SESUATU TENTANG KUCING YANG KITA PERLU TAHU

01:23:00

KELAB KUCING KU SAYANG

Assalamualaikum. Hye.. I suka sangatlah kucing2 memang tengah dok cari2. Even stray cats pon xpela. Nak beli macam mahal sangat.. Tapi kesian tengok kucing kena kurung je memanjang kat kedai kan.. So..I nak share Kucing for FREE je.. I suka tengok page Kelab Kucing Ku Sayang... Bukan apa..I suka sangat usha2 gelagat kucing yang pencinta kucing ni post. Ada yang stray cats..ada yang they all beli.. Ada yang orang bagi kan.. Tak kesah la.. Yang lagi best.. Siapa cat lover nak release stress tengok gelagat they all bole la join this kelab.. I akan approved nanti..ok..



Macam la they all share about their cats. Ada yang baik hati.. sanggup adopt stray cats. Walaupun tak secomel tak segebu kucing lain, tapi they all memang penyayang. Tak memilih pon.. Respect gilerr.. Ada yang kucing stray cats yang sakit, kena langgar, nyawa2 ikan, ada yang jadi mangsa keganasan manusia.. tapi they all sanggup adopt and siap bawa ke veterinar lagi.. Memang kagum. They all bantu membantu.. Siap minta sumbangan and derma bagi siapa2 yang adopt stray cats yang cedera and dalam kesakitan. What a powerful of heart they are.. Memang kelab ni bagus giler. Dapat bantu stray cats kat luar sana. Bole dapat kucing free gak. Siapa2 yang baik hati nak adopt.. fUHHHHHHHH!!!!!


Banyaklah kisah2 kucing yang kena potong kaki kes macam HERO pon ada. Asal tak suka kucing je potong.Asal kucing curi makanan je nak potong kaki. Ya Allah.. Mana lah hati perut nih.. Makin kejam!
Kesian tau tengok. Mujur ditemukan dengan insan pencinta kucing ni. Dapatlah bantu kucing2 kat luar tu dari terus menderita..

Uolls pon boleh hulurkan sumbangan tau. Macam ada yang sorang akkak ni post that kucing stray cat tu patah rahang bawah terbelah dua, sebelah da ternaik. Mulut darah2 begkak2 and ada ulat sikit. Kesiankan.. Mujur akak ni adopt and minta bantuan kewangan untuk pembedahan kucing tu. Namanya AMUK. Nak tengok gambar pon tak sanggup. Alahai.. If tak ada sumbangan tak apa at least doakan untuk kucing tu selamat n stay strong... Huuu nak nanges jew..


Nak tahu details join la group KKKS ni.. Banyak lagilah.. Seriously if bantu kucing2 stray cats and kucing yang kelaparan, kecederaan and menderita sakit.. Lagi bertambah rezeki tau. Kucing yang datang kat kita time makan kat restoran ke.. Tandanya Allah nak uji kita syukur tak and sudi tak nak share rezeki kita dengan makhluk kesayangan Rasulullah ni.. If uolls bagi they all makan walaupun sikit, kucing2 ni mendoakan kita tau. Rezeki lagi bertambah.. Even uolls dalam kesusahan ke.. Bantulah kucing2 tu walaupun tak banyak.. Sebab Allah akan menggandakan rezeki uolls..


Macam2 jenis kucing ada tau.. Yang tak pernah nampak depan2 pon kita bole tengok. Ada je orang bela. Hey.. Jangan main2 tau. Kucing pon da ala2 artis. Siap ada fanpage and followers kalah tuannya tau. Bermillion followers. Kalau nak tahu kucing paling famous.. Cuba check IG NALA... nala_cat


Yang paling I suka si kecik NONAT ni. Ya Allah... seriously cute gilerrr.. Siap ada fanpage kot.. Sila like k Nonat Fanpage.. Aksi dia, gelagat dia.. Tuannya banyak upload video aksi2 si nonat kucing kecik comel nihhh... Geram je anak bulus seekor ni. Dapat kucing camni.. Memang dok main dengan Nonat jelah... Arghhhhhh geram tau.. Anak bulus yang gebu... HYE NAMA KITA NONAT....






KUCING FOR FREE

Kat KKKS ni memang ramai bagi kucing free. Siapa2 boleh adopt tengok tempat lah kan, Ada yang sanggup ambil jauh2.. Kucing adopt pon tapi bila dibela dijaga akan comel gak walaupun takde la segebu kucing jual kan.. They all pon kalau bole cakap mesti minta kita bela..






FAKTA KUCING YANG PERLU TAHU


  • Lidah kucing tidak boleh merasa makanan manis, hanya makanan masin.
  • Kucing boleh mendengar frekuensi yang manusia atau anjing tidak mampu dengar.
  • Kucing menggunakan misainya untuk mengukur sejauh mana dia boleh melalui tempat sempit.
  • Kucing boleh berlari selaju 48kmj (sebab tu tak boleh kejar dorang)
  • Kitten sudah tidur bermimpi semasa umurnya menjangkau seminggu.
  • Kitten banyak tidur kerana badan dia membebaskan hormon tumbesaran hanya bila dia tidur.
  • Kucing suka tidur, dianggarkan kucing berusia 9 tahun tidur selama hampir 6 tahun daripada usianya.
  • Dengan memandulkan kucing, anda telah memanjangkan usinya sehingga 2 atau 3 tahun.
  • Kucing betina banyak menggunakan tangan kanan, kucing jantan pula suka tangan kiri.
  • Kucing berpeluh melalui celahan tapak kakinya.
  • Lagi banyak kita bercakap dengan kucing, lagi banyak kucing berbunyi seolah2 tengah bercakap dengan kita.
  • Kalau ekor kucing bergetar, maknanya dia suka melihat kita.
  • Bila seekor kucing 'kneading' atau menekan2 kedua kakinya dekat kita, maknanya kita sudah menjadi haknya.

ANI MAL CARE : SUMBANGAN UNTUK KUCING ATAU BINATANG PELIHARAAN

Kebanyakan orang just bela je stray cat dari tepi jalan. Yela. Kesian tengok kadang2 kucing terbiar tepi jalan. Kita jaga elok, boleh je jadi comel kan. I support 100% siapa yang sanggup bela stray cat yang lebih memerlukan perhatian dan prihatin kita untuk membantu. Uolls ada bela stray cats or nak meminta sumbangan boleh la follow our group KELAB KUCING KU SAYANG (KKKS) atau search website yang betul2 prihatin and tolong beri macam2 sumbangan untuk stary cats or dogs kat luar sana.. Just klik myanimalcare.org They all memang prihatin and care animal yang terbiar kat luar sana.. 
AnimalCare : Working together for the animals. 


Uolls suka and willing to share your cat story boleh la add KELAB KUCING KU SAYANG (KKKS) or uolls bole share kat komen bawah or uolls ada pape nak tanya about cat boleh contact me..

Nur Syamsina
01110639385
WA 0139909385

or emel me


Hye saya NONAT. Jangan lupa like page saya k.. Nonat Fanpage.. 
Tattaaaaaaa......Muahhxxxx....

You Might Also Like

1 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads