5 TABIAT HALANG TUBUH LANGSING

06:42:00

5 Tabiat Halang Tubuh Langsing

Hello2 semua.. Maaf lah lama tak update entry.. Maklumlah.. Busy berkahwin n berbisnes kan..

Ok kali ni I nak share ilmu serba sedikit pasal kecantikan n kesihatan ni.. Pasal kenapa laa sometimes orang tak bole nak langsing. Mcm2 da buat da. Try produk tu produk ni produk nunn.. Bla bla bla kan. So I nak share 5 TABIAT HALANG TUBUH LANGSING... Hot story di abad ni ok..

I paham bila orang berdiet.. Majlumlah I ni if orang tengok sebagai kategori kurus da. So no need berdiet. Memang I xpernah berdiet.. Alhamdulillah metabolisme tinggi.. But I also paham realiti org berdiet nak kurus kan. Sebab mak I.. Kakak2 I badan takdela macam I. Semua berisi.. Gelebeh sana sini da. So I paham k.. I just nak share je.. Maklumlah.. Kata they all bila diet dan senaman yang dilakukan selama ini tidak kesan pasti ada kesilapan. Mungkin penyebabnya bukan salah diet, tapi ada kebiasaan buruk yang sering u all lakukan membuatkn anda susah untuk tampil langsing dan sihat.. Salah satunya berpunca dari tabiat makan u all la yang u all pandang remeh tanpa u all sedari menjadi penghalang menurunkan berat badan..




5 TABIAT HALANG TUBUH LANGSING

1.Sengaja lewat bersarapan

Jika u all fikir melewatkn sarapan dapat mengurangkn jumlah kalori ia tak tepat ok. Melewatkan sarapan hanya buat u all nk makan lebih banyak kalori sepanjang hari. Sarapan sihat tak akan tambah kalori tetapi memberikan tenaga yang diperlukan untuk membuat aktibiti. So, jangan takut nak amek kalori, protein n karbohidrat waktu pagi. Memang berbaloi. Pentingnya sarapan ok. If not pon bole try produk #kurusbertenaga. Bole usha2 fb I ok Nur Syamsina. Minum jus bole kenyang, kurus, bertenaga, tambah darah. Oh my... If nak senang la kan.. Bole prepare for sahur puasa tak lama lagi da. Lagi2 cuaca panas. Memang orang tak nak lembik2 gi keje.

2. Kurang Minum Air

Ni pon salah satu faktor penghalang turun berat badan. Sebab air la penting untuk menghasilkan cairan dalam tubuh. Banyak minum air sekaligus menghalang u all amek minuman bergas or bermanis yang for sure banyak gulanya.. Kan2.. So nak automatik minum air banyak bole try produk baru hot ni produk #kurusbertenaga only at fb Nur Syamsina.. Memang hot top.. Automatik nak minum air kosong banyak2..

3. Makan makanan ringan sebelum makan

Makanan ringan bole bantu turunkan berat badan if dilakukan dengan cara tepat.. Caranya, u all perlu amek makanan ringan yang sihat n rendah kalorinya. Kena tengok gak jangan dok men tibai je k.. Ia bole berikan nutrisi n tak gemukkan pon. Contoh makanan ringan yang u all bole amek: kerepek kentang, stik sayuran atau yogurt. Perghhh sedapnya. I pon terliuk da nihhh. Ok.. Bole gak amek sebelum dinner.. Yesz.. Bole teruskan makan snek ok.. Haaa takpon bole try jelly iced blueberry yang sedap giler ni.. Perghhh sedap tau... Semua peringkat umur bole makan.. Untuk energy, kurangkan rasa makan banyak n bole turunkan berat.




4. Makan banyak waktu malam

If u all bole kurangkan makan pada waktu pagi atau siang semata-mata ingin makan banyak waktu malam ianya salah ok.. Ia satu kebiasaan buruk n bole menghalang u all nak turunkan berat badan.. Biasalah I pon suka makan lewat malam. Sebenarnya buatkan perut buncit walaupun I ni kurus. Haha so now tak perlu risau lagi. Susuk moden kan da ada. U all should tengok ig Susuk_Moden_Malaysia. Memang produk ni awesome sebab in fewinutes nampak da kesan. Untuk #perutkempis #kuruslengan #kuruspeha #daguruncing #hilangeyebag n #awetmuda.



5. Menambah jumlah makanan

Jumlah makanan pon perlu diambil berat ok. Semua penting untuk turunkn berat badan. If sepinggan tak kenyangkan u all jangan tambah lagi berpinggan2 lak.. Tip mudah u all nak cepat kenyang, kunyah makanan lebih lama n lambat2. Cara ni kan mudah nak nikmati makanan dari u all makan lajuw tapi tak kenyang. If susah sangat.. Tula I suggestkan produk baru terhangat untuk #kurusbertenaga. Nak tahu produk apa.. Try la whatsapp memang akan di balas..



Apakah u all biasa melakukan perkara di atas?

If u all ingin turunkan berat badan cepat, sebaiknya segera hindari perkara di atas ok n hentikan perkara2 tersebut n jangan lupa bersenam. If susah2 sangat guna je produk I suggest. I da try menjadi. Memang best.. Lagi2 nak puasa ni.. Dengan cuaca panas lagi.. Memang lembik. So u all tak nak lembik bole try amek produk #kurusbertenaga yang tahan 2 bulan n murah hanya RM100 SAHAJA OK!!! Murah oiiiii...

Ok la anything bole pm me ok... Waiting for the next entry i nak tunjuk gambar wedding I... Ada surprise nak infom u all




posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads