PERSIAPAN SEBELUM DAN SELEPAS PUASA DAN RAYA

00:06:00

DUIT RAYA BESAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum.....
Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak...

Ya Allah! Tak sabarnyer la nak puasa. Sebab.. Bukan nak tunggu shopping kat bazar. Bukan k.. Sebab.. Bulan ramadhan bulan penuh keberkatan dan dilimpahi rezeki!!!
Syam suka bulan Ramadhan ni sebab boleh ajar kita bersabar dan memang tak rasa stress or pening kepala.. Hehehe

Kali ni entry syam just nak share macam mana persediaan sebelum dan selepas puasa dan raya..
Yela.. Almaklumlah.. Syam ni surirumah kan.. So at least boleh ringankan beba fikiran kakak2 abang2 yang kerja n tak sempat nak fikir apa2 tu heheee..

Haa macam mana nak puasa ni.. Da prepare apa2 ke???
Syam tengok minggu lepas ada da keluar beli barang2 dapur untuk masak berbuka dan sahur.. 
Yang lagi best.. Da ada yang shopping raya daaa....!
Yela untuk elakkan crowded or prepare baju raya last minit. Takut tak ada saiz...
Haaa.. Macam syam la kan. Beli baju awal. Mesti nak pakai cepat. So memang kena beli last minit. Ada yang da beli. Tapi memang syam saja letak dalam kotak supaya tak nampak depan mata. Kalau tak kita ni jenis tak sabar. Baju baru je terus nak pakai esok. Haaa tak tunggu da... kiikiki..

PREPARATION SEBELUM PUASA
1. kurma- ni wajib ada la kalau tiap kali nak berbuka..
2. lauk pauk basah - takkan hari2 makan luar kan. at least sekali sekala boleh masak n sahur pon boleh masak. jimat!
3. air masak yang banyak. yang ni siap2 da isi dlm botol. siapa ada filter dkt rumah good!. siapa tak ada kena adakan laa
4. jam loceng. haa yang ni untuk bangun sahur. ada yang tak bangun sahur. malas. tak eloklah kan. at least hidupkan sunnah. sekadar bangun minum air n sebiji kurma pon da cukup..
5. duit. tak ada duit macam mana nak prepare atas2 ni kan.. duit ni la jadi masalah.. yela.. baru lepas bercuti.. so kena la berjimat time nak beli makanan dekat bazar. Elakkan pembaziran..

PREPARATION SEBELUM RAYA
1. baju raya
2. kuih raya
3. langsir raya
4. perabot raya
5. bekas kuih raya
6. lemang n makanan raya
7.duit raya
tak ada semua ni tak beraya la kan...

Yang syam hairan la kan.. Ada yang tak cukup tu ada yang sampai buat loan untuk belanja raya.. Allahu akhbar!
Boleh bayangkan tak macam mana lepas raya lak.. Bertambah2 laa hutang.. Seronok2 gak..
Tapi.. tula.. Lepas raya pening kepala nak bayar hutang loan.. Gaji da cukup2 makan. 
Macam mana lak tu kan???

Ya Allah! Mujurlah TOPLEADERSCIRCLE ni da tunjuk peluang untuk macam mana cari duit raya lebih.. lebih sangat nih.. terlebih besar!

Bayangkan start sekarang.. By 11 Julai nanti confirm masuk dalam akaun RM19,000!!!!!!!
Haishhh RM19k nihh banyak tau.. Nak pergi umrah bawa mak ayah boleh.. Boleh belanja shopping raya untuk family. Boleh buat savings banyak.. Bayar hutang lama2... Banyak boleh buat. Settle masalah kewangan da..

Ni.. Da ada yang dapat untuk bonus bulan lepas...
Tak payah la tunggu BRIM ke or bonus kerja. Tak banyak pon..
Bonus kali ni lagi banyak. 5 angka. Kalah gaji tau!!!! sebulan. Bulan depan TLC ajar macam mana nak dapat 4 5 angka income solid masuk dalam akaun!!!!!

TAK PERCAYA???????????????

Ok.. Syam tunjuk income syam dan usahawan TLC yang lain....!!!
Yang ni memang betul2 dapat dalam akaun... Setiap 11hb... Bayangkan gaji 25hb... lepas tu nak tunggu gaji bulan depan 25hb.. Lambat!!!! habis dulu gaji. So if dalam biz TOPLEADERSCIRCLE ni.. 25hb dapat gaji.. 11hb dapat bonus bisnes ni. 25hb dapat gaji kerja.. Hehehehe banyaknyer.. triple income kot!!!!!




Atas ni income 4 angka..
Student pon ada tau...
Hehehee
5 angka pon bolehhh...




Yang income 5 angka pon ada.. Bukan setahun tau. sebulan.. I is surirumah lebih gaji dari husband Syam.. Haaa memang terus hubby syam cakap camni "ehhhh, yang tak apa yang pergi niaga.. bie jaga afia.. tak apa jadi driver n tukang ambil barang" macam tu sekali. sebab dia nampak bbukti. sebelum ni tak adalah support sangat pon.. haa sekarang terus sanggup follow.. Bukti gaji Syam lebih dari gaji dia yang bekerja dari kol 9 pagi sampai 6 petang tu...



Haaa ni KIPIDAPDUITRAYA or TSUNAMIDUITRAYA ni..
Plan untuk 1 tahun khas untuk usahawan nak niaga untuk duit raya RM19,000!
Yang ni plan ni Icon Sohonita Malaysia da buat n da dapat so dia ajar kita n dapat sama macam dia...

If yang betul2 nak duit raya lebih, bonus rayalebih hanya di TOPLEADERSCIRCLE..

INFO LANJUT

NUR SYAMSINA
01110639385


Anak bukan sebagai alasan untuk tidak berbisnes...
Tapi.. sebagai pemangkin booster untuk kita buat lebih n bagi yang terbaik!!!!
SAVINGS GEMOKS2 JOM!!!
DUIT RAYA BESAU2 JOM!!!!

Komen n share ok!!!!

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads