TIPS RAMADHAN : TIPS KURUS SEBELUM RAYA

02:58:00

Asssalamualaikum
Selamat berpuasa untuk uolls semua..
Harini da masuk hari ke 3..
Macam mana???
Letih ke.. Lapar ke.. Bersabarlah!!!
Haaa.. berbuka nanti masak apa??
Ke ada yang beli saja di bazar ramadhan tak pun ada yang iftar di luar sahaja?!
Normal la tu. Macam syam juga.. Memang menguji sungguh!!
Almaklumlah.. syam ni da la suka makan..

Nak cerita pasal makanan ni kan.. Dalam masa yang sama ada certain yang tengah memikir ni macam mana la nak kurus sebelum raya ni kan.. Dengan diuji makanan yang sedap2 di bazar..
Alahaiiiiiii melt!!!! Nak diet terus hilang diet.. Tapi.. Nak kurus kan?!! Macam mana tu?

Ni nak share beberapa tips yang boleh kakak2 mak2 abang2 yang nak kurus, hilangkan perut buncit, nak diet sebelum raya. Alamaklumlah.. raya nanti nak pakai baju comel2 tahun ni rather than tahun depan.. Lagi2 nak show new body yang slim melim tu dekat siblings. Time ni la ramai yang balik berkumpul kan...ceewahh!!!


TIPS DIET MUDAH UNTUK SAHUR

Hari2 lemau je badan. Macam tak larat lak rasa.. Sahur ke tak.. Yang sahur pun badan cepat letih. Apa kes nih? Haaa.. Tula kata.. Bila badan letih.. Tak bermaya.. Nak buat kerja pon malas.. 
Lagi2 yang tengah on diet tu.. Aalahaiiiii Hilang terus rasa nak kurus sebelum raya kan?..


1. Jangan skip sahur. Minum air plus sebiji kurma pon jadi buat tenaga seharian.
2. Segenggam Karbo. Tak payah makan nasi sepinggan.. Sebab nasi buat badan cepat letih n lapar balik.
3. Kompleks karbo. Cari karbo yang berserat contoh macam oat. haa baru tahan lapar lama.
4. Protein yang bersih. Macam koko krunch plus susu or any bijiran. Takpun sahur makan ikan panggang sahaja..
5. Elak garam. Haaa sahur makan benda panggang2 takpun sup2 je ke.
6. Elak kafein. Jangan minum kafein yang banyak. Minum Mineral Coffee sebab kandungan kafein yang paling sikit. Minum Biovelocity Alfalfa jerr.. Memang boleh tahan sampai ke petang. Husband syam suka.
7. Elak minuman gas. Wajib jangan minum!
8. Jangan minum air banyak2. Biasa2 je ok!
9. Pakai set premium beautiful memang semulajadi tak rasa lapar sebab adanya FARINFRARED. Apa itu FIR. Boleh tengok dekat page PREMIUM BEAUTIFUL syam..

Ni syam nak payung akak2 ni yang pakai Premium Beautiful sebelum puasa lagi. Alahai... Proses membakar2 kakak2 di luar sana yang memang nak sangat kurangkan berat badan dan kurus!!!!!

TESTIMONI PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL KORSET

1. Pemakai tegar from Kemaman.
Nampak tak adik kita ni. Baru umur 22 tahun. Baru pakai 3 bulan. Kemain kan. Bayangkan adik kita ni before ni saiz seluar 38. Guess what now?!!!! Sekarang da 30 da saiz seluar dia nihhhh.. Alahaii.. Kena beli seluar saiz baru la nampaknya raya nanti. Tak kesahla janji saiz da macam model da kan.. Mana taknya dok pakai Premium Beautiful Korset je nihh.. Tak pergi gym mana2 pon apatah lagi nak bersenam...


2. Student as pemakai tegar
Baru sebulan pakai da kurang 10kg. Dahsyat!!!!! Student je pun. Biasalah syam dulu stress study mesti nak makan sokmo.. Haaa tapi adik kita nihh dia makan2 gak.. tapi makin kurang berat badan..  Tad diet pon. Sarung Premium Beautiful Korset ni je da boleh kawal makan and boleh buat cepat kenyang. Sesuai la time ramadhan kan???!!!


3. Pemakai tegar 30an ke atas.
Macam tak percaya je tengok.. Apatah lagi tuannya lagi lah tak percaya.. Bayangkan.. Baru sarung Premium Beautiful Korset nih 3 bulan jer... tapi LOSS 20 CM her bumper!!!!!!!!!
OMG!!!! Punyalah macam2 pil, bersenam, berzumba lah.. tapi tak berhasil. Kasi sarung PB macam ni jela.. Pakai hari2 jer macam bra n seluar dalam biasa.. Lemak2 lak da teralih.. Berat kurang.. Shaping pon cantik.. Nampak lagi muda tau bila aset pun mantap.. Beza kan?!!!


4. Pemakai tegar Kuala Krai.
Ya Allah!!!! Cik abang kata kalau tak dapat bentuk badan time mula2 kenal dulu dikategorikan sebagai gemok... Dahsyat cik abang nih!! Nasib baik jujur kan.. Nasib baik gak care dekat wife siap bagi hadiah dekat wife tercinta set kurus Premium Beautiful Korset nih!!! Haaa kasi pakai 3 bulan hari2... Ni lah hasilnyaa... Bayangkan uolls  akak kita ni loss 16kg tu!!!!!!Abang makin sayang laa.. Tak ada da istilah gemuk da walaupun anak 3 orang... Serious macam anak dara...


5. Pemakai tegar from Johor.
Alahai mak cik ni sweet n pemalu.. Dia kasi kita gambar dia 3 bulan lepas.. Alahai.. Macam mana laa agaknya shaping mak cik kita ni kan... Katanya berat tak turun tapi saiz baju kebabommm dari saiz XL terpaksa tukar ke saiz M.... Habis semua baju lama2 m.cik ni pakai. Ok punggung da panas. Tak boleh tahan. Stay tune!!!!  


SIAPA YANG DA PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL KORSET MOHON SHARE TESTIMONI UOLLS DEKAT SYAM YEA.....

Uolls yang share TESTIMONI MASING2 akan dapat set skincare LUMINEZ SATIN EXCLUSIVE berharga RM522 secara PERCUMA!!!!!!

TERHAD 3 ORANG SAHAJA!!!!!
WHATSAPP
01110639385


#pbexpertonthejob Ramainyerrrrrrr kakak2 abg2 nak kurus, hilang berat, perut kempis sempena bulan puasa 2015 ni!!!!! Syam meman tak menang tangan...
Ok see u ladies!!!!!

Syam nak share TESTIMONI SENDIRI berpantang dengan set PREMIUM BEAUTIFUL KORSET...


Body ideal..BMI normal.. Maintain berat 46kg..
Shaping 36,24,36..
My baby Afia Amani da 5 bulan da!!!

#pbexpert #kipidapbodyraya #pbtegar #premiumbeautiful #jutawanpb #tsunamipb
#01110639385 #nsyamsina

Follow my IG
@Premium_Beautiful_Top_Agent

Tolong share ok!
muahxxciked!!!!!!

You Might Also Like

2 comments

  1. sya ni kan kak bru nk msuk 13 thun brt bdn mkin brtmbh..bila dh kurus sikit trus trsa mcm ah okey lah n dh kurus,boleh mkn sepuas puas nyaa...cmna ni kak...ni pun cuti panjang,nk blik kmpung..nk tunjuk yg sya dh x brbadan bsr dh

    ReplyDelete

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads