Mercedes-Benz C Class : Kereta Idaman for FREE!

21:40:00

Kereta Idaman FREE!!!

Assalamualaikum..  Hye uolls! Sebut pasal kereta idaman ni kan..  Seriously,  I memang berangan dari kecik nak ada kereta yang mewah2 tu,  kereta sekali lalu kompem orang pandang tu..  Bukan untuk dapat perhatian..  I just terfikir if dapat kereta macam tu rasa kepuasan tu..  MasyaAllah tak dapat bayangkanlah kan..  Uolls bole rasa tak apa I rasa ni..

DARI HOBI JADI MINAT

I story la sikit camne bole timbul kesah I suka n jatuh hati kereta ala2 gini..  Dulu time I kecik lagi..  Seingat I time tu I darjah 3.. My dad..  Selalu bagi I replika kereta mainan Ferrari la,  Mini copper la,  Volkswagen la..  Lamborghini,  Merc-Benz la..  Macam2 jenis kereta ayah I bagi I suruh kumpul.  Time tu I tak minat la sangat. Yang I tahu I time tu minat kumpul setem...  Tapi my dad kata I pandai kumpul barang.  So my dad suruh I simpan..  Buat koleksi sendiri walaupun sebenarnya my dad yang tolong kumpulkan..  Yela..  Time tu dapat free je kereta Ferrari tu sebab dari Shell.  Uolls pon pernah dapatkan.  Macam2 jenis n design Ferrari warna merah hati tu..

Sampailah bila da banyak kat dalam almari.  I susun cantik2.. Tiba2 rasa sayang lak. Rasa minat mendalam.  Yela I dulu rajin lap2 habuk kat semua kereta tu.  Kalaulah dulu ada kamera..  Lama da I upload koleksi I tu..  Sekarang koleksi tu semua ada kat rumah my mom kat melaka..

Memang I minat..  Kalau gi shopping or Aeon Jusco tu.  Memang I dok lama kat tempat mainan cari koleksi kereta..  Ayah I la tukang bayarnyerr keikeikei..

Sejak dari tu I berazam nak dapat kereta ala2 mewah ni..  Fuhhhh!  Kalau nampak kereta Merc kilat2, Lamborghini or Ferrari..  Mesti i over excited..
"
Ayah2!! Kereta kakak la..  Ehh kereta kakak la..  Cantiknyerrr.  Kakak punya kereta kecik2 je..  Bunyi dia bising ayah.  Tapi kakak suka!!  Ayah cepatlah kejar! "

Sampai macam tu sekali.  Time tu darjah 6. So ala2 budak la kan..  Masuk menengah I sekolah asrama.  So time tu benda2 yang buat inspirasi I naik takde.  Koleksi kat rumah.. So agak tenggelam sikit keexcited tan I untuk kereta idaman camtu..  So slow n steady jela
 Tapi balek asrama I like macam giler balek bila tengok koleksi I tu..  Mulalah cari majalah kereta..  Paper pasal kereta..  Tampal penuh kat bilik..  Balek asrama siap letak dalam buku buat as penanda buku..  Punya giler n minatnyer I kat kereta camni..  Sampaikan I form 3 I target nak masuk mrsm.  Sebab I dengar kat mrsm bole belajar pasal enjin2 ni..  Ada program yang ala2 macam U.  So i decide nak masuk mrsm..  So I study sungguh2.  Siap la time prep dulu I study kat belakang blok.  Sampai kwn2 tak tahu I gi mana.  Study mana.  I study alone.

 Time balek memang I akan ajak ayah I gi pameran kereta..  (Ya allah rasanya time tu my dad ada amek gambar). Memang suka giler..  Da macam ala2 boyish padahal lembik je I dulu.  Hahhaha..  Siap kawan dengan lelaki nak tahu pasal kereta.  Pastu time tu femes lak ngan kereta control..  Zaman dulu kan.  I pon mula nyibuk..  Orang lain kereta control biasa2 I kereta controlercedes Benz.  Yang paling kelakar siap buat litar kat tepi rumah..  Palsa adik i buat time tu dia darjah 6 I form 3.. Ramai lelaki n I sorang girl kat situ wkakakkaa tak sedar diri kan..

Last2.. I masuk mrsm..  Mrsm serting.  Jauh la dari rumah kat klang time tu.  Mang best sangat..  Dalam kelas I semua pandai2. I je cam humble sangat sebab takut kawan ngan orang pandai sangat.  Tapi lama2 best.  Sebab kawan orang pandai ni buat kita pon rasa pandai gak.  Seriously I cakap..  I kawan n rapat ngan classmate..  Tan,  Gin n Loh..  Memang rapat sampai hang out smaa2.. Minat kereta sama gak.  Lagi I suka..  Hahaha tapi I tak show keminatan I ngan my friends lain n especially my rumate.  So biasa2 jela dulu..

Masuk Matrix Johor..  I selalu lepak ngan pak guard.  Nak tahu kenapa sebab nak tengok kereta yang datang.  Hahhaa..  Sebab matrix johor dia le dalam sikit..  Pstu i selalu suruh abang ipar I amek kalau nak balek..  Sebab kereta dia,  dia modified bunyi ala2 turbo gitu..  So I suka..  Wink2!

Sampai laa masuk UniSZA..  Jadi kekok sikit..  Hari2 gi kelas kat kampus kota dalam 30 minit perjalanan..  Naik bas je..  Sampai one day..  Fuhhhhh hebat orang ganu deh!  Time tunggu bas nak balek hostel..  Time tu tepi jalan..  Tiba2 Audi lalu..  Bunyi ppwer la..  Pastu Lamborghini lak lalu.  Memang bunyi dia buat orang pandang..  Fuhhhhh!  Terus I cakap..  Watpe set2 melayu kat ganu nih bole pakai kereta camtu.  Selalu I tengok orang cina je pakai.  Tak pernah lagi nampak orang melayu bawa.  Kat ganu ramai ada kereta2 gitu..  Huishhhh..

Terbakar2...minat membuak2 tu terus ada.  I pendamkan impian I..  Sebab kawan2 I takdelah support sangat yela..  Kereta camtu untuk orang kaya je.  So I tak kaya.  Tapi walaupun I tak kaya..  I mesti kaya.  Sebab I nak kereta camtu..  I fikir balek..  Kalau I kafi pegawai pertanian.  Sampai bila dapat kereta camtu.  Orang2 ganu ada kereta camtu semua bisnes belaka.  Bismes homestay,  kopok lekor, bisnes emas.  Macam2 la.  So I pasang niat n tanamkan minat buat bisnes..

So,  I pupuk diri I untuk jual2 kat asrama.  Jual aislrim la,  jual jagung,  jual sweet potato,  jual sayur,  jual gula2, kopi la,  hot dog la,  jual shiseido mask tula,  jual perfume.. Macam2.. Hahaha

Before habis belajar..  Gi kursis n seminar Dato Maznah Iron Lady kita.  Memang nak rasa feel bisnes person tu.. Sampaikan da habis belajar..  Cari leje promoter untuk dapat pengalaman,  pastu bahagian marketing n bisnes.  Cari leje pon bahgaian marketing,  bisnes.  Hahha tak dapat pon.  Tak layak.  Degree Bioteknologi Pertanian.  Memang tak dapat la..

Macam2 la buat kat rumah.  Design baju sendiri pastu jual rm2k kat butik.  Pstu nak buka butik sendiri.  Pstu pening sebab tak tahu pape pon.  Siap beli manik belajar jahit manik.  Jadi.  Tapi tak tahu nak start camne.. Until I risau takde keje lagi. So decide I cari bisnes online yang bole tahan lama n ada orang ajar serba serbi.  Now Alhamdulillah I da buat biz ni almost 8 bulan.  Income da macam pegawao da kan.  Now I nak expandkn bisnes lagi bagi income lebih 10k lak..

I love bisnes ni sebab orang biasa2 macam I bole dapat kereta mewah gitu for Free je..  Perghhhh memang I aim la nak dapatkan kereta I nak.  Dapat Mercedes-Benz C Class  hok latest ni memang nampak funky,  stylish n sesuai utk org muda.  Yela kalau dulu sebut merc je org kata kereta org bersara..  I minat je BMW..  Tapi masih maintenance tinggi dari merc..  So I decide la amek C Class camni..  Cantik tak.  Elegance kan..  Kacak2...



Fuhhhh hye handsome!  Wait for me ok!  We will together soon.  Very soon..  Haa molek laa..  Lagi dapat tahu rahsia untuk dapatkan kereta camni for free je.  Masyukk! Uolls nak tahu bole datang ke kelas tlcc kat Prima Sri Gombak..  Lubuk emas tu..  Malam ni akan dibongkarkan rahsia dapat kereta Merc C Class FREE!  Dari pengalaman mereka sendiri.  2 orang speakers.  Umur 30 da miliki kereta free camtu.  Siapa nak merealisasikan impian kereta idaman free macam ni.  Kita pakat serbu kelas malam ni.  Tak pon bole contact me directly la..  Ok..!  Ohh my kereta idaman!!!  Please come to me baby! 


 Jom melastik ke langit biar yang jatuh kereta idaman kita..  MERCEDES-BENZ C CLASS THE LATEST!  FUHHHHHH! 

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads