Happy Mother's Day : Special Gift for Mom!

21:21:00

Happy Mother's Day to all mom in this world...


Included me...! (first time jadi mom kan)
Sooo...  Da wish to your mom ke belum? 
Da wish good..  Yang belum cepat gi kol mom masing2 k... 
Haaaa ada yang tercari2 nak bagi apa la dekat mom kan.. 
Ada yang nak masak special for mom n ada yang nak bawa jalan2...
For those nk bagi hadiah... Mesti nak bagi yang the best n make happy for mom kan.. 

Suggestion boleh buat for mom... 

1. Masak la lauk kampung paling special.  Suruh mom jangan buat apa2. Berehat..  Kalau tak tahu google aja la resepi banyak kan.. 


2. Buat la kek special untuk mom ke.  Tak payah beli.  Tak feel.  Macam syam.  Syam suka kek coklat n kurang gula.  Sesuai untuk kesihatan mom..  Boleh buat non bake cake..  


Oreo dihancurkan n gaul dengan putih telur..  Lenyek2 kan buat as base..  For cake..  Whip cream (ikut berapa ramai makan) campur dengan setengah nutella (ikut la citarasa nak banyak ke sikit) n marjerin setengah ketul..  Then gaul2 ltk gula sikit untuk rasa..  Letak atas base oreo tadi.  Tambah decoration dengan strawberry n kacang badam..  Then..  Masuk peti sejuk 4 ke 6 jam.  Siap dimakan..  Boleh try sekarang.  Malam boleh makan.. 

3. Tak pon bagi something for her health.. 

Untuk sakit2 sendi n supaya mom stay strong n her collagen lambat hilang..  Syam prefer bbpluscollagen ni.  Memang sedap habis n bagus untuk mom or any peringkat usia..

Syam minum ni time pregnantkan afia.  Kulit cantik bebas ruam je..

Lagi satu bagi mom tak sakit belakang..  Bagi tido atas tilam bvsm or biovelocity sleepmate..  Tilam ni kaya dengan garam dijemur waktu dhuha.  Allahu!  Memang cahaya waktu dhuha boleh buat penawar.  Dalam quran pon ada kan..  No need bagi tilam elektrik la.  Cari yang boleh guna sampai bila2.. Mom kita tidur atas bvsm pasti lena n tak ada sakit belakang da..  Macam syam sendiri pakai sebab syam insomnia n sakit belakang.  Now alhamdulillah tidur selesa je..  Afia pon happy baring atas bvsm..


4. Tak pon uolls bawa la mom jalan2.. Gi shopping mall ke..  Belanja apa mom nak..  Tak pon bawa bercuti..  Ameklah cuti lama sikit sekali sekala..  Pergi ke pangkor ke..  Pergi Cameron Highland ke..  Tempat2 yang they all boleh rasa relax..  Tenang..  Happy..


Ikutlah kan..  Tapi bagi mom kita sendiri.  Kita ada depan mata they all pon sudah cukup bagi they all..  Selagi mom ada..  Jagalah mom masing2 ok..  Buat yang terbaik untuk they all even they all tak minta apa2 pon..  Allahu!

Jom kol mom masing2.... Make her smile...  =D


You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads