Dapur Mama Afia : Masak 10 Minit.. Ayam Goreng Kunyit Special

05:37:00


Resepi Ayam Goreng Kunyit Sedap

Assalamualaikum.  Hai..  Hari ini I agak busy sikit sebab uruskan stock Premium Beautiful..  Haa tadi I pergi HQ.. I hantar repair Premium Beautiful one of my customer ni.  Da patah da besi bra akak ni..  Mujurlah Premium Beautiful ni ada lifetime warranty..  Anytime anywhere..  Rosak je mesti orang panggil I or other PB Expert untuk hantar repair..  Sebab tu I suka pakai korset Premium Beautiful ni.  Berbaloi sangat.  Boleh pakai lama and then pelaburan sekali tu..  Bestkan baju dalam uolls if rosak je boleh hantar repair secara PERCUMA!!! love it..  Mesti akak tu tak sabar dapat Premium Beautiful dia balik..  Mesti look like the new one.. =D


Ok..  Lepas hantar repair I restock again Premium Beautiful..  Hari2 ada je permintaan..  Senangnyer la bila niaga Premium Beautiful if ada orang yang tolong ajar macam mana dapat sales yang mencanak2 macam I and siblings in Topleaderscircle nih..  Fuhh! I tak expect the result sampai tak menang tangan macam ni.  Biasalah mula2 takut la. Mana I pernah niaga barang macam ni.  Tapi bila da start memang macam nilah..  Happy lak rasa.. 

Ok.  Balik rumah.  Iolls back to my life as a housewife.  Sebabkan husband sampai dulu dari I.  I terus masak untuk him..  Wow..!  Macam tak percaya..  Masak 10 minit je..  All in one..  I masak nasi lauk Ayam Goreng Kunyit just in 10 minit for a dinner.. 

Ni nak share..  First sekali of course ada bahan2 semua ni... 
Bawang putih (kisar) ,  bawang besar(potong), cili merah, kacang panjang



Da ada barang ni..  Sediakan ayam.  Dipotong kecik bentuk kiub..  Lepas tu perap sekejap dengan kunyit dan garam sedikit.. 
Goreng dengan api yang besar dan always kacau supaya ayam tak keras dan hangus.. 


Bila ayam da masak warna da nampak macam keemasan..  Lepas tu masukkan bawang kisar dan bawang potong..  Kacau la sampai naik bau wangi..  Then,  masukkan kacang panjang..  Kacau lagi sampai betul2 garing dan cantik.. 
Ok siap untuk dihidang..! 
Only 10 minits!!! 


Tadaaa....
Nampak sedap tak..
Simple,  cepat,  sihat dan sedap..!
Boleh try untuk masak dinner ok especially mommies2 yang busy dan baru balik dari kerja..

Ok.  Mohon share dan komen for opinions..  Muahxx... 

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads