Advertisement

NASA

Spacewalk : Watch It Live

23:41:00

Holy mother of earth! Now we can watch Space walk: view of earth from space live. Click below to watch!


cara tradisional elak kulit kusam dan jeragat

Cara Tradisional Elak Kulit Kusam dan Jeragat

08:16:00

Assalamualaikum.
Syam na share cara nak elakkan kulit kusam dan jeragat.
For those kawan2 yang pernah kenal syam.
Syam memang akan ada masalah kulit yang sangat ketara.
Selalu muka naik jerawat.
Leka tak jaga sikit je terus naik jerawat.
Selalu cuci muka pon still naik bintik2 halus dekat muka.
Buatkan muka syam tak sekata, kusam dan berparut.

Lately ni, ada yang tegur syam.
Muka syam tampak lebih sihat dan bermaya even takpakai bedak satu habuk pon.

Muka tanpa sehabuk bedak or foundation.
Hanya pakai celak dan lips balm.
No edit.

Dulu memang selalu kena perli muka berjerawat.
Orang takut nak dekat.
Haaaa alhamdulillah
muka da kembali sihat setelah lakukan beberapa cara tradisional ni secara konsisten.

CARA TRADISIONAL ELAK KULIT KUSAM DAN JERAGAT

1. Susu tambah dengan madu

Since syam ni memang jenis malas nak makan supplement bagai.
Makanya terpaksa rajinkan diri bersihkan muka before tidur.
Dan buat amalan ni.
Muka da bersih.
Sapu wajah dengan campuran susu dan madu (3sudu besar susu segar + 1 sudu kecil madu).
Lumurkan pada wajah.
Biarkan selama 30minit-1 jam.
Lepas tu bilas.
And then tidur.
Buat tiap malam.

2. Gel lidah buaya

Sapukan gel lidah buaya pada wajah sekitar 15 minit kemudian bilas.
Sebab kan malam before tidur nak letak susu madu.
Makanya syam lumurkan time mandi.
Tiap kali mandi lumur je.
Syam guna pure gel lidah buaya.
Lepas tu da pakai baju siap2 semua baru bilas.
Buat sekerap mungkin.

3. Masker yogurt, pisang dan lemon

Lenyek sebiji pisang, 10 sudu yogurt dan beberapa titis lemon.
Kemudian sapu pada wajah selama 15-20minit.
Kemudian bilas dengan air.
Kulit akan jadi lembut halus mulus.
Try la.
Syam buat ni time weekend je tiap pagi sabtu dan ahad.


SELAMAT MENCUBA YE!

Cukuplah dapat kulit muka yang sihat.
Syukur alhamdulillah..

Selamat Mencuba ye!

Untuk paid review :

Direct

013.647.2677

with love
syam

affordable

Tempahan Biskut Raya Sedap Marvellous Kawasan Selangor KL Seremban dan Melaka 2017

01:04:00


TEMPAHAN BISKUT RAYA 2017 BESARAN AREA SELANGOR KL MELAKA

Nak biskut raya yang trendy moden sedap dan terbaik 2017?

No wonder la sekali orang ramai ambil tempahan berkaton2 biskut raya from Sisterly Bakes.

Uolls tengok gambar je da terliurk tau!

Syam suka biskut raya dari Sisterly Bakes ni sebab biskutnya semua rangup2 belaka.
Yang best, tak muak pon.
Sebab syam bukannya minat sangat cookies.
Kalau makan jenis yang nak semuanya coklat je.
Haa tapi yang ni semua syam bedal.
Sebab rangup.
Macam ala2 cornflakes Kellogs gitu!
Krup krapkrup tau!

Selain dari tu,
Bagi syam, harga dia tersangatlah murah.
yam suka chip choc almond cookies dia.
Choc cair di mulut. Satu balang tu 60 pcs tapi murah je dia jual.
Fuhh!
Puas hati!
Must restock banyak2 bukan untuk bekalan raya saja.
Kekekekei
Nanti tengoklah price cookies by Sisterly Bakes ni.
Biskut raya 2017 paing marvellous untuk tahun ini.!

Ada 7 jenis cookes by Sisterly Bakes je setakat ni..
Since syam dapat sample 7 cookies je.
So anyone nak try boleh roger2 syam.. hahaha
yang dekat2 dengan syam jela ye..

Cookies by Sisterly Bakes

CHOC CHIP ALMOND COOKIES
RM25/bottle (60pcs)

CASHEW OAT COOKIES
RM30/bottle (50pcs)

COFFEE LOVE COOKIES
RM28/bottle (60pcs)

LEMON POPPIN' COOKIES
RM28/bottle(60pcs)

NUTELLA THUMBPRINTS COOKIES
RM30/bottle (50pcs)

MILKY OREO COOKIES
RM30/bottle (50pcs)

WALMOND COOKIES
RM30/bottle (50pcs)

Affordable dan murah kan Cookies by Sisterly Bakes.

Last order untuk raya 2017 adalah pada 15hb Mei 2017..

So, anyone yang nak open order buat tempahan boleh direct syam je ok.

Nur Syamsina
013.647.2677

-review paid-

sharing is caring.

with love
syam

sandwich sedap harga murah

Sandwich by Ummi De Cuisine sandwich yang sedap sesuai untuk majlis dan jamuan

00:34:00

Sandwich by Ummi De Cuisine


Lately ni ramai yang rushing ke sana ke mari. Buat kerja nak gi kerja.
Sampai tak sempat nak makan especially breakfast.
Haaa menu sihat yang syam nak share kali ni sesuai sangat untuk depa yang busy tu sampai tak sempat nak breakfast.

Sandwich by Ummi De Cuisine ni memang marvellous.
Selain dari sandwich by Garsa Kitchen.
Sandwich ni juga mendapat viral dari orang ramai kerana keunikan rasa dan kualiti isi yang banyak sangat!
Memang tak kedekut isi laaa dan harga affordable sangat.

Hang makan sekali confirm nak makan berkali2 lagi.
Sure.
Macam syam.

Ramai yang menempah sandwich by Ummi De Cuisine ni untuk majlis2 tertentu seperti majlis perkahwinan, pertunangan, pernikahan, malam berinai, jamuan hari raya, jamuan akhir tahun, jamuan perpisahan, jamuan hari jadi, majlis berbuka puasa, potluck, dinner, dan sebagainya.

Sandwich Ummi De Cuisine ni akan buatkan uolls melting once uolls da  tengok depan mata.
Telan air liurk tau..
Banyak company yang buat tempahan disebabkan harganya berpatutan dan isi sandwich yang banyak melting gitu.

Banyak pilihan yang uolls bole buat tempahan dari sandwich Ummi De Cuisine.
Ikut citarasa masing2.
Syam try semua, memang semua sedap belaka.
Tak rugi pon if pilih any kind of sandwich.


EGG MAYO
Bread, mayonnaise, egg, lettuce, tomato & white pepper

L : RM35 (24pcs)
M : RM22 (15pcs)


TUNA ONION
Bread, tuna, mayonnaise, lettuce, tomato, black pepper, onion & salt

L : RM35 (24pcs)
M : RM22 (15pcs)

SARDIN LICIOUS
Bread, mayonnaise, sardine, lettuce, tomato & onion

L : RM35 (24pcs)
M : RM22 (15pcs)

CHICKEN CHEESE
Bread, chicken slice, mayonnaise, cheese, onion, lettuce, tomato, salt & black pepper

L : RM45 (24pcs)
M : RM25 (15pcs)

CHEESE SOSEJ YUMMY
Bread, sosej, cheese

L : RM37 (24rolls)
M : RM23 (15rolls)

Untuk sebarang tempahan boleh direct

FANA
019.365.3942

Area Selangor KL Seremban Nilai

AGENT WANTED area MELAKA!!!
NAK TENGOK MORE GAMBAR DIRECT JE WHATSAPP..
Sharing is caring..

Sandwich by Ummi De Cuisine

-Paid review-

NUR SYAMSINA
013.647.2677

WITH LOVE,
SYAM

Advertisements

Popular Post

Total Pageviews

Sponsored Links