Birthday Party Food : Sate Flamo

11:32:00

Assalamualaikum... 
Lately ni banyak lak jemputan birthday party n aqiqah event.. 
Alhamdulillah murah rezeki..  Kenyang iolls tau..  Syukur... 

Haaa time event of course la dapat makan sedap2 kan especially nasi beriyani n gulai ayam pedas n gulai kambing..  Fuhhh!  Bestnyer laaa..  Bertambah la lauk kan.. 

Recently syam tertarik dengan dessert yang disediakan sebenarnya..  Its usually ada marsmallow..kek..tart or candy..
Tapi this time menarik sikit.. 
Ada sate tau..  Walaupun di siang hari.. 
Yang best sate ni bukan macam sate kajang..  Sate ni special lagi.. 
Sate panjang2.. Memang berbaloi dengan harga secocok.. 

Sekarang ni orang viral dengan Sate Flamo ni.  Haaa kalau dulu orang sibuk dengan Ayam Uncle Bob or Ayam Gunting..  Kali ni Sate Flamo yea.. 

Sate Flamo ni sate dia memang paling panjang syam rasa..  Ada macam2 jenis ada.. 
Sate ayam..  Sate lembu..  Sate kambing n sate sotong pon ada.. 

 Sate daging lembu sedia untuk di panggang

 Sate ayam sudah di masak.. 
Yummy! 

 Sate daging..  Sedapnyer...! 

 Sate kambing..  Alahai..  Melt! 

Gambar sate sotong tak sempat capture.  Semua berebut nak ngap.. 

Haaa Sate Flamo ni da viral la..  Ni haa owner dia.  Siap masak on the spot.  Just request panas2 je time event uolls..  Owner ni sendiri masak n hidangkan for all tetamu tau..  Free service..!! 


Yang pasti tak gunakan arang or asap tak ada berkepul2. Memang tak ada asap macam sate biasa la.  So dont worry..  Sebab abang kita ni dia pakai pemanggang teknik ala2 far infrared haa gitu.. 
(actually tak tahu apa kaedahnya yang pasti selamat n bebas kolesterol)... 

Soo..  Anyone nak request abang Sate Flamo ni...  Boleh contact me.. 
Nur syamsina 01110639385 or boleh direct contact owner Sate Flamo terus.. 
Abang Rafie
Or follow his fb Rafs Photomaker.. 
If nak tahu..  Abang Rafie ni juga seorang photographer..  Wow...  Pakej tu! 
Abang Rafie selalu buka booth dekat Selayang Mall sebab drkat dengan taman rumahnya or any big event..  (coming soon dekat putrajaya event.. InsyaAllah) 
Stay tune ok.... 


Sate Flamo..  Sedap di makan panas2...
Yummm3... Syam paling suka sate daging.. 
Makan nonstop kot...  Mujur pakai Premium Beautiful if not tak adalah worry sangat.  Lagipon..  Sate Flamo ni bebas kolesterol..  
Syok kan...! 

Secucuk sate flamo daging n ayam RM2/pc
Daging kambing RM3/pc

Harga boleh nego sendiri la dengan owner ok...  Just contact je.. 
Sebab abang rafie ni abang ipar syam..  Hehehehehe... 
Ok..  Nak order la setiap hujung minggu.. 
Sambil2 relax.. 
Syam suggest for anyone nak buat BBQ event ke..  Kol la abang rafie sate flamo ni.. 

Mohon share yea... 
Sate Flamo sate bebas kolesterol.. 
Sate Flamo sate sedap.. 
Yummmm4!!!

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads