Petua Untuk Menghikangkan Penyakit Migrain

07:56:00

Cara Hilangkan Sakit Kepala, Pening, Migrain.!


Hye assalamualaikum. Panasnya la cuaca hari ini kan... Banyak kerja lak tu. Bertimbun2.. Letihnya badan.. Kurang tidur. Semalam susukan baby.. Fuhhhhhh!!! Mesti stress kan, pastu mesti uolls akan rasa pening, sakit kepala, berdenyut2...Lagi2 siapa yang migrain tu. Perghhhhh seksanya ya Allah!!!!!


Kat sini I nak share sikit petua2 nak hilangkan sakit kepala especially yang migrain tu... So tak payahlah bergantung pada ubat je..

1. Merendam Tangan Dalam Air Dingin

Merendam kedua-dua tangan uolls dalam air sejuk selagi uolls boleh. Ini mungkin membantu melegakan kesakitan akibata migrain dengan cepat. Uolls juga digalakkan untuk membuka dan menutup tangan uolls semasa direndam di dalam air.



2. Berada di dalam Bilik Gelap



Cuba untuk sentiasa bergelap di dalam bilik semasa serangan migrain. Cahaya tambahan dan berlebihan boleh mendatangkan sakit kepala.

3. Mengambil Sedikit Kafein

Migrain, sakit kepala, hilangkan migrain, hilangkan sakit kepala.



Satu jumlah kafein yang besar boleh menjadi tidak sihat tetapi jumlah yang kurang sebenarnya boleh bertindak sebagai ubat penahan sakit. Ambillah sedikit kafein semasa serangan migrain dan rasakan perbezaannya.

4. Carikan bahan2 berikut::



-kacang hijau
-lada hitam
-garam kasar

Ketiga-tiga bahan tersebut diisi atas kertas surat khabar, kemudian pijak dengan kaki sambil berselawat, Insya Allah, migrain tersebut akan beransur hilang dan pulih seperti sedia kala. Telah ramai pesakit berjaya pulih daripada migrain dengan mencuba kaedah ini. Allah yang menentukan kita hanya berusaha dan bertawakkal kepada-Nya..

5. Balut Kepala dengan Bengkung Moden PREMIUM BEAUTIFUL

My hubby ni selalu je sakit kepala. Memang ada migrain. Nak kata minum kopi, dia tak minat kafein2 nih. So memang dia lagi kecik katanya ada migrain. No wonder la kadang2 migrain menyerang tiba2 kan.. Selalu my hubby kena time malam2. Sejuk2. Mujur time nak tidur. Selalu dia makan ubat la. Last2 macam membahayakan and boleh buat dia rasa cam nak tidur n lalok2. So dia stop makan ubat migrain. Makan coklat, badan lak yang naik. 

Mujurlah ada BENGKUNG MODEN PREMIUM BEAUTIFUL MURAH ni.. Bukan apa.. I bukan suruh dia pakai kat badan. Alaaa.. just balutkan kat kepala dia jerrrrr... Sambil2 tu tengok tv, sambil main game, makan kacang and baring2 nak tidur boleh la. Takde pon rimas sebab satu2nya ada Farinfrared. Fuhhh katanya da rasa macam jadi trojan betul. Tengok pon memang macam trojan..


Macam pakai tengkolok pon ada gak. Tak kesah la nak pakai macam mana pon janji selesa dan boleh hilangkan kesakitan migrain tu. Fuhhhhhh! 

My hubby kata migrain ni sakitnya ya Allah.... Macam nak pecah kepala. Hanya tuhan je tahu sakitnya macam mana. Yang pasti lagi teruk dari sakit kepala berdenyut2 tu.. Alhamdulillah I tak ada migrain. Alhamdulillah my hubby sekarang da jarang da kena migrain sejak pakai BENGKUNG MODEN PREMIUM BEAUTIFUL ni... Syukur sangat. If not I la yang kena urut dia malam2. Hehehe...

So, tak payah pening kepala da, tak payah risau, boleh try mana2. Janji dapat melegakan dan menghilangkan sakit kepala, pening, berdenyut2, migrain...

SELAMAT MENCUBA!!!!! SILA SHARE IF ADA PETUA LAIN OR TIPS LAIN DEKAT KOMEN BAWAH YEA KAKAK2 ABANG2 ADIK2 SEMUA..!!!!!!


You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads