CARA MUDAH UNTUK MENGURANGKAN BERAT BADAN

14:26:00

Assalamualaikum...

Walaupun Syam sememangnya orang yang kurus dan tak pernah hadapi masalah nak kurangkan berat badan.. Tapi..
Syam faham bertapa stressnya bila ada di antara wanita2 yang berat badan senang je nak naik tapi nak turunkan berat badan even 1kg pun susah...
Macam kawan2 Syam sendiri la selalu je jelous tengok Syam makan banyak tapi berat tak naik2.. Tapi they all makan banyak sikit je naik berganda2...
Maybe faktor metabolisme tinggi.. Alhamdulillah..

So dekat sini Syam nak share sedikit cara mudah untuk mengurangkan berat badan. Walaupun tak pernah alaminya tapi Syam nak share based on pengalaman dari kawan2...
Kakak2 yang nak cepat turunkan berat badan ni lepas ni tak payah pening kepala fikirkan cara mudah nak kurangkan berat badan...

5 TIPS MUDAH TURUNKAN BERAT BADAN

1. Exercise / workout / jogging / zumba / yoga


Cara cepat nak kurangkan berat badan.. Memang kena hard workout or joging.. If tak berapa nak rajin workout and joging.. Boleh try beberapa jenis senaman mudah macam gambar di atas.. Tapi.. Kena konsisten setiap hari at least sekali sehari.. If nak yang lebih menarik boleh try zumba for 30 minit setiap hari pun sudah cukup.. Tak pun boleh try cara yang lebih relax macam yoga. Here several yoga pose untuk cepat kurangkan berat badan..


2, Banyakkan pengambilan Protein instead of Carbohydrates in every meal,


Bagi Syam better banyakkan makan makanan bersumberkan protein macam ikan panggang, ayam rebus, telur separuh masak, bijirin dan sayuran buahan. Macam kawan Syam sendiri dia hanya makan nasi sekali sehari dalam kuantiti yang sangat sedikit selebihnya banyakkan lauk yang bersumberkan protein yang di panggang. Konsisten hari2. Cuba try dalam masa sebulan..

Ni antara contoh hidangan yang boleh ikut supaya boleh buat rujukan menu hidangan harian untuk diet pemakanan selama 10 hari...
Kira cabaran kurus selama 10 hari la ni.. Take challenge jom!!!!!



3. Banyak makan buahan dan sayuran.


Setiap sayuran dan buahan ada khasiat tersendiri. Haaa yang dalam gambar ni memang sayuran dan buahan yang boleh membantu cepatkan pengurangan berat badan. Kena keep konsisten ada buahan sebelum makan dan banyakkan sayuran di setiap hidangan...
Contoh pemilihan salad toppings untuk a meal seperti gambar bawah ni..


Banyakkan bijiran juga sudah cukup lengkap untuk penyumbang tenaga seharian selain dari[ada carbohydrates..

4. Minuman detoks (detox)


Banyak cara nak buat minuman detox yang pasti minuman detox ni cara paling mudah untuk kurangkan berat badan. Boleh variety kan minuman detox masing2 boleh ikut citarasa sendiri. Kebiasaannya detox drinks campuran buah yang masam seperti lemon and orange.. strawberry with limau kasturi dan ada banyak lagi jenis campuran. Selalunya tak lebih 3 bahan in a detox drink. 

Tiga bahan ni memang superb untuk kurangkan berat badan cepat. Boleh try!!!


5. Pemakaian Korset Premium Beautiful



Korset bukan hanya untuk shaping saja ke?

Tu soalan biasa yang Syam terima.. 
Premium Beautiful Korset  ni yang special ni sebab disulami FarInfraRed..
Bayangkanlah satu2 nya korset yang ada FIR.. Boleh bantu boosterkan hormon dan perjalanan darah dalam badan..
Bayangkan pemakaian Premium Beautiful Korset secara konsisten 8 jam sehari akan hilang 900 kalori!!!!! Ya Allah!!!! Mana ada korset lain yang boleh bertindak macam ni kan..
Sebab tu Premium Beautiful Korset diiktiraf sebagai korset Superbrands. Korset yang 70% more untuk kesihatan and selebihnya untuk kecantikan...

Yang best boleh kawal  pemakanan kita seharian tanpa hard diet or workout..
Nak cepat lagi minum set kurus jimat bertenaga.. Pagi petang dan malam..
Iaitu.. Minuman Mineral Coffee...
Fuhhh!!!!!!! Syam memang tak minum kopi before ni tapi Mineral Coffee Syam boleh telan dan memang setanding Kopi Vietnam. Sangat sedap!!!!!


Nak lagi cepat kurangkan berat badan dalam masa seminggu...
Boleh try 5 tips ni konsisten hari2. And see the result at the end!!!
Fuhhh!!! Mantop!!!
Jadi macam akak kita ni..
Shaping nampak cantik.. Badan makin mengecil dan berat badan berkurangan. Pakej lengkap!!!!


Fuhhh!!!! Mission Accomplished!!!!!

For FREE TRYING OR FREE FITTING

Directly to me..

Nur Syamsina
(syam)
01110639385
Premium Beautiful Expert Malaysia


Good Luck!!!!

You Might Also Like

2 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads