PERABOT MURAH : PILIHAN YANG BERKUALITI DAN CANTIK UNTUK RUMAHKU

06:12:00

HIAS RUMAH DENGAN PILIH PERABOT YANG MURAH, BERKUALITI DAN CANTIK

Assalamualaikum... Hye uoolss.. Mama afia ni lately ni asyik beli online je kan.. Hehe.. Dari tengah pantang hari tu tau.. Mama afia kata jimat masa, jimat tenaga, jimat duit gak.. Sebab mama afia boleh survey harga hanya dari rumah je. Tak perlu keluar pon. Tapi biasalah.. Perabot ni lagi best if tengok depan mata, kita dapat rasa.. Apepon mama afia pilih perabot semua cantik, murah, berkualiti dan sangat berbaloi.. Mehh mama afia nak share ni...

Ok.. Mula2 mama afia memang nak beli lagi dulu lagi. Papa afia lak kata nak beli rumah and siap hias semua perabot kemas2 so tak perlu angkut barang banyak2... Last2 I decide better kita cari yang murah2 dulu.. Nanti da ada rumah siap renovate beli yang baru dan yang ni letgo je.. Haa kan senang.. So tak ada lah kosong je kan rumah.. Tak best la pula.. Walaupun stay berdua je.. Now da ada baby afia. Mama afia n papa afia plan nak beli rumah siap renovate 2017. Doa2 kan tau.. Nak rumah yang kemas, elegance dan cantik..Tu jew..

SOFA MURAH

Sofa ni. Mama afia pilih SOFA BED. Sebab sofa lain macam too biasa la.. Lagipon 2 in 1. So if rasa nak baring sambil tengok TV boleh la guna sofa bed ni. Lagipon mama afia beli murah sangat. Beli dekat LAZADA je. Time tu harga promosi chinese new year kot. Sebab tengok harga da naik sekarang. Time mama afia beli RM375 jerrrr included postage. Murah sangat kan..Now da RM399 + 28 postage.. So untunglah mama afia dapat harga murah. Mama afia pilih warna purple. Ada warna lain yang cantik tau, merah, biru, grey, hitam, dark brown and ada stripe black n white.. Haaa.. Pilih je. Pilih la yang 3 seaters. Besar sikit. Kalau 2 seaters kecik n murah sikit la dalam 299 camtu..

Cantikkan sofa bed mama afia...

COFFEE TABLE MURAH SIMPLE

Haaa mama afia actually tak nak pilih warna putih sebab mula2 je putih nanti lama2 warna kuning dan cepat kotor. Tapi mama afia buat pilihan bijak. Pilih coffee table yang berkualiti dari IKEA. Warna putih simple tapi cantik. Oklah tak ada lah serabut hall nanti kan. Murah je RM79 je!!!.. Alaa tak perlu pergi IKEA. Pilih guna online. Memang tak ada semua. Tapi ok lah tak perlu sesak2. Kang serabut. Lagipon senang pilih tak adelah rambang mata.. Wink3.. Cas delivery tak adalah mahal hanya RM25 je..

Coffee table LUCK IKEA. Simple but nice kan..

KABINET TV ELEGANCE

Haaa kabinet tv ni pon dari IKEA. Murah kot. Hanya RM390 jerrr... Elegance kan. Jenis BESTA kabinet tv.. Haaa murah la tu..Simple n elegance tak adalah serabut.. I like..!

DRESSING TABLE & MIRROR


Dressing table dan mirror ni mama afia beli dekat Carousel jerr.. Auntie2 uncle2 nak murah dan berbaloi cari kat furniture n home kat carousel. Fuhh rambang mata gak. Macam2 ada.. Yang dressing table ni jenis hanging tau and sekali dengan mirror. Murah sangat..Ya Allah!!!! RM150 jerrr. Murah kan. Putih gak mama afia pilih.. Alahai mata...

KERUSI BUAIAN MURAH GILER

Kerusi buaian ni idaman hati mama afia. Lama da berkenan. Sejak time belajar dulu. Dulu ribu2 harganya. Sekarang ratus2 tapi mama afia dapat harga paling murah.. Dekat carousel gak.. Download la software Carousel.. Berbaloi.. Macam2 ada.. Mama afia dapat harga RM400 jerrr... Ada lagi murah tak dari mama afia.. Cer bagitau... Hehehe..


 PRINCESS CHAIR MURAH DAN CANTIK


Cantik kan.. Ada dua warna je.. Lagi satu warna kuning hitam. Base kuning. Haa sebab banyak perabot  hall kaler putih so mama afia beli pink n white ni. Soo nice. Nampak tak tu.. Memang murahh laa. Memang berkenan lama da kerusi single macam queen ni.. Tapi semua 500 above. Now promosi clearance.. Mama afia beli dekat carousel. RM380 jerrrr.. Sooo cepat2 yea beli.. Mama afia da..
Baby afia pon suka sangat kerusi ni. Sebab cantik elegance eksklusif gitu..

DINING TABLE MARBLE MURAH SANGAT

Mama afia memang suka lain dari yang lain n suka elegance. Mama afia malas nak beli dining table marble ni sebab berat.. Nanti susah pindah.. Tapi tak apelah.. Berbaloi kot. Mama afia beli dari FURNITURE BAHAGIA PUTRA HEIGHTS haaa.. Bolehlah beli secara online. Kat tempat lain pon ada. Bole search ok cawangan kedai perabot bahagia.. Mama afia beli yang marble simple je. Hehe nak letgo nanti time pindah rumah. Nanti boleh beli marble mahal sikit bila rumah da siap..
Murah je.. Selalu orang beli dining table marble ni kan mahal2.. RM4k ke atas. Tapi dekat Kedai Perabot Bahagia ni murah dua kali ganda tau.. Dapat RM2k jerr.. Actually banyak cantik2.. Huarghhhh.. Tak apelah mama pilih yang ni. White n black.. 8 chairs..

Cantik tak dining table berat ni. Tapi sampai lambat sikitlah kalau yang online. Better pergi deal face to face ok.. Mama afia tak kesah.. Boleh sabar..

LAMPU HIASAN (FLOOR LIGHTING)

Mama afia pilih dekat IKEA. Rambang mata oo dalam online. If pergi dekat IKEA tu tak tahulah lagilahh rambang kot. Banyak murah2 rasa nak beli semua. Tapi nanti nak letak mana erk..
Mama afia beli floor lighting sebab table lighting too common.. Lagipon bentuk ni macam unik sikit.. Tak tahulah citarasa mama afia ni.. Haa white gak tapi bulb ala2 romantic light gitu. Nice lahh.. Bulb beli asing boleh pilih ok..


RM39.90 sahaja!!!! Murah giler2 ni..

DRAWER ELEGANCE UNIK CANTIK & MURAH

RM1500 sahaja..kat carousel @nusaindahbina

Murah la turr.. Haa mama afia suka style gini. Alaa2 chubby kan. Cantik n unik n elegance kan.. Klasik pon ada gak.. Berbaloi laaa. Kat carousel. Shopping je kat carousel ni. Barang baru murah2..
WA 0176580009 takpon tengok dekat showroom..
Lot 2745, Batu 10 1/4, Desa Makmur, Gombak..
Fb : Nusa Indah Bina....

Mama afia suka beli online jer.. So kurang rambang mata..Berbaloi dan puas hati..

TULISAN KUFI HIASAN DINDING

CREATIVE ART EAST

Haa cantik tak tulisan khat kufi ni. Cantik sangat kan. Boleh tengok kat carousel, fb or ig creativearteast. Ya Allah.. Harga sangat2 berbaloi.... Ada ukuran n harga berbeza ikut ukuran. Mama afia pilih yang sederhana saiz 20'x20'... Hanya RM100 + 15 postage... Kalau nak ambil sendiri ambil dekat kedai PD.. Boleh contact kak asma ni.. 0126308116
Banyak design tulisan kufi dan khat biasa.. Cantiklah.. Tengok sendiri la k..
CREATIVEARTEAST

QUEEN BED ELEGANCE CANTIK MURAH

RM1500 jerrrrrrrr!!!!!!!!!!

Mama afia beli dekat Carousel. Murah la dapat queen bed besar ala2 empire tapi murah. Ok bye.. Katil ni embedded dengan diamond biasa jer.. Mama afia suka style cmni. Nak cari putih tapi nampak kaler hitam ni lagi menarik tertarik..

Haaa tu jer.. Ok.. Tunggu semua perabot2 tu mari ke rumah.. Haaa sofa bed da sampai da...
Happy baby afia..


Haaa kat atas sofa bed tu SABUN MARRINE ESSENCE atau nama glamour SABUN KETIAK. Fuhh wangi sebab tu terlampau laris.. Semua tu orang book ok..

Haaa nak share perabot mana lagi murah auntie2 uncle2 bolehlah komen kat bawah.. Takpon boleh whatsapp mama afia.. 0139909385 takpon kol je 01110639385..


Ok baby afia ngantuk nak tido da. Auntie2 uncle2.. muahxxx3......

You Might Also Like

16 comments

  1. salam sis bole share kedai yang beli meja makan tak? suffiena@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak je kedai yg boleh beli meja mkn. mcm2 jenis kedai ada.
      nk yg pasang siap ada, nk yg custom made ada. yg bayo cash ada, yg byr installment ada.
      pilih je yg memana. haha

      Delete
    2. installment g je usha kt courts tok. tgk mcm meriah je jualan sempena merdeka courts. hari2 ada iklan dlm paper. diskaun gila2..

      Delete
    3. Yang perabot meja makan marble nak murah dekat Kedai Perabot Bahagia PJ.. And try usha dekat kedai biasa2 yang lain. Mostly harga gudang and make up tak banyak.. depends pada kedai..

      Delete
  2. perabot okay ke kat courts? murah2 tak? rasa nk cari prabut baru la nk letak dlm rumah baru nanti. dh dpt rumah sewa baru, tp rumah kosong, kna isi jugak la skit2.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. try pegi courts sri serdang ujung mnggu ni. sbb katanya ada sale. courts wat jualan murah smpai seringgit utk satu barang. 28hb ogos smpai 10hb september. boleh la pegi usha

      Delete
    2. mcm tau2 je gaji dh masuk courts ni. dan2 buat sale time mcm ni. hehe. cuti2 merdeka ni boleh la g usha brg2 kt courts sri serdang ni.

      Delete
    3. court perabot dia ok.. tengok lah service macam mana. banyak yang tak puas hati dengan service..

      Delete
  3. okay je prabotnya. tp try la usha tempat lain dulu kalau bnyk masa. haha.
    bnyk lg kedai prabot ada. ikea ada, harvey norman ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikea ngan harvey norman mahal. kalau nk bandingkan, courts lg murah

      Delete
  4. salam..divan bed tu u beli dekat carousell tu kt siapa ye?ke beli yg 2nd hand punye?sbb tgh carik mcm tu jgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.. hye.. divan bed tu I beli dekat carousel secondhands sayang.. divan beds harga actual dalam 2000 above.. harvey norman ada.. kedai perabot lain tak sure. boleh survey2..

      Delete
  5. wah cantik2.. rambang mata tengoknya..jika sudi foolow blod saya strawberrymerahchocolate.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. saya Ada jual divan katil,simple,queen.. harga rm300(delivery bgantung pd tmpt)
    fb -firdaus azri
    page -red light enterprise

    ReplyDelete
  7. Anyone yang nak join kutu perabot hello kitty.. bole whatsapp syam ye.. syam bagi gambar nnti by personal. 01110639385.. terhad utk 10 org pertama saja. tq

    ReplyDelete

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads