari abalone broth.. Ini first time syam makan abalone..
Patot Chinese suka makan abalone.. Sedap and bagus untuk kesihatan..

3. Fried Rice "Thai Style" with Pineapple

This one fried rice tak tawar.. Rasa pedas2 tu ada and memang soo Thai.. sedap juga la.. Makan sampai licin sebab lapar and banyak sangat.. Soo memang tak sempat nak snap picture..

4. Roasted Crisp Chicken Topped with Fragrant Spicy Sesame Paste


Yums2.. This time memang perut da mula slow.. They all bagi makan nonstop..
Soo kena makan nonstop.. If tak makan they all cepat je ambil and hidangkan next menu..
So pulun makan je..
Seriously taste dia from the best chef antara hotel2 lain di Malaysia yang syam pernah pergi..

5. Steamed Sea Bass Fish with Spices and Herbal Sauces


Yummy sangat. This time makan sikit je sebab perut macam da full. Soo tak habis makan they all da angkat da. Sebab nak hidangkan next menu lagi..
Dapat bayangkan tak da banyak weolls makan tapi still ada banyak lagi hidangan yang belum di sediakan..
Mewah sungguh perut semalam yea..
Nasib pakai Premium Beautiful..
If not tak tahu la nak sumbat lelemak yang ada  and berlipat2 tu dekat mana..
Da la syam pakai dress ala2 artis gitu..
Malu lah nanti perut buncit lepas makan banyak..
Thank you Premium Beautiful for fix and firmkan everything I eat semalam..

6. Wok Fried Prawns with Trio Capsicums in Honey Pepper


Syam da la suka seafood especially udang. Memang my fevret la..
Udang spicy is my top..
Ya Allah teruja tengok udang besar2 banyak sangat..
They all lain da stop makan..
Syam still nonstop makan..
Cuma satu je.. Nak kena open kulit dia tu yang jadi leceh sikit.. Biasalah terkial2 buka kulit udang guna garpu sudu..
Memang sedap.. Tapi still tak habis. So they all cepat je pickup.. Tak sempat nak tapau.. Hahahahaa.. Sayangkan..

7. Braised Vegetable with Variety Mushroom and Sea Cucumber


I LOVE EAT MUSHROOM..

Memang syam la yang habiskan walaupun tummy da full..
Tembam la pipi semangkuk..
Balik.. Terus sapu BioEver Sususk Moden Malaysia..
@susuk_moden_malaysia

8. Chilled Honeydew Puree with Pearl Sagoo

Oh my. Dessert is always my fevret.. This time lain dari yang lain and Syam buat mistake again sebab tak snap picture. Syam suka sangat dessert ni. Memang sejuk je perut and tekak syam.. Macam aiskrim vanilla mix dengan puree tembikai susu. Memang sedap sangat and paling puas hati.. Syam habiskan semangkuk.. Yum2.. Happy me..

9. Mua Chee Dumplings and Pancake with Lotus Paste Filling

Ini sebenarnya sesi bergambar dengan Mark Adam..
So memang da hilang fokus untuk makan2 the last menu.
Sempat merasa sebiji pancake saja.. Lain2 dia punya filling.
Sedap..
Boleh try buat sendiri nanti filling lotus paste..

END UP  dengan HAPPY TUMMY of ME...!!!
Ini wajah2 my same table with me..
Wajah2 kekenyangan..
Semua tembam2 da..



Full sangat.. Rasa macam baru tambahkan 5kg je dekat berat badan sendiri and tambahkan 900 kalori..
Nasib kebanyakan menu sihat2 saja.. and nasib baik pakai Premium Beautiful sejak awal lagi.. So at least bolehlah Premium Beautiful tolong bakarkan kalori syam sebanyak 900 kalori..
Yehuuuu!!!!


Thank you sangat for the delicious food from KLGCC..!!!
Next event tak tahu dekat mana..
Maybe KL TOWER.. Fuh!!!

Yang happy sangat.. Dapat sponsored gifts and exchange gifts..
Puas hati la macam2 dapat ok..


Thank you pada yang memberi.. Syam dapat PURSE DIOR.. Husband dapat SALAD SPINNER.. Memang sesuai sangat dengan weolls.. hehehee..


We would like to thank our sponsors..

@minaz.my MINAZ
@mumuscarves MUMU SCARVES
@aidijuma AJ
 @alhumairacontemporary ALHUMAIRA
@ilhamechenta ILHAM ECHENTA
@cheritabynafarehan
@kree_my KREE
@reflectionkl
@klcalling KL CALLING
@kulcats
@werksandwit
@fleurmalaysia
@karyakemistri
@physiconmalaysia
@rienanda
@vivaqueenbee

Best kan ramai the best usahawan malaysia sponsor weolls di TLC..
That is why syam suka meniaga dengan TLC ni..
Memang terbukti proven boleh berjaya..
Hanya follow saja mentor ajar and guide kita..

BOND WITH TLC di KLGCC

If uolls nak berpeluang feel meniaga and ada event2 yang gempak gilang gemilang macam ni..
Uolls boleh je tanya macam syam..
Better late than never right?!

Syam akan update more pictures event BOND WITH TLC nanti at next entry..

Tak sabarnyer nak tahun 2016..
Sebab nak FREE TRAVEL with TLC ke OSAKA!!!!..

Stay tune..
Jangan lupa follow my instagram ok @nsyamsina
Add my facebook Nur Syamsina


Share2 la menu menarik sedap di KLGCC ni dekat kawan2..
Boleh juga komen di bawah if nak tanya more about TLC.. or about our sponsors..

01110639385..

SMILE..so u can life..

With LOVE,
SYAm =D

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads