TIPS BERPANTANG LEBIH BAIK : Ibu Bersalin Wajib Dengar!

21:47:00

PERHATIAN BAGI IBU YANG LEPAS BERSALIN!!!

Assalamualaikum.. Hye uolls! Lately ni kan..Ramai sekarang I tengok status masing2 ada yang baru lepas bersalin. Alhamdulillah... Musim orang bersalin kot.. Hehehe.. Macam artis baru2 ni Fasha Sandha for her second Child.. Baby Girl... Before this kecoh dengan Che Ta baru lepas bersalin.. I tumpang happy..  Just can't wait for my turn.. Lagi 4 bulan.. Tak sabarnya....!!!!!




Cakap pasal bersalin ni kan.. Soalan biasa orang akan tanya... "Eh, ko bersalin normal ke operate?" haaaa... Mesti ibu2 da biasakan dapat soalan camtu..  Walaupun I tak ada lagi pengalaman bersalin.. Tapi.. Kawan2 kakak2 selalu story pengalaman they all tau.. Ada yang I dengar seram sejuk ngeri pon ada.. Ada yang ok happy je.. Ok.. Yang beranak normal alhamdulillah la sebab just berpantang macam biasa je.. Pakai bengkung.. If susah sangat nak lilit2 bengkung tradisional tu.. Senang pakai korset Premium Beautiful la.. Tak payah tepek sana sini kat dahi tu kan..Cepat je da bole gerak aktif.. Tak sampai sebulan pon ok..

Fuhhhhhh... Ibu2 yang bersalin operate or ceasar ni.. Memang nak kena jaga betul2 sebab yela kesan dia tu take time untuk recover balik... Badan mahu pakai lama maaa... If not.. baru anak satu.. perut badan da macam anak 5.. Tak nak la camtu. Kesian cik hubby... Based on pengalaman my customer and ibu2 bersalin secara ceasar ni.. Kebanyakan mengadu perut da tak sama macam time anak dara dulu.. Sometimes.. Bole buat ibu2 jadi down bila tengok perut kan.. Memang sangat2 buruk dan tak cantik.. Kita yang takut tengok apatah lagi cik hubby kan. Bahaya!


Biasanya.. Ibu2 yang bersalin ceasar ni mempunyai masalah perut buncit.. Ramai beranggapan mereka tak boleh pakai bengkung disebabkan luka masih ada dan luka dalaman tak kering lagi.. Tapi... Korset Premium Beautiful  ni.. Fuhhhhh! Bengkung nya orang panggil Bengkung Moden ni memang powerful sebab part paling banyak ada Far infrared.. Memang tak boleh pakai bengkung pada mereka yang bersalin secara ceasar ni.. nak tahu tak.. Bengkung Moden Premium Beautiful ni ibu2 just letak je kat tempat ceasar or tempat luka untuk luka cepat kering.. Bulan luka luaran je tau.. Luka dalaman pon bole kering terus.. How? Sebab ada Teknologi Farinfrared mana bole recover dalaman kita...

Tapi.. Ibu2 yang beranak normal pun ada juga yang alami masalah perut buncit. Kalau tak jaga pemakanan dan kerap minum ais, tak mustahil buncit juga..
Jadi macam mana nak hilangkan lemak2 di perut.. ???? Nak ikutkan cara tradisional memang banyak.
Antaranya:
  • Campuran limau nipis dan kapur sirih yang di sapu di perut
  • Minum air campuran halia, limau nipis dan lada hitam
          ....dan macam2 lagi petua orang dulu2 nak kempis perut lepas bersalin




Premium Beautiful Untuk Ibu yang Berpantang Lebih Baik


  • Mengeluarkan angin dalam badan 
  • Mengeluarkan dan memperemaskan semula rahim yang mengembang semasa proses bersalin
  • Menarik dan merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin
  • Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi
  • Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul2 dengan lancar
  • Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa dari rahim (menggantikan proses bertangas)
  • Menyokong rahim daripada jatuh
  • Menyihatkan rahim dan memberikan persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon progesteron dan estrogen)

KENAPA Premium Beautiful baik untuk wanita yang bersalin??? Wanita under confinement!!!

  • Waktu paling cepat untuk turunkan 'baby fat' ialah 30 hari selepas bersalin
  • Kecut dan tetapkan kedudukan rahim - tak menekan peranakan
  • FIR berfungsi sebagai efek bertangas
  • Elakkan bengkak susu
  • Pendekkan waktu nifas dan keluarkan air bisa




PREMIUM BEAUTIFUL vs BENGKUNG TRADISIONAL


  • Lebih mudah dan kesan lebih kurang sama
  • Boleh digunakan seiring ikut kesesuaian 
  • PB lebih mudah untuk yang berpantang sendiri
  • Elakkan tee down bengkung tradisional, PB sebagai complement yang boleh digunakan walaupun selepas habis berpantang
  • Bantu baby yang ada masalah jaundice
  • Value for money

KURUS LEPAS BERSALIN

Ramai kawan bercerita lepas berkahwin badan naik mendadak. Lemak makin menggelebeh la. Perut macam hamburger. Janganlah biarkan perut hanging je. Teruk jadinya. Yela badan kan nak pakai lama. Mostly wanita ada yang ambil mudah je bab ni. Malaslah jaga. Da ada anak. Jangan lah macam tu. I just nak share pengalaman sendiri je. Depan mata dalam famili I sendiri. Bukan nak aibkan tapi sekadar perkongsian bersama..

Mak I dulu kurus macam I tau before kahwin. Lepas kahwin dan dapat anak, mak I memang jenis tak jaga badan. Bagi mak I da ada anak so memang da tak payah nak jaga sangatlah.. Jaga anak je.. Lama2 badan mak I makin membesar, lemak banyak.. Sampailah anak ke 6. adik bongsu I, mak I makin naik badan.. Time tu I da besar, ayah da beli macam2 barang da untuk mak I. Tapi mak I jenis tak payah la jaga. Kan boleh terima seadanya.. One day, bila ayah I macam kurang mesra dan asyik balik lambat je dari kerja. Mak I mula rasa lain sikit. Mak I mulalah nak kecikkan badan sebab rasa bersalah. Tapi, time tu da tak menjadi sebab lemak da terlampau padat dan memang susah nak turunkan and fixkan.. Tiba satu masa, ayah I cakap nak kahwin lagi, seorang janda anak 3. Tapi pandai jaga badan dan nampak awet muda.. Macam2 jadi la. I malas nak cerita. Last2 mak I redha je. Benarkan kahwin.. Ayah I ok je layan sama adil la. Cuma yela I nak share kat sini.. LELAKI IS TETAP LELAKI. Kemahuan diorang kena pelihara. Lagi satu lelaki suka berahsia. Sometimes, dia nak tapi dia tak cakap pon dengan kita. Nak tegur takut kita kecik hati. Yes, tak semua lelaki macam tu.. Tapi.... tula.. kita as women kenalah jaga diri, jaga badan sebaiknya start from sekarang... Jangan menyesal di kemudian hari.. Ini sekadar perkongsian sahaja bukan reka cerita.. Ini kisah benar dalam famili I...

Back to basic.... Ni antara salah seorang pengguna tegar PREMIUM BEAUTIFUL... Beza before bersalin dengan sekarang. Nampak jauh lebih muda kan.. Kurus lepas bersalin. Mesti semua nak macam ni kan. Akak kita ni tak berbelanja lebih pon. Hanya sekali je labur untuk PREMIUM BEAUTIFUL and then boleh pakai lama bertahun2 dan ada lifetime warranty if koyak. FUHHHHH!!!!! Berbaloi. Yela nak kurus ke untuk kesihatan ke, kita mesti bijak memilih betul tak???? Pilihlah yang berbaloi...!!!





PREMIUM BEAUTIFUL FOR BREAST FEEDING 


  • Sangat mudah untuk direct feed/pump
  • Lace cup sangat kukuh dan boleh ditarik dengan senang tanpa rosakkan korset
  • FIR melancarkan peredaran darah dan elakkan blocked milk duct, serta bantu banyakkan susu badan
  • Elakkan masalah sagging breast (baby gigit puting and puting not in well shaped)
  • Bantu masalah sakit belakang bila menyusu lama dalam keadaan membongkok/mengiring


Tengoklah kakak kita ni. HAri2 menyusukan anak. Sampai bengkak breast. Walaupun I tak ada pengalaman ada anak lagi, tapi bila dengar her story bengkak susu ni memang sakit sangat2 sampai tak boleh nak buat apa. Tapi.....Lepas pakai PREMIUM BEAUTIFUL ni, kakak kita ni siap bole jalan shopping keluar. Dia kata memang tak rasa sakit da lepas pakai PREMIUM BEAUTIFUL. Fuhhh!!!!!
Alhamdulillah. Memang cepat recover untuk ibu2 yang ada bengkak susu dan untuk ibu2 yang menyusukan anak.. Memang susu pon mencurah2 keluar.. Seronok je!!!


PREMIUM BEAUTIFUL for MOMS and MOMS TO BE!!!!!

TOLONG SHARE YEA INFO NI!!!!

SEBARKAN MANFAAT UNTUK SEMUA WANITA!

BOLEH KOMEN KAT BAWAH IF NAK SHARE PENGALAMAN BENGKAK SUSU UOLLS!!!

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads