TIPS KECANTIKAN

11:01:00

6 RAWATAN KECANTIKAN POPULAR

Ya Allah...! I tak sabar nak citer pasal kecantikan. So I skip la yea gambar wedding I.. Lagipon ada surprise nak btau.. Hahhaha so yang tu nanti ok.

Now I nak citer pasal TIPS KECANTIKAN. Cantik sinonim dengan wanita. Wanita mana yang tak nak cantik. Tanya laki memang they all pilih yang cantik kan. Mujurlah cantik ni subjektif. Semua wanita nak cantik baik muda ke.. Yang da kawen ke.. Yang da beranak pinak ke semua nak cantik la.. Lumrah seorang wanita memang suka kecantikan. I pon suka... Of course... Seorang yang cantik mempunyai keyakinan diri yang tinggi n kerana itulah kecantikan merupakan keinginan wanita.

Namun begitu... Cewahhh.. Ayat nak formal je kan.. Apepon ada gak di kalangan wanita yang sanggup mengambil risiko besar mengubah keadaan dirinya dengan pelbagai kaedah.
Tapi.. Ramai mostly yang mahu jadi cantik mencuba pelbagai kaedah n sesetengahnya gagal. Ada yang kulit bertambah gelap n rosak. Ada yang ramai berubah wajahnya lantaran menggunakan produk kecantikan yang beracun. So kat sini I nak share jenis rawatan kecantikan yang popular di kalangan wanita nowadays ok...

1. KRIM PEMUTIH



Macam2 produk ada di pasaran dengan pelbagai function ada yang for whitening, menghaluskan kulit n krim anti-jerawat la sekarang ni kan.. Tapi tak tahu mana yang selamat. Sebab semua produk menjanjikan kulit menjadi cantik dalam sekelip mata. Malangnya krim2 yang bertindak pantas ni la yang mengandungi bahan beracun seperti merkuri, hidrokuinon n lain2.. Selalunya produk murah2.. Melainkan produk nano technology.

Krim beracun ni akan menghasilkan kesan merah pada kulit mula2. Selepas beberapa bulan kulit jadi hitam n sukar dihilangkan. Ni sebabkan bahan beravun bertindak atas sel melanin pada kulit.

Sel melanin ni adalah sel yang mengeluarkan bahan warna bagi kulit. Apabila sel melanin rosak.. Kulit akan menjadi tompok2 n kulit tak sekata.. I tak dapat bayangkan macamana.. Oh my.. If seseorang nak meningkatkan kecantikan kulit, krim yg sesuai adalah yang mengandungi vitamin A, C n E. Walaupun hasilnya lambat tp tetap meningkatkan kualiti kulit. Takpon u all bole mengambil minuman jus buah or collagen. Contohnya bbpluscollagen. Haaa macam tu.. Bukan memutihkan tp mencerahkan badan leher tangan kaki muka sekata tanpa belak2 tompok ok.



2. Mencantikkan payudara

Bagi meningkatkan saiz payudarakaedah implant iaitu memasukkan bahan silika or silikon ke dalam payudara bole di buat. Kaedah ini sangat menyakitkan tp memerlukan nasihat doktor terlebih dahulu. Ramai wanita da melahirkan anak mempunyai masalah pengecutan payudara. Asakalanya masalah ni jadi serius. Program meningkatkan hormon dalam badan bole dilakukan bagi menegangkan semula payudara. Takpon pakai je PREMIUM BEAUTIFUL KORSET. Memang bole firmkn mana yang gelebeh. Lemak berlebihan di perut di bawak naik ke payudara. Sebab korset ni ada Far Infra Red teknologi. Its naturally.. Nak lagi mudah sapu je susuk moden malaysia. Bole tengok kat ig official Susuk_Moden_Malaysia.. Senang...
Save money, selamat n mudah...



3. Memantapkan punggung

Punggung yang cantik n bulat merupakan idaman setiap wanita. Tak kesah la lom kawen ke.. Da kawen ke.. Da ada anak ke.. Semua nak punggung camni.. Menggunakan kaedah implant bole membantu membesarkan saiz punggung. Naturally or secara semula jadi, bole gunakan hormon booster yang sesuai. Tapi tulah u all. If nak jimat better gunakan pegaga ditumbuk2 takpon tepek bedak sejuk kat punggung. Malas n nak yang mudah. Pakai susuk moden je. Base dia ada pegaga, wild yam n soya beans. Krim nanoteknologi katakan. 100% semula jadi. Usha la sendiri kat ig official Susuk_Moden_Malaysia ok..



4. Mencantikkan hidung dan bibir



Teknologi filler menggunakan hyaluronic iaitu sejenis protein membantu meningkatkan kecantikan wajah seseorang. Suntikan ni sesuai bole dibuat bagi Mencantikkan pipi, bibir, hidung, dagu n mana2 bahagian yang sesuai. Namun haruslah dipastikan hyalurunik ini merupakan jenis yang selamat n tak datangkan kesan sampingan. Mostly artis2 guna cara ni. Of course need money lots to do this treatment. So if tak mampu try la mampu. Bunyi suntik2 ni pon da takutkan da macam susuk. Alang2 nak susuk bole try susuk moden. Tak payah suntik sapu je. Tapi ada cara n teknik guna. Bole tengok kat ig official Susuk_Moden_Malaysia ok.

Teknologi pemindahan lemak or fat transfer turut menjadi pilihan ramai. Lemak di ambil dari bahagian yang banyak lemak seperti perut peha n lain2. Lemak ini kemudiannya di cuci n dipindahkan ke bahagian lain tubuh badan seperti payudara, pipi n lain2.. Kan I kata treatment macam ni mahal2 belaka. So nak murah mudah pakai PREMIUM BEAUTIFUL KORSET je. Memang firmkan mana yang xfirm. Firm n fix teknik. 100% SELAMAT.



5. Pemindahan rambut

Rambut merupakan mahkota bagi lelaki n wanita. Masing2 inginkan rambut lebat. Jangan dikira yang suka botak licin tu k. Prosedur pemindahan rambut boleh dilakukan sekiranya seseorang mempunyai masalah botak or leguguran rambut yang teruk. Rambut diambil di part lebat n ditanam pada bahagian botak. Ia sangat berkesan n tahan lama.

Walaupun terdapat pelbagai jenis rawatan, ia haruslah sesuai dengan masalah yang dihadapi seseorang. Mereka yang merasakan diri tidak cantik kadang kala mengalami psikologi semata-mata. So.. Gi la buat rawatan mcm ni kat YUN NAM CENTRE KE kan.. Macam2 la.. Tak nak mahal bole try semula jadi gak.. Tapi take time. Contoh tepek kelapa ke kat kepala takpon pakai je set #syampumarineessence ni.. Sebab ada GARAM BULUH for sure memang untuk kesihatan secara semula jadi.. Mana2 pon bole try ok..



6. Haluskan kulit

Terdapat banyak jenis laser yang boleh digunakan bagi meningkatkan kecantikan. Laser bertindak menghaluskan kulit dana juga laser bagi mencerahkan kulit.

Laser ialah jalur cahaya yang sangat halus n tepat. Sel-sel kulit akan bertindak balas dengan laser n kulit akan di rangsang agar menjadi lebih halus n muda. Namun pemilihan laser haruslah berhati-hati n mengikut keperluan kulit sahaja. Ini kerana laser berlebihan akan membuatkan kulit menjadi lebam n gelap. Ni gambar seorang pesakit before treatment laser. After I tengok treatment tu depan mata I.. Oh my... I tak sanggup tu je yang I bole kata.. Tengok mesin2 pon da gerun..



So jagalah kulit secara semula jadi. Prevent is better than cure. Mencegah lebih baik dari mengubati. Pakai la serum banyak2 sebab makin meningkat usia serum makin berkurangan. So serum penting untuk kulit wajah ok.. Pakai je serum murah ni hanya RM100 da bole dapat.. LA PRAISE SERUM...



Ok la.. Anything suggestion or pandangan bole pm or bole terus whatsapp me k. Bole share2.. Tak puas hati pon xpe. Bole whatsapp me personally or emel I sebab I open je ok..


posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads