Cara Nak Elak Beban GST

22:22:00

Assalamualaikum..
How are you ???
Syam tengok online sana sini orang tengah sebut mengenai GST..
Sana GST sini GST situ GST..
Mostly tak suka dan membantah GST!!!

Seperti orang lain juga.. Tak ada yang suka bila beli barang je harga da tak sama macam before ni.
Semua naik 6%... Sama seperti orang lain juga..Syam pon sama la..
Tapi.. Bagi pendapat Syam la.. 
Ianya tidak mendatangkan apa2 faedah if kita always berdemontrasi.. bernegatif on public about this issue.. But.. GST still going on.. right???
Unfortunately, ia menunjukkan something prospek negative bila masyarakat luar pandang ke arah kita sebagai rakyat Malaysia..

GST still going on walau apapun yang berlaku..
Kat sini Syam nak share apa yang Syam buat untuk elak rasa beban GST..
As all u known that GST naik 6%..
So.. Bagi Syam.. Syam kena besarkan income up to 12%..
Supaya tak rasa pon GSt tu..
Itu yang Syam alami sekarang..

Ok.. Let say.. u olls da ada gaji tetap contohnya gaji uolls RM3,000..
So memang tak boleh da nak naik sampai bila2..
Better uolls cari sideincome yang boleh bagi lebih dari gaji tetap u..

Macam Syam sendiri la..
Syam sebagai surirumah.. So Syam memang tak ada gaji apa2 la..
But Syam buat bisnes with TOPLEADERSCIRCLE..
Bulan pertama buat syam da dapat dalam RM4,700..
Uolls bayangkan Syam ni surirumah sahaja..
If uolls gaji tetap RM3,000 and bisnes dapat RM4,700..
Uolls da ada back up sendiri..

RM4,700 tu uolls boleh bayar hutang, bayar insurans and boleh buat savings..
So..duit gaji uolls boleh la nak buat belanja takpon savings terus..
Simple right???

Tu baru bulan pertama..
Bulan ke 2.. Syam dapat bonus berbisnes in TLC ni dalam RM3,000..
Uolls pula total up dapat RM6,000..
Uolls da boleh buat savings and bayar segala hutang..
Nak berbelanja pon da tak rasa GST tu ada ke tak..
Ni based on pengalaman Syam sendiri sejak meniaga dengan TLC..
Sebagai surirumah.. Selalu beli barang keperluan rumah..
Syam sendiri tak rasa beban GST tu..

Bulan  seterusnya di ajar untuk besarkan lagi income ke RM8,000...!!!
uols rasa bila u da ada passive income sebanyak ni..
uolls rasa tak GST tu.. ???
Belum masuk gaji uolls bekerja..
Total up.. bulan tu uolls dapat RM11,000...
Da macam gaji CEO company da..
Haaaa sebab tu Syam suka meniaga dengan TOPLEADERSCIRCLE ni..
Income kita sendiri boleh tetapkan berapa nak..

Alhamdulillah... my passive income now 31% bulan2...
Nikmatnyerlah berbisnes kalau macam ni..
If uolls nak rasa nikmatnyer berbisnes TLC la tempatnya..
WE LOVE TLC!!!!!!!



 Nur Syamsina Sha'ari
WA 0139909385

Mohon share or komen or whatsapp for details... TQ...=D


You Might Also Like

5 comments

  1. Replies
    1. Boleh whatsapp me di topleaderscircle 01110639385

      Delete
    2. Boleh whatsapp me di topleaderscircle 01110639385

      Delete
  2. 01110639385 maaf late sebab tak perasan..

    ReplyDelete
  3. 01110639385 maaf late sebab tak perasan..

    ReplyDelete

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads