7 CARA BUAT SALES DENGAN LEBIH BANYAK DI FB

21:57:00

SALES LEBIH BANYAK HANYA MENGGUNAKAN FB SAHAJA!!!

Hye assalamualaikum. Sekarang ni tengok FB je ramai orang tengah sibuk mempromote barang masing2 kan. Macam2 jenis barang ada. Sekarang ni da tak payah susah2 nak hadap jem nak gi shopping mall. Beli guna online je.. Mudah da..

Cakap mengenai niaga barangan online ni. Ada je I usha tengok ada usahawan hari2 promote tapi ada yang tak ada result. Sometimes sampai ada yang give up. Tak nak niaga da. Sekarang ni ramai usahawan2 kat luar sana minta tips cara nak naikkan jualan masing2 dengan TOPLEADERSCIRCLE.

So, kat sini I nak share la cara paling mudah dan ringkas yang boleh kita buat untuk hack sales di FB kita. SILA BACA YEA!!!!!!


1. Jual produk di atas permintaan tinggi

Silalah survey dan jangan syok sendiri. Zaman sekarang ni orang lebih suka produk kesihatan, kecantikan dan fesyen.

Peniaga yang banyak sales ialah mereka yang jual benda yang orang nak. Bukannya jual barang syok sendiri je. Ikut kita suka je.

2. Buat iklan di FB page dan cari target yang betul/berkualiti

Jangan campur akaun peribadi dan bisnes dalam satu. Rojak jadinya nanti. Buat satu FB page dan iklankan post kita. Lagi cepat daripada gunakan teknik free (profile).

3. Gunakan ayat yang POWER

Walaupun produk power, tapi ayat pon kena POWER juga. I sendiri pernah tengok produk yang simple dijual dengan begitu banyak sekali.

Semuanya ayat punya pasal.Ayat mainkan peranan penting untuk attract orang.

4. Gunakan gambar yang MENARIK

Kalau bab marketing, gambar memang main peranan penting. Gambar tak cantik? Orang akan pandang remeh produk kita. Gambar berkualiti? Cantik & mahal jadinya.. Fuhhh!!!

Sebab tu dekat shopping mall or mana2 iklan tepi jalan ke, or dalam tv ke.. iklannya cantik2 belaka. Pernah perasan tak?

5. Letak BONUS la

BUY 1 FREE 1!! BUY 1 FREE PENYODOK (contohnya la)..dan macam2 lagi lah..Bonus membezakan kita dengan orang lain. Contoh, A ada jual barang yang sama dengan B. Tapi A ada free gift. B tak ada. So, agak2 kita nak pergi beli kat A ke B. haaa macam tu.. Siapa ada BONUS POWER, orang akan singgah kat dia.

6. Belikan tempoh pembelian TERHAD

Tak buat macam ni mesti dia delay sampai gaji. Lepas tu lepas gaji terus lupa. sebabnya? Dah dapat gaji pergi enjoy la..

Lebih baik buat sales/jualan berBONUS dalam tempoh tertentu. Barulah nampak macam urgent sikit.

7. Gunakan teknik iklan yang lain dari yang lain

Jangan buat iklan dengan teknik yang lama.Sekarang ni terlalu ramai buat iklan di FB sampai banyak peniaga terpaksa bersaing harga.

Kalau pandai godek FB ads ni, sebenarnya kita memang boleh buat banyak sales dengan kos murah dan giler2 berkesan. FUHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!


Fuhhh!!! Kalau tak tahu nak gunakan FB ads, tak tahu buat ayat POWER, tak tahu nak pilih produk mana satu yang high demand sebab banyak sangat produk, tak tahu nak capture n teknik gambar yang menarik, tak tahu nak buat bonus sales macam mana, macam mana nak cari target betul kat FB page, tak tahu bisnes apa boleh dapat untung banyak, sales yang banyak, nak hadiri seminar marketing tapi kena bayar mahal2 dan tak mampu, so tak tahu nak buat macam mana da, tak ada orang guide or ajar, tak tahu niaga online...

Boleh join us in TOPLEADERSCIRCLE. Sebab semua tu we all dapat for FREE je.. Fuhhhh!!! Sales memang mencanak2 tinggi sampai tak menang tangan. Pergi toilet pon bawa handphone..

HOW TO JOIN OUR MARKETING BOOSTER IN TOPLEADERSCIRCLE?????

CONTACT ME :

fb : Nur Syamsina
CALL 01110639385
WHATSAPP 0139909385


Ok.. Bole share2 yea tips sales naik mencanak2 nih..
Sama2 jadi usahawan online yang berjaya, kaya dan sihat!!!

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads