KECANTIKAN DALAMAN DAN LUARAN SEMULA JADI

01:53:00

YOU BEING BEAUTIFUL - THE OWNER'S MANUAL TO INNER AND OUTER BEAUTY


Ok. Siapa tak nak jadi cantik kan. Semua nak. Tipu lah tak nak. Cantik penampilan. Tu kan idaman setiap insan. Haaa.. Lagi moleklah kita ni cantik dalaman and cantik luaran. Yela. Kalau cantik luaran je tapi hati busuk, dengki, perangai buruk.. Tak best la. Lagi orang tak suka adalah kan. So... Kat sini I nak share camne nak jadi cantik dalaman dan luaran. Kalau nak tahu directly bole beli buku MICHAEL F. ROIZEN,M.D. AND MEHMET C.OZ.,M.D.


YOUR YOU-Q MEASURE YOUR INNER AND OUTER BEAUTY

I just nak share the contents yang ada dalam buku tu. The main content. Nak tahu details lagi bole beli di mana2 kedai buku POPULAR ke MPH ke.. ok..

PART 1 : LOOKING BEAUTIFUL

1. In the Flesh : Make Your Skin Glow

Before keluar rumah, setiap orang pasti pandang wajah kat cermin kan. Mestilah. Untuk lihat how do I look in front of other people. Walaupun setiap orang ada pandangan masing2. Biasalah.. Cantik itu subjektif. Janji di mata kita, kita rasa cantik dan yakin dan nampak elok before keluar rumah bukan. So, apa yang kita tengok kat cermin. Camtulah diri kita kelihatan.


So kita akan dapat lihat jelas wajah kita kan. Glowing ke tak pon kita bole nampak. Bayangkan if you look at yourself your skin is glowing. Apa perasaan u olls nak keluar. Mesti excited and lebih confident untuk berdepan dengan orang ramai. kan..

So, banyak tips untuk glowing kan your skin.

1. Smile. of course la macamana pon kacak or cantik muka uolls tapi if muka toye or muka monyok masam je.. Pasti orang rasa nyampah je nak tengok. Bayangkan if uolls muram, cuba uools try kat cermin kerutkan wajah depan cermin, uolls nampak sendiri how u look. sooo ugly right? bayangkan kita menggunakan semua otot and urat untuk kerutkan wajah. That is why if muram tak senyum uolls nampak jauhlagi tua. so, mulakan hari uolls dengan SENYUMAN. Tapi jangan senyum sensorang yea.. hehee.. relax kan wajah je..

2. Mata janganlah ada eyebag. Bayangkan mata uolls ada eyebag cam panda. Kalau cam panda da memang naturally la so tu yg comel. Yang kita ni. Cuba pandang wajah kat cermin. Ada eyebag. Ya allah. Tak selesanya. Rasa lesu je muka. Mata jadi peranan penting untuk berkomunikasi dengan orang yea. Orang akan pandang mata kita bila bercakap dengan kita. If ada eyebag, pasti menjadi spot untuk orang tu pandang. Oh my.. Malunyer. Nampak biasa tapi impak besar kot. Persepsi orang akan kata kita ni cukup tidur ke tak, sihat ke tak. So orang lain pon jadi terkesan bila bercakap dengan kita. This is based on pengalaman sendiri yea. 
How to overcome eyebag. I ada tips. Before keluar rumah takpon ngah drive ke, try guna BIOEVER CREAM atau nama femes dia SUSUK MODEN. 



Seriously, berkesan dalam beberapa minit je. Nampak da hasilnya. Oh my. Memang awesome sangat. Tapi ada teknik penggunaanya la. If not takkan jadi. Sebab apa, sebab BIOEVER CREAM or SUSUK MODEN ni krim hormon. So memang akan meresap terus boosterkan dalam pembuluh darah kita. Elok sangat nak prevent blood clotting. Mana taknya, ada cofactor efektif semulajadi la. Ada ekstrak pegaga, wild yam, soyabean and resviratrol herba. Memang awesome herba2 nih. Patotlah kesannya cepat tanpa ada side effect. Bukan untuk hilangkan eyebag je, tapi untuk kuruskan lengan, kuruskan peha, awet muda, kempiskan perut, dagu runcing dan melancarkan peredaran darah. Nampak cream biasa tapi luar biasa. Da 4 tahun da kat MALAYSIA. Ok I share testimoni and cara penggunaan pada part2 tertentu je bole guna. Kat nodes and nerve2 penting je bole sapu.


CARA SAPUAN : Amek secolet cream sebesar 50c setiap ali sapuan. Sapu ke tempat sepatotnya.
If nak hilangkan eyebag, hilangkan parut kat muka and dagu runcing. JANGAN SAPU KAT MUKA. Sapu kat bawah dagu sampai ke belakang telinga. Urut sehingga betul2 meresap. tekan2 sikit belakang teling. Sapuan wajib sehala dan ke atas sahaja. If not tak jadi. Sapu dua2 belah yea. If not sengetlah muka uolls.

Kalau untuk kurus lengan and pega, sapu bahagian dalam lengan or peha dengan sapuan membulat ke atas, atau sapuan ke atas sahaja sehala. KE ATAS SAHAJA. Tekan2 sikit sapu tu. Sampai meresap. 

Kalau untuk perut kempis ke or nak besarkan breast, sapuan kena membulat ikut arah jam sampai meresap. SEHALA JE. Kalau breast pon sama. Tekan2 sikit.Bole follow cam gambar di atas.

Kalau belakang badan, untuk pinggang ke, sapuan ke bawah sahaja..


Tadaa.. Nampak tak. In few minutes je da nampak kesan. EYEBAG GONE.. Lagi cepat kesan if uolls habiskan SUSUK MODEN dalam masa 2 minggu. Tu untuk yang umur more than 35 ok.. Yang pasti SELAMAT, TAK MELEKIT, TAK PANAS, TAK BERBAU dan MURAH.

3. Muka bersih dan cerah semulajadi. Haa.. Yang ni lagi lah dahsyat if kita tengok muka kita, jeragat, jerawat, kulit tak sekata and macam2 tompokan la ada kat muka nih. Argghhhh rimasnyer la kan. Camne lah nak touch up nih. Nak make over takkan nak make up tebal2 dong. Cam tepung komak. Lailah pengantin. Takkan nak bermake up tebal setiap kali keluar rumah. Oh my. Seksanya. Nak lah cantik, glowing skin semula jadi kan. Kalau tak sempat make up pon takpe. Bole keluar bila2 masa. Fresh look and natural je. Kan sekarang banyak sangat jenis collagen kan. Sampai tak tahu nak pilih yang mana. Semua sama je cuma kuantiti collagen dalam certain produk tu.. Haaa.. Nak collagen yang banyak dalam minuman sedap dalam perisa RIBENA. Try lah BBPLUSCOLLAGEN. Memang awesome. Pinkish baby blink gitu wajah nanti. Walaupun take time untuk cerah dan walaupun tak seputihnya, tapi berbaloi sebab cerah semula jadi dan terjamin selamat. Kalau putih tapi mengelupas dan tak tahan lama, tak ke gerun. Tak selamat kan.. 



Perghh memang cantik. Kotaknyer pon cantik. Sedap sangat. Produk ni da lama. Kalau orang da biasa try memang sekali order berkotak2. Sebab best. Bukan tu je tau. Sengal2 sendi, sakit lutut cam mak2 kita tu memang bole minum BBPLUSCOLLAGEN ni. Memang berkesa. Sebab mak I pon pakai. Amboy.. Berjalan tak hengat oiii. Padahal baru tadi ngadu sakit lutut sakit kaki. Hahaa..

Bukan tu je tau, siapa ngah pregnant tu, bole sangat la minum BBPLUSCOLLAGEN ni. Kompem kulit anak nanti cantik gilerss.. Kulit mak cantik, kulit anak lagi bertambah cantik. SEMULAJADI kot.. Memang anak takde masalah kulit lah. Bole try.. Sebab I pregnant ni pon I stil minum sekali sehari. Arghhh tak sabarnyerr.


Tengoklah kakak kita nih.. Kulit lebih bermaya, da tak kusamdan glowing jer semula jadi. Parut pon da takde. Yang lagi best, jerawat jeragat pon susah nak tumbuh. Hahaahaha Lagi confident nak keluar. Sokmo nak keluar rumah jela. Muka cantik glowing da.. Haishhh...

2. Head of Class : How to Save Your Hair

Rambut mahkota setiap insan. Kalau perempuan, rambut kusut masai, apa anggapan orang, tak payah tengok jauh la. Pandangan pasangan sendiri. Perghh mahu nak beromantik2. Mesti tak lah kan. Klau gi interview, belum di interview da reject da. Rambut yang penting untuk nampakkan diri kita jauh lebih kemas atau tidak. So memang penting. Yang laki, rambut adalah senjata memikat wanita. Yang perempuan, rambut yang cantik tak kesah panjang atau pendek, pasti membuatkan si laki jatuh hati. Yang perempuan pakai tudung lah yea kalau boleh. Tapi, walaupun pakai tudung, rambut still kena jaga. Lagi kena jaga rapi. Sebab nak elak rambut berbau terperap lama. Rambut panjang memang akan gugur. Tapi tak nak la banyak kan. Setiap kali sikat gugur. Bersepah2 rumah penuh dengan rambut. Rimas kot. Pemilihan syampu tu sangat penting dan penjagaan rapi pon penting. Alaa sekali sekala manjagakan diri cuci rambut kat salun skali sebulan ok da. Takpon buat sendiri kat rumah. Nak senang pakai lah SYAMPU MARRINE ESSENCE. Memang best dan terjamin selamat semula jadi. I pakai and still pakai hari2. Memang berbeza. Kalau sapu tu senang je. Tak banyak rambut berguguran. Rasakan sendiri la. Lagi best bole luruskan rambut semula jadi and wangi. Pakai tudung pon orang still bau wangi k. Hilang terus migrain and pening2. Ada testimoni yang pesakit breast cancer pakai SYAMPU MARRINE ESSENCE ni reducekan sell kanser dia. Perghh macam tu sekali. Yela, da semulajadi pastu aroma terapi lak tu. Patot salun2 spa2 pon pilih nih...


Nak set penjagaan menyeluruh yang terbaik dari bahan semula jadi GARAM BULUH, SABUN MARRINE ESSENCE (SABUN KETIAK), SYAMPU MARRINE ESSENCE, BODY LIQUID MARRINE ESSENCE dan UBAT GIGI MARRINE ESSENCE. Memang lengkaplah. Cantik je kaler hijau jew bilik shower uolls. Sooo freshy... Da la wangi semua tu. Ermmmmmm..


3. Oral Victories : Your Mouth and Teeth Are a Portal To Your Inside and Say a Lot About Your Outside

Yes, apa yang kita katakan luahkan, melambangkan diri kita. Personaliti kita. Kita kena cakap yang postive untuk membina karakter yang baik dan always postive. Ini penting supaya kita mendidik kita ke arah positive dan orang pon melihat kita jauh lebih positive. Biasalah lumrah manusia akan pandan negative first rather than positive. So tugas kita didik diri untuk lebih positive. Berckapalah dengan perkataan yang baik2 je. Yang penting kena jagalah gigi, bau mulut semua pon. Supaya lebih confident. Banyakkan minum air masak, always kumuh gigi lepas makan dan kalau boleh makanlah something untuk menyegarkan mulut selepas makan. Makan chewing gum pudina ke, gula2 ke, supaya rasa lebih segar.

4. Digital Revolution : Shape Up Your Hands and Feet

Tangan dan kaki pon kena jaga. Always pakai lotion untuk kekal lembap. Yela cuaca panas kan sekarang nih. Kaki pon kena jaga. Lemak2 gelebeh tu cepat2 firmkan guna SUSUK MODEN. Shape kan balek. Supaya lebih confident. Pemakaian kasut pon penting yea. Pakai heel bole naikkan confident. Yes, almost wanita berkata sedemikian. Tak kesahlah janji selesa untuk uolls bergerak bebas lagi2 nak jumpa orang penting or having an interview. How you look more confident.. Cara jalan pon penting gak. So kena be aware. Nak tahu lanjut. Baca buku nih lah yea..

5. Great Shape : How to Get the Body You Have Always Wanted

Ok. Penampilan kena jaga. Pakaian da cun. Tapi alamkk.. Bentuk body la pulak. Besar je. Lemak bersepah2.. Oh my.. Sometimes terfikir gak tapi disebabkan takde daya nak cari solution just redha je tengok badan naik. Tak molah. Badan nak pakai lama oii. Penting nih.. How others look at you.. Try pilih, mana satu bentuk body uolls now...


Macam2 la kan.. Tapi tahukah uolls BADAN GEMUK DIRI NAMPAK TUA???! Tahukah uolls BADAN GEMUK ADALAH TIDAK SIHAT???!
Oh my.. Takutnyer tengok. Tak nak lah diri ni penyumbang percentage tinggi obesiti dalam negara kita. Yelah 20% OBESITY IN MALAYSIA ONLY. Wow..

Mujurlah ada KORSET PREMIUM BEAUTIFUL. Bukan apa, PREMIUM BEAUTIFUL nihh bole firmkan mana lemak gelebeh dan shapekan body. Ada far infrared. Sama cam mana2 slimming centre. Cuma yang ni korset nih disulami FIR. So pakai hari2 ibarat cam gi slimming centre hari2 haa gitu. Memang power. So uolls kena rasa sendiri la camne. Nak fiiting all I bagi free je. 


Cantik kan body. Perghh memang awesome la.. Memang lemak tu dia letak kat tempat sepatotnya. Takde da lemak tersembunyi or tersembol.. 

PREMIUM BEAUTIFUL ni terdiri daripada LONG BRA, LONG GIRDLE and WAIST NIPPER (BENGKUNG MODEN).. SHORT BRA pon ada for womens yang sporty gitu.. Macam2 la kegunaannya. Bole usha my previous entry ok..


PREMIUM BEAUTIFUL nih bole buat kita jauh kelihatan lebih muda tau. Tak percaya. Cuba tengok akak ni. Seorang cikgu dua orang anak sekarang. Phewiittt...Cam anak dara u. Time anak dara dulu pon tak camni..


MAHAL???????
Mana ada mahal lah. Semua orang mampu beli lah. Mana taknya. Lifetime warranty. Koyak bole hantar baiki. Tak kesahlah da pakai 10 tahun pon. Dapatlah cam yang baru nanti. Lagipon bole pakai lama, tahan lama dan yang paling penting 70% untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan. Memang korset superbrand yang power. Bole well shaped kan body kita. Body cantik menawan je. SELAMAT!
Affordable la. Macam2 cara pembayaran bole. Nak tahu kol la #pbtegar #pbexpert. Harga pon ikut saiz tau. Cara ukuran I da terangkan kat page, bole usha2. Sekarang bole beli secara ansuran serendah RM50 sebulan. WOEW!!!! Memang students pon da mampu beli da kak oiii.. Korset abang sayang katakan. Hok laki pon ada perut boroi bole jew pakai. Bengkung Moden sahaja. 

HOTLINE 01110639385
WHATSAPP 0139909385


PART 2 : FEELING BEAUTIFUL

6. Energized and Revitalized : Power Up Your Body by Resetting Your System

Ok. Setiap hari kita kena resettng sistem badan kita. Kena rehat yang cukup. Supaya lebih bertenaga untuk hari esoknya. Permulaan hari yang baik dengan kesihatan dan energy yang baik. Macam2 cara sekarang ni nak dapat balek energy. Makan coklat energy bar la, minum itu ini la, power rot la. So I nak suggest dua benda yang my hubby minum memang power. Alaaa biasa2 je tapi sebenarnya memang luar biasa iaitu MINERAL COFFEE DAN BIOVELOCITY ALFALFA.
MEMANG MEMBERI TENAGA YANG MENYELURUH. 
Alaa murah je. Beli sekali dua RM100 je!!!

BIOVELOCITY ALFALFA minuman jus pemberi tenaga dan juga boleh kurangkan berat badan. Elok sangat siapa tak makan sayur. Minum je ni. Sedap minum satu sudu BVA dengan secawan air sejuk. Perghh sedap segar dan takde rasa papepon. 


MINERAL COFFEE diperbuat kopi ROBUSTA mana kopi yang paling berkualiti. Memang sedap sangat. Nak rasa free, bole contact 01110639385.

7. That's Gotta Hurt : How To Manage Your Major Aches and Pains

Semua orang tak lari dari sakit. Kalau da sakit tu memang nak buat kerja ke nak keluar pon tak larat dan tak selesa. Tapi kalau boleh kita kena lah mencegah. Kan mencegah itu lebih baik dari mengubati. So if nak tahu how. Jom baca details dari buku nih..

8. Get In the Mood : What Can You Do To Straighten Out Your Mood

Pernah tak uolls berada dalam situasi begini. You all ada masalah before you having an appointment. Contohnya, ada kematian family ke, tapi u nak pergi appointment penting. Camne u nak kawal emosi kesedihan tu?? Mampukah kita???
Takpon kita gaduhngan husband pastu kita ada meeting ngan client setengah jam lepas tu. Camne u control your emosi dalam masa setengah jam..????
If nak tahu how to control your emotional, mind powerfully, Kenalah dapatkan buku ni segera..

9. The Worry War : Solve Your Troubling Job and Money Issues

Semua orang tak boleh lari dari masalah. Yang perlu kita buat adalah solve the problem amd how we manage the problem..Tak semua orang boleh buat properly and in manner way. Stresss sokmo melanda di fikiran bukan. U olls pasti berada dalam tekanan yang cukup hebat. Relax sebentar. 
Sometimes, tempat kerja ada problem, bole dikatakan emosi tu bole bawa sampai ke rumah. Tak nak lah camtu. Kesian family kita yang tak bersalah. So camne erk nak selesaikan maslah kerja dan tinggalkan masalah seejap kat ofis before balek rumah???

Masalah kewangan pon bole jadi pergaduhan, kepeningan, masalah bagi setiap orang. Yela. How we manage the money. Camne nak uruskan padahal kita tak tahu. Hubungi AKPK. Of course maybe bole membantu. Tapi sejauh mana kita kena tangani.. Sebab kita yang kena control dan manage this issue..
How???? Just in this book. Read More...

PART 3 : BEING BEAUTIFUL

10. That Lovin' Feeling : Improve Your Realationships with the People Close to You

Camne nak memupuk kasih sayang dengan orang yang paling kita rapat. HUSBAND, PARENTS, ANAK, FAMILY, FAMILY IN LAW, KAWAN RAPAT, JIRAN, BOS dan orang sekeliling. 
pENTING SANGAT UNTUK KITA JAGA PERHUBUNGAN DAN MERAPATKAN SILATURRAHIM. Lagi2 orang yang paling kita sayang lah kan. Kat internet banyak tips, majalah2 takpon Bole dapatkan segera buku ni di MPH or mana2 kedai buku berdekatan.

11. That's the Spirit : How to Find True Happiness

Ada yang berkahwin bercerai, ada yang da ada anak pon still bercerai. Kebahagiaan bukan bergantung pada jalan cerita falling in love, atau cara perkahwinan kita tapi cara camne suami isteri manage and kekalkan perkahwinan yang di bina. Camne handle if ada perselisihan faham ke. Camne tips untuk membahagiakan pasangan masing2. Kat tenet ada and kat buku nih pon ada..

The Be-YOU-tiful Plan : Live the Ultimate Beautiful Day (and Improve Your YOU-Q)

YOU Tools : More Strategies for Helping You Become Even More Beautiful.

Healing with Steel.
Finding the Right Plastic Surgery for you.

Semua contents details ada dalam buku tu. Ilmu yang sangat bermanfaat untuk Our Life kita.

Ok.. See you for the next.. InsyaAllah..


You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads