16 Hot Shopping Mall di area Selangor dan Kuala Lumpur

00:45:00

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin...!


Ramainnyerrrr shopping for raya.. time tak raya pon orang shopping gak.. Biasalahhh macam syam sendiri syam suka shopping.. hobi kot.. tak shopping betul2 janji shopping tingkap pon jadi la kan.. 

Disebabkan ramai suka shopping.. syam nak review 16 tempat shopping paling hot and top area Selangor and KL.. Nampak sangat kaki shopping.. Semua da pernah pergi yea.. Ni untuk memudahkan all visitors or anyone datang KL untuk shopping.. hope membantu la ok!

1. MID VALLEY MEGA MALL


Haaaa yang ni memang crowded.. hari2 crowded.. weekend lagi la.. yang best.. area makan tu memang full n macam2 pilihan restoran ada.. pernah sesat yea sebab nak cari kedai baju yang syam nak.. penat juga kaki berjalan. Tapi memang best.. ada cinema, pet shop and macam2... Terletak dekat tepi highway dekat bandar KL..

2. SUNWAY PIRAMID SUBANG


Syam suka lepak sini sebab cantik.. suka tengok orang main ice skating.. sometimes tengok wayang dekat sini.. suka tengok sunway lagoon orang mandi manda.. the lamp dekat singa tu.. mostly foreigners ramai dekat sini.. tempat berdating dulu.. pernah sesat cari tempat parking.. sila ambil gambar car park ok!

3. IOI MALL PUCHONG


Ioi Mall..Dekat sangat dengan umah syam.. selalu kalau tak buat apa bawa afia pusing2 dalam ni je.. selalu tengok wayang midnight dengan husband.. macam2 ada gak ni. Selalu datang sini sebab nak makan nandos or kenny rogers je.. selalu ada sales.. Little Pantry pon ada.. heaven juga makanannya..

4. IOI CITY MALL PUTRAJAYA

Dekat juga dengan rumah syam. Selalu tertukar tempat dengan IOI MALL.. haha  besar luas dan cantik.. memang selesa nak shopping.. parking banyak giler.. ada ice skating juga.. tempat makan macam2 ada. Selalu malas masak syam makan sini je bawa afia..

5. ALAMANDA PUTRAJAYA


Alamanda ni.. zaman belajar dulu selalu lepak sini.. tengok wayang.. lepak dekat tasik.. karoke.. suka pergi dekat TGI.. selalu shopping parkson sini..

6. THE STRAND ENCORP MALL


Syam suka lepaking sini.. tak ada benda yang menarik pon tapi kedai2 sekeliling yang menarik.. ada butik2 vendor vendville, zawara, iman, saraya zahret n macam2 la.. suka surau dan toilet je. Hehe sebab luas dan bersih eksklusif lagi..tempat pon cantik gak..

7. THE CURVE DAMANSARA


Sebelahan dengan ikea.. shopping makanan je. Boleh gemuk dekat sini sebab sedap2.. makan Grilled, Rocket Johny ada.. ada dip n dip gak.. alahai.. i am chocolate lover.. shopping baju time ada sale of course hehe.. jangan lupa try meatball ikea yang sangat sedap n always ramai orang..

8. PAVILLION KL


 Pavillion ni exclusive n branded place.. nak beli branded things. Dekat sini la best.. mostly datang lepak. Of course syam datang nak survey harga n makan2.. rich people also ramai shopping here..

9. THE EMPIRE SUBANG MALL



Syam suka design building luar dan dalam.. memang cantik.. macam biasa ada macam2 dalam tu dan banyak pilihan makanan.. rich people also ramai shopping exclusive mall nih..

10. SOGO KUALA LUMPUR


Sogo ni tengah2 bandar. Dekat dengan Jalan TAR.. selalu ada sales dekat sini.. sesak habis la dekat sini.. syam suka shopping beg kasut dan baju dekat sini juga.. certain time.. tempat makan kurang sikit la.. sesak dan parking pon quiet mahal..

11. KENANGA MALL JALAN HANG TUAH KL


Syam suka sangat2 shopping sini sebab boleh shopping borong baju cantik2 skirt2 blazer2.. design the latest.. tengok dekat ig murah kan. Sini lagi murah.. tapi memang crowded.. tak larat nak naik tingkat atas.. banyak sangat baju.. pening gak sini. Sanggup sampai level 2.. baju ladies and kids banyak.. baju gentleman kurang..

12. MITSUI OUTLET PARK SEPANG



MITSUE ni memang tempat branded.. macam JPO.. handbag, kasut, baju, jam ori2 semua dekat sini.. boleh la cuci mata ir survey harga.. time buat sales memang agak murah la the branded one.. dekat dengan klia. So boleh singgah b4 naik flight..

13. SURIA KLCC KUALA LUMPUR


KLCC ni tengah kota.. gah gitu kan. Suka lepak dekat kolam air pancut tu.. malam2.. best sangat.. happening n hidup la suasana sini.. dalam.. shopping barang branded best juga. Banyak pilihan.. makanan pon banyak.. syam suka lepak baca buku dekat mph.. kalau nak beli baju oversea.. beli dekat sini. Memang banyak pilihan.. weekend confirm ramai orang.. suka midnight cinema.. hehe

14. ONE UTAMA MALL


Besar dan crowded.. tapi macam2 ada. Semua ada dalam ni.. weekend ramai dan crowded.. nak masuk parking tu lama.. walaupun crowded orang still suka shopping sini.. sebab macam2 ada.. tepi highway LDP dekat dengan the curve and ikea.. sehaluan jer.. chinese mostly suka shopping and lepaking sini..

15. PARADIGM MALL


Tepi highway LDP gak.. menghala ke OU.. unik bangunannyerr.. suka juga shopping sini sebab banyak aksesori ladies yang murah2 dekat sini.. macam Berjaya Times Square.. makanan dekat sini best.. selalu lepak nandos dan chillis.. oh my!

16. SETIA CITY MALL KLANG



Setia city mall ni best sebab ada padang terapung.. syam suka lepak sini main bubbles dekat padang.. makanan pon sedap2 juga.. yang best lak ada air pancut kalerful.. best2.. sesuai untuk riadah.. besar pon besar. Sebelah setia convention centre.. memang besar.. padang dia di keliling tasik. Ramai orang lepak luar2 je.. dalam ada wayang and macam2 juga..

Ada banyak lagi sebenarnya. Tapi syam suka pergi tempat2 macam ni.. besar dan banyak pilihan.. Times Square suka gak tapi time sekolah dulu jela lepak situ. But not now.. tapi baju serious murah juga di TS tu.. usha2 laaa yea.. sekian saja laporan shopping mall dari syam.. ok bye..!

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads