22 Cara Make Up Simple : Make Up Tutorial Manual

20:22:00

Make Up Tutorial


Hye all! What a great day today!!! Colour your day with cheerful colour..  Cakap pasal colour ni kan.. Actually I nak cakap pasal make up.. Ya Allah seriouly!!!  Teringin nak make up..  Tapi tak tahu..  Tak pandai pon nak make up..  Eyeshadow yang ada tu macam sekadar hiasan je kadang2. Sometimes pakai camtu je..  Pakai jari lagi..  Hahaha sebab tak tahu.. How to matching colour.  Main dengan warna..  Touch up mata kita camne..  Tapi tak tahu pun.  Make up pon I tak tahu..  Bayangkan nak keluar rumah hari2 takkan nak pakai juru make up kan..  Memang teringin nak belajar make up.  Tapi masa lak takde.  So kat sini ada la sikit2 cara make up simple yang cantik.  Matching colour dengan eye kita..  So uolls bole la pilih mana satu kan..

Barang2 Untuk Make Up

Of course la need eyeshadow,  celak,  maskara.  Kalau siapa biasa pakai bulu mata tu terpulang.  Kalau I,  I just nak make up je hehee..  Make up lak kena pilih la yang maintain colour..  AWAS!!!  Jangan pilih eyeshadow or barang make up yang salah or murah sangat.  Sebab bahaya..  Kita tak tahu kandungan camne kan.  So invest la sikit untuk make up beli yang dipercayai.  Kalau I,  I guna eyeshadow 30 colours jenama MAC,  Make Up Manual  3 in 1 In2It (compact powder,  blusher n eyeshadow), pen eyeliner In2It and mascara MAC..  Tak mahal pon dijamin berbaloi... Ada macam ni pon da cukup..

 22 Simple Make Up Tutorial

1. Miss Nude Make Up Tutorial


2. Naked Smoky Eye Make Up Tutorial



3. Natural Beauty Eye Make Up Tutorial


4. Sea Tudo Make Up Tutorial 




5. Sunquick Eye Make Up Tutorial 


6. Esperano Eye Make Up Tutorial 


7. Cat Eye Make Up Tutorial 


8. Aqua Smoky Eye Make Up Tutorial 



9. Sharp Smoky Eye Make Up Tutorial 


10. Aurora Eye Make Up Tutorial


11. Sunshine Eye Make Up Tutorial 


12. Dressed-In-Mint Make Up Tutorial


13. Sexy Smoky Eye Make Up Tutorial


14. Smoothy Smoky Eye Make Up Tutorial


15.  Sky Juicy Eye Make Up Tutorial 



16. Shining Peacock Eye Make Up Tutorial



17. Drugstore Princess Eye Make Up Tutorial

18. Smoky Eye Make Up Tutorial 


19. Miss Habloce Big Eye Make Up Tutorial


20. Snowish Eye Make Up Tutorial


21. Bloomish Big Eye Make Up Tutorial


22. Red Angel Eye Make Up Tutorial


Cantik kan semua ni.  Lepas ni tak payah susah da nak make up.  Tengok je simple make up tutorial ni.  Hasilnya menarik..  Cara nak touch up pon clear je..  

Kalau nak cuba something rare haa bole cuba camni.  Memang superbbb magic eye..  Cantik sangat..  Tapi tak berani la..  Kalau dinner pakai mask tu..  Haa bole la try camni.  Tak payah beli topeng bagai kan.  Cantik pon cantik..  Wink4..


Tu je..  Senang je nak show natural beauty.  Alaa..  Touch up sikit je.  Kalau macam I suka kaler2 eyeshadow ni.  So pakai yang biasa je.  Nude kaler gitu..  Naked kaler pon ok.  Tengoklah event sesuai camne kan..  


Cantiknya mata sis kita nikan..  Hahaha jangan uolls gi warnakan anak mata lak yea..  Pakai contact lens yang naikkan aura je.  Biasa2 pon ok.  I suggestkan hazelnut pon ok.  Bagi siapa tak nak nampak rare sangat...

Ok..  Sebelum touch up mata..  Kena la touch up muka dulu kan..  Letak foundation n compact powder.  Baru naik seri sikit..  Nak pakai foundation n compact powder pon ada cara2 dia.  Bukan main tenyeh je.  Kena pandai main effect2 ni..  Countouring,  highlight tu.  Semua tu kena balance.  Soo muka nampak runcing n tak tembam.  Sometimes orang masalh muka tembam tu tak confident nak make up kan.  Tak salah try teknik macam ni.  Supaya face nampak tirus haa..  Selamat mencuba!


Ok tu je cara simple make up tutorial I bole share.. 
If nak tanya atau ada pendapat lain cara2 nak make up simple bole komen yea..  Jangan lupa share tips make up tutorial ni.. Nak gi event or dinner pon bole.. 
So senang la kan..  Hope dapat membantu.. 
Pilih je mana uolls suka n ikut lesesuaian majlis.. 

Have fun with your colour!!! 


You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads