Premium Beautiful VS Strechmark

14:29:00

Alhamdulillah

Sudah 9 bulan syam bergelar MAMA...!!!
Macam tak percaya bila da ada anak sendiri..
Sekejap je masa berlalu and Afia Amani da 9 bulan...




Ramai kawan2 Syam bertanyakan pengalaman lepas bersalin..
Almaklumlah syam antara yang terawal yang kahwin and bersalin di kalangan kawan2..
Haaaa...  so syam nak share sikit la pengalaman syam lepas bersalin...

Actually.. Syam tak expect untuk jadi MAMA terlalu awal tapi da namanya Rezeki..
Alhamdulillah.. Afia Amani sepatutnya due date bulan Februari tapi Afia Amani keluar awal 3 minggu dari due date.. So tips nak mudah bersalin dari Syam.. Banyakkan minum Milo pekat dan banyakkan berjalan..

Syam bersalin secara normal saja and hanya gunting sedikit di bahagian bawah. Seriously.. Contraction laa yang paling sakit.. Lagi sakit dari senggugut.. Lagi sakit dari kulit kena gunting. Allah akhbar!!!! Now syam da faham macam mana ibu yang melahirkan kita... Sakitnya... Fuh!!! Tapi.. sakit tu la the best moment yang syam takkan lupa.. sebab lepas je bersalin.. Semua sakit tu hilang lepas baby keluar.. The very best moment bila dapat peluk Afia Amani... 

Tapi....................................................
Satu jela yang syam terkejut and sedih..
bila tengok part perut..
Ya  Allah!!!!!
Siapa kata orang kurus perut takkan gelebeh lepas bersalin???
Haaa... Syam tengok pon rasa macam tak nak pandang..
Perut gelebeh.. Lepas tu.. strechmark...
Memang buruk sangat..
Tak dapat bayangkanlah kalau yang bersalin ceasar ni..
Or mana2 yang operate bahagian perut..
Haishhh ikut pengalaman ibu2 yang bersalin secara operate cakap memang dahsyat..
Yang paling sedih perut they all makin membesar dan gelebeh..
Ada yang membuncit....



Sebab tu syam berpantang dengan Premium Beautiful Korset..
3 hari lepas berpantang dengan Premium B eautiful korset.. 
Alhamdulillah perut syam da flat balik and strechmark makin pudar..
So syam teruskan je pakai hari2 untuk support tulang belakang sambil breastfeeding Afia..

Yang gambar bawah ni customer yang baru lepas bersalin operate (ceasar)..
Perut kakak ni jadi membulat besar macam pregnant balik..
Lepas pakai Premium Beautiful Korset selama 5 hari..
Alhamdulillah perut kembali flat macam biasa..


Syam suggestkan wanita2 yang bersalin operate or yang memang buat pembedahan di bahagian perut dan badan.. Tak kesah la operate appendix ke.. operate buang cyst ke.. fibroid ke.. apa2 la..
Syam suggest better pakai Premium Beautiful Korset ni untuk flat kan tummy cepat.. luka cepat kering luar dan dalam.. kurangkan kesan parut..

Semoga cepat2 dapat happykan orang yang tersayang..
Especially encik abang sayang.. Biasalah orang lelaki ni lain sikit. 
Kita yang gerun tengok perut sendiri apatah lagi encik husband kan..
So wanita2 semua.. Badan nak pakai lama so memang kena jaga from now. Lepas da ada anak nanti tak boleh la nak bagi alasan tak ada masa nak jaga..
hehe 

Nak dapatkan Korset Abang Sayang Premium Beautiful secara Installment ansuran bulanan sebanyak RM200 (boleh nego)..boleh roger syam directly Ok!!! 

Nur Syamsina
01110639385
Top Agent Premium Beautiful
PB Expert Puchong
PB Expert Selangor/KL
Jutawan PB


Happy bila berPB.. Jimat, berbaloi dan boleh pakai lama..
Sebab Premium Beautiful Korset ni ada Far Infra Red and lifetime warranty..
Pelaburan sekali seumur hidup...
Happy MAMA!!!!!

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads