Trend Selfie Jadi Ikutan

01:36:00

Selfie World Trend Masa Kini

Hye..Assalamualaikum.. Fuhhhh tengok orang sekarang makin galak berselfie kan.. Yela.. Kalau dulu2 la kan, Ya Allah I malu nak berselfie. Nak amek gambar letak kat profile picture pon segan. Takut orang cakap syok sendiri!!! Betul tak???

Tapi now, selfie tu da jadi benda normal dan dah jadi satu trend masa kini da. Jadi ikutan ramai da. So da tak perlu nak risau orang dok cakap kita amek gambar sendiri and then upload. Hahahaa...

APA ITU SELFIE??

Selfie ni sebenarnya ambil gambar diri sendiri dengan menggunakan tangan sendiri tanpa bantuan orang lain. Selalunya selfie ni ambil gambar dengan menggunakan handphone sendiri. Smart phone. Dulu2, selfie untuk diri sendiri. Sekarang da jadi trend da, bole da selfie ramai2. Lagi2 lah da ada MONOPOD, GOPRO.. So the latest one SAMSUNG da keluarkan handphone terbaru sesuai untuk sesiapa yang minat berselfie. Setting semua lengkap untuk orang yang selalu berselfie...

HISTORY SELFIE

I tak tahu sangat la pasal photographer2 dulu nie. Siapa yang start mula2 dulu.. Nak tahu bole tengok kat link sini..

http://en.wikipedia.org/wiki/Selfie

Yang pasti perkataan SELFIE tu start dari photographer terkenal pada 2005.. Jim Krause. Time tu kan FB tak famous lagi. Time tu orang sibuk berMySpace la kan.. Macam2.. Cepat betul network social berkembangkan..

THE LATEST NEW TREND OF SELFIE

Donut Selfie

Donut Selfie ni memang baru lagi. Tak ramai yang ikut tapi quiet best la.. Ni special untuk pengguna Iphone untuk berselfie. Kebanyakan apps from Iphone setting. Tapi bole je if kita pandai editting, trimming and so on. Memang sangat menarik. Hahahahhaa Diasaskan oleh Karen Cheng.. Fuhh memang smart dia edit. I love the way to take Donut Selfie.. Memang nampak fantastik, realistik and matriks... hahahaa...

Bole la usha kat http://donutselfie.com/

Try la tengok her Donut Selfie...

https://www.youtube.com/watch?v=NcHAHZhBCUk

Memang superbbb la Karen Cheng ni buat. Jadi sangat. heheheh.. Kalau nak tengok orang lain buat bole usha IG #donutselfie. Ramai gak orang try buat. So you all can judge...

Nak cakap pasal selfie ni kan.. Jangan lah main selfie je.. Kena gak tengok tempat, keadaan sekeliling, suasana and what surround you.. Janganlah pilih tempat yang tak sesuai, tak menarik dan tak selamat..

TIPS BERSELFIE

-Cari tempat yang background cantik...
-Suasana selamat.. Jangan la time nak selfie tiba2 anjing liar lak ada.. Haa sudah. Jadi tragedi kang..
-Smart phone of course la kena ada. Supaya gambar cantik dan sesuai untuk berselfie..
-Jangan syok sendiri time berselfie. Ligat sangat tak terkawal sampai diri unbalance and then tragedi..
Macam gambar bawah ni. Tempat menarik da, baju semua comel da.. syok sangat berselfie, over sangat posingnya.. sampai tak terkawal and then kejebussssshhhhhh masuk dalam tasik nih.. Fuhhhhh!!! Malu oiii.. Mujur ada orang tolong. Kalau sorang2....macam mana??? Berselfie pon kena beringat ok!!!


Pernah yea jadi macam ni.. Mujur gambar contoh.. Hahahaaa tak nak la sampai nak berselfie sanggup membahayakan nyawa sendiri...Dahsyat tu..

Ok.. Jangan lupa berselfie ramai2 laaa... Beli MONOPOD.. Puas hati nak berselfie... Yahooooooo!!!!


Ok.. So kalau siapa2 minat berselfie and nak share selfie masing2 bole komen nama FB uolls kat bawah ni ok... Jom berselfie...

Kakak2 adik2 abang2 mak2 ayah2 nak share gambar selfie masing2 bole lah komen kat bawah nama FB masing2.. Ok...


You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads