TIPS NAK DAPATKAN EXTRA DUIT RAYA

12:14:00

EXTRA DUIT RAYA BY TABUNG DUIT RAYA

Helllo2.... Raya da nak dekat... Macamana you all nak get ready... Da ada yang sebok beli kain baju.. Tempah biskut raya.. Kuih raya.. Kek raya.. Baju raya.. Langsir.. Plus plus plus blabla.. Tapi kan u all nak prepare tu actually kena gak prepare DUIT... Kalau tak cmne nak buat semua tu.. Bila bab duit je u all mesti pening n start counting.. Cukup ke gaji aku nie...??? Oh my!



Even ada sorang kawan I nie keje 7 tahun as manager cimb pon tak cukup.. Takde saving.. Apatah lagi kita ni yang biasa2 nie.. Perghhhh... Takutnya la.. Macam nightmare je..

Sometimes fikir duit gaji.. Banyaknya nak bayar hutang.. Hutang ptptn.. Hutang kete.. Hutang rumah.. Hutang bil2.. Hutang peralatan rumah.. Tup2 tinggal secoet je tu pon cukup2 makan untuk belanja seharian.. Macamana nak beli itu ini untuk raya... Sometimes nak gi shopping.. Ada je benda kita nak beli.. Tapi hanya mampu pandang je.. Tak mampu nak beli.. Sampai bila kita nak hidup camni... Parok2...

At least kita nak la belikan mak ayah itu ini.. Gi hantar diorang holiday.. Kita yang bayar.. Time ni la nak balas jasa diorangkan.. At least dapat happykan parents n family sendiri pon kita da happy.. Ya Allah bestnyerr kan!

Bila pikir balek raya nak dekat ni. Semua mesti nak happykan.. But...

I KNOW WHAT U DID LAST RAYA!

Nak raya buat LOAN ke? Mase awal2 dengar I terpikir, ade ke? Macam tak logic je? Tapi kawan yang banker pernah cakap, waktu raya je msti they all dah siap sedia orang nk overlap la, nk personal LOAN la, apply credit card lah..tp kalau takat nk apply 2 3k tuh sikit je kn? rase mcm syg sgt nk kne byr interest tuh..baik kita carik 2 3 k tuh daripada hutangkn?

Credit card pun same, mase swipe memang sedap.. Nak membayar jenuh.. Lepas satu credit card ke satu credit card.. Niat "xpe duet gaji nnt byr" tp biasenye duet gaji kita pun dah allocate untuk yang tertentu dah kn? Mane nk ada balance lagi? Last last gaji utk bayar hutang je..sedih duet gaji abes tak sempat merasa.. Huhuhu...



Kalau nak ikutkan bukan nak over.. Bak kata orang belanja ikut kemampuan.. Memang lah.. Tapi kita boleh change kemampuan kita tu k.. Sometimes time raya la kita nak raya in happy way.. Actually bukan nak mewah raya ke apa bagai.. Tapi.. Cuba tengok list ni.. I cakap bagi pihak I yang single lagi ni:

- minyak balik kampung = RM200
- baju raya kita = RM500
- baju raya mak ayah = RM1000
- baju raya adik2 = RM500
- duit raya sepupu anak buah = RM200
- belanja makan2 minum2 = RM1000
TOTAL paling busuk pon RM3000.

Ya Allah.. Belanja raya sahaja RM3500. I single tau. Belum kahwin belum ada anak lagi. Duit gaji habis untuk raya sahaja.. Nak bayar lain takde da.. Oh my! So u all yang bekerja n da ada anak ni.. Cmne erk.. At least nak ringankan beban suami.. Takkan nak harapkan suami membanting tulang.. Ibarat camtula kan.
At least ada simpanan sendiri n tak nak cukup2 makan je.. Nak lebih gak kadang2... Impian setiap orang katakan.

Bila pikir happy.. Sekejap la.. Lepas raya pening kepala.. Duit da pokai.. Hutang banyak.. Macamana ni.. Sebab takde ppreparation.. Takpon mencegah lebih baik dari mengubati.. Ibarat cmtu la bila nak pinjam ahlong nak buat loan la untuk raya katakan.. Tak fikir nak bayar pastu guane... Haishhhh pastu mulalah stress.. Migraine.. Semua penyakit datang.. Mana tak darah tinggi.. Kannn...



Nak tak korg kalau kita buat project duet raya selama 3 bulan, rm1000 dpt tiap2 bln...bln april may june, before puase dh siap sedia rm3000..mase bln puase dh tak payah pikir mcm mane nk carik duet lebih..duet gaji cover utk lepas raya cun tak? If adalah yg serious and betul2 nk carik EXTRA INCOME raya, 10person only directly to 0139909385 ye..nanti kita discuss ikut cara keje masing2 sebab kita tak nak project neh ganggu waktu keje korg tau :)

So.. U all nak tak follow projek tabung duit raya.! Nak berbisnes takde masa katakan.. Yang hok surirumah pulak.. At least adalah duit poket gak sendiri kan.. Takde gantung harap kat husband.. Yang kakak2 yang berkerjaya pon bole gak join. Sebab kenapa.. Sebab tercabar dengan kawan I yang manager bank pon takde saving and da keje 7 tahun.. Ishh2 memang tak boleh jadi.. Tabung ni bukan untuk sesiapa pon untuk u all gak. NAK TAK NAK JE.. KALAU NAK BUAT APEPON KOMPEM JADI!!! TRUST ME!

So... For yang betul2 nak buat projek tabung duit raya ni!!! Cepat2 lahh pm pm pm me Nur Syamsina 0139909385.. I always answer u all asking k...

Ramai da pm pm pm nak tahu how? Memang menjadi kegilaan la bila sebut duit raya.. Lagi2 ada tabung ni! At least ringankan beban kita... Fuhhhh! Syukur!


Banyak lagi lahh yang pm pm pm me.. Memang best sangat lahh bila dapat tahu pasal PROJEK TABUNG DUIT RAYA! Aah.. Siapa tak nak duit oiiii..! Tak nak Comfort Zone da! Nak duit raya.. Nak beli baju lawa2 raya nanti... Duit gaji bonus simpan lepas raya...



Mulakan dengan tindakan.. Jangan banyak alasan sebab u all takkan dapat balasan.. Biar susah sekarang jangan susah sampai bila2.. Biar senang kemudian jangan senang sementara je. So u all tak payah fikir.. Just buat.. Rezeki biar Allah yang tentukan. Sesungguhnya rezeki Allah maha kaya n maha luas... Insyaallah...

NAK PROJEK TABUNG DUIT RAYA DIRECTLY TO ME OK!

NUR SYAMSINA 0139909385!!!

I KNOW WHAT YOU DID LAST RAYA!



Xoxo =D Grab opportunity!

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments

Sila share pendapat anda..thanks!

Popular Post

Recent Posts

Paid Ads

Total Pageviews

Paid Ads